Reacties voor: iPhone-prijzenslag in Frankrijk gestart

In Frankrijk hebben Orange en SFR beide de prijs van de iPhone verlaagd. Mogelijk heeft dat te maken met verzadiging van de markt of gewoon door de toegenomen concurrentie.
Lees het complete artikel → iPhone-prijzenslag in Frankrijk gestart
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Er is denk ik een fout gemaakt. Orange bied de 16GB iPhone 3GS aan voor 59 EU, terwijl de Iphone 3GS begint vanaf 179? De 16GB iPhone 3GS moet dan enkel 3G zijn?

  2. Nou laat dat maar hier in Ned. Een keer het geval zijn, maar dat duurt nog ff denk ik 🙁

  3. Origineel geplaatst door Stefan van der Kuijl
    Er is denk ik een fout gemaakt. Orange bied de 16GB iPhone 3GS aan voor 59 EU, terwijl de Iphone 3GS begint vanaf 179? De 16GB iPhone 3GS moet dan enkel 3G zijn?

    Die van 179 is wss de 32Gb versie 😉 De 16Gb 3GS was 149 en is nu 59…De 32Gb is dus niet afgeprijsd maak ik hierop uit..

  4. Als ik dit zo lees is Nederland alsnog goedkoper als het om iPhones gaat… Dat je toestel 50 euro goedkoper is maakt niet echt veel meer uit als je bedenkt dat ze daar een tientje per maand extra betalen.

    Voor wie niet bang is voor franzoosisch:

    http://www.orange.fr/bin/frame.cgi?u=http://sites.orange.fr/boutique/files/html/pe_pack_forfait_star_iphone.html

    http://www.sfr.fr/mobile/telephone-offres/apple-iphone-3gs-16go-noir/les-forfaits-recommandes-avec-l-iphone?vue=002brc&typeParcours=&type_offre=forfait

    Orange geeft het apparaat wat goedkoper maar SFR´s goedkoopste abonnement is weer goedkoper. Tenzij ik hier iets helemaal verkeerd zie zijn ze op 2-jaarbasis redelijk wat duurder dan bij onze eigen T-Mobile.

  5. Origineel geplaatst door Psvu2
    Nou laat dat maar hier in Ned. Een keer het geval zijn, maar dat duurt nog ff denk ik

    Kom op zeg! We hebben hier in Nederland het meest gunstigste iPhone abonnement en dan is het nog niet goed?

  6. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Verduidelijkt dat het om het 32GB-model gaat.

    Alleen zit je wel vast aan T-Mobile.

  7. Wees blij de iphone- abbonementen zijn uitermate geschikt, je hebt aan alles voldoende als je 1 van de 4 iphone-prijsplannen neemt. Zo is het ook dat de iphone-abbonementen een stuk goedkoper zijn dan als je de diensten apart zou nemen. Dus al bij al wees blij dat t- mobile de iphone exclusief mag verkopen ipv van kpn en/of vodafone.@Marco:

  8. Ik denk dat de grootste winst in Nederland gewoon de keuzevrijheid gaat zijn. Wat betreft de prijzen van onze iPhone-abonnementen en de daarbij behorende voorwaarden hebben wij weinig te klagen in vergelijking met andere landen.

  9. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Origineel geplaatst door Psvu2Nou laat dat maar hier in Ned. Een keer het geval zijn, maar dat duurt nog ff denk ik Kom op zeg! We hebben hier in Nederland het meest gunstigste iPhone abonnement en dan is

    het nog niet goed?

    nee dan is het nog niet goed, want je zit op het meest brakke netwerk van NL.

  10. Ach als wij Hollanders niks meer te klagen hebben over de prijs, zoeken we toch gewoon wat anders. Feit is dat je altijd maar de ontevreden klanten hoort en vrijwel nooit de tevreden klanten. En dat zijn er nog altijd veel en veel meer. Er zijn btw genoeg manieren om aan een iPhone te komen zonder T-Mobile.

  11. En de belg betaald nog steeds de volle pot, wel simlock vrij dan, maar van mij mag het hier toch ook veranderen 45€ abo. per maand en ongeveer 600€ voor 3gs. Dieven zijn het dan in vergelijking met onze buurlanden. Van koppelverkoop is hier geen sprake maar ik moest wel voor een jaar tekenen bij mobistar voor een iphone abo. ZONDER DAN OOK MAAR IETS BIJ.

  12. @Koeke: dat ben je in de maling genomen, want Mobistar verkoopt de iPhone ook los, zonder abo.

  13. Bernstein Research becijferde dat er in het derde kwartaal van 2009 in Frankrijk 600.000 iPhones zijn verkocht. Dat is veel meer dan er over de hele periode in Nederland zijn verkocht.

    Frankrijk heeft bijna 4x zoveel inwoners.

  14. @boris: ja dat weet ik maar om op internet te kunnen zonder wifi moest ik een iphone abo nemen, maar dat gaat enkel als je voor 2 jaar tekend ( was verkeerd hier boven het is 2 jaar ipv 1). Heb trouwens mijn iphone gekocht via kapaza, een nieuwe 3g. Ben dus niet in de maling genomen , maar had liever een 3gs bij mijn abo voor 200 eurotjes

  15. Origineel geplaatst door Thom
    Bernstein Research becijferde dat er in het derde kwartaal van 2009 in Frankrijk 600.000 iPhones zijn verkocht. Dat is veel meer dan er over de hele periode in Nederland zijn verkocht.
    Frankrijk heeft bijna 4x zoveel inwoners.

    .
    In belgie zou dat beteken dat als je in vlaanderen zou rondwandelen 1 op de 10 mensen een iphone zou hebben. Stel je voor.

  16. ik heb volle pot betaald in belgie voor mij 3GS 32gig maar betaal maar 15€ per maand voor 1uur belwaarde 1000sms en 1 gig downloadtraffic ik denk da ik het goedkoopste afben dan met jullie duur abbo’s 😛

  17. Origineel geplaatst door Koeke
    En de belg betaald nog steeds de volle pot, wel simlock vrij dan, maar van mij mag het hier toch ook veranderen 45€ abo. per maand en ongeveer 600€ voor 3gs. Dieven zijn het dan in vergelijking met onze buurlanden. Van koppelverkoop is hier geen sprake maar ik moest wel voor een jaar tekenen bij mobistar voor een iphone abo. ZONDER DAN OOK MAAR IETS BIJ.

    wacht tot volgrend jaar er is een wet in de maak dat zegt dat koppelverkoop toestaat als ze ze ook los verkopen dan heb je de keus deze komt van kracht nog voor de zomer

  18. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Origineel geplaatst door Psvu2Nou laat dat maar hier in Ned. Een keer het geval zijn, maar dat duurt nog ff denk ik Kom op zeg! We hebben hier in Nederland het meest gunstigste iPhone abonnement en dan is het nog niet goed?

    Ik heb Vodafone, ik bedoelde dus meer providers voor de iPhone

  19. Wel koppelverkoop is er al in Belgie …
    Alleen nog niet voor de iPhone … Ik wil niet vasthangen voor twee jaar aan een ABO om dan zogezegd de telefoon voor peanuts te kopen…ik betaal liever de volle pot en heb hem dan simlockvrij …voor mij GEEN koppelverkoop alsjeblief!

  20. ???het derde kwartaal van 2009 in Frankrijk 600.000 iPhones zijn verkocht. Dat is veel meer dan er over de hele periode in Nederland zijn verkocht….
    Wat bedoelt de schrijver nou?

    En nog eentje:
    Het zou ook domweg om erom kunnen aan dat ……????

  21. Origineel geplaatst door Rschilders
    Origineel geplaatst door Frank van ManenOrigineel geplaatst door Psvu2Nou laat dat maar hier in Ned. Een keer het geval zijn, maar dat duurt nog ff denk ik Kom op zeg! We hebben hier in Nederland het meest gunstigste iPhone abonnement en dan is het nog niet goed? nee dan is het nog niet goed, want je zit op het meest brakke netwerk van NL.

    Naja, hierover ga ik niet mee in discussie. Ik heb zelf nooit problemen met het netwerk van T-Mobile en zou over 1,5 jaar zo weer een nieuw abonnement bij dezelfde provider afsluiten.

  22. @Hotmans: Ik ben al vanaf het begin bij mobistar, heb mij in september een iphone gekocht en om op internet te kunnen via 3g en geen torenhoge facturen te krijgen was een iphone abo voor mij het goedkoopste, maar dan moest ik wel tekenen voor 2 jaar of ik kon niet overstappen naar dit abo. Dus nu hang ik toch ook twee jaar vast, van mij hadden ze dan voor 200 eurotjes extra wel en 3gs mogen bijdoen ( dank u koppelverkoop dan). Nu betaal ik 45 euro abo. en dat is dan ook al redelijk veel in vergelijking met de buurlanden. En het argument van simlock vrij…. daar is wel al iets aan te doen denk ik.

    Geef mij maar koppelverkoop zoals in nederland en frankrijk, worden wij alleen maar beter van.

  23. Laat de concurrentie maar beginnen. Kan eigenlijk niet wachten tot elke grote provider hem in Nederland gaat aanbieden. Hoeveel iPhones zal Apple wel niet verkocht hebben als ze al meteen aan elke provider zouden hebben geleverd. Snap nog steeds helemaal niks van die zet toen. Aan de andere kant: ze kunnen nu al niet op tijd leveren.

  24. Origineel geplaatst door WvB22
    de andere kant: ze kunnen nu al niet op tijd leveren.

    Dat laatste is denk ik een factor, en ik denk dat Apple graag eerst heeft geëxperimenteerd met verschillende manieren in verschillende landen om daarna met meer kennis over hun onderhandelingspositie de volgende stap te zetten.
    Als ze het meteen zo hadden gedaan, hadden ze niet meer terug gekund en ook niet geweten wat elke optie hun precies waard zou zijn.

  25. Jammer dat er in frankrijk ook iets meer mensen wonen
    waardoor het logisch is dat daar meer iphones verkocht worden;)!

  26. Blijft lastig vergelijken, met die koppelverkoop.

    Gratis telefoon in combinatie met een abonnement is net zoiets als een Gratis huis in combinatie met een hypotheek.

    Logisch dat er in Frankrijk meer telefoons verkocht worden dan in Nederland. Er wonen immers zo’n 5 keer meer mensen. Zijn er in Nederland minder dan 600.000/5 = 120.000 verkocht?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.