Reacties voor: ‘iPhone OS 4.0 wordt een pop-up-hel’

Apple zegt met push notificaties en multitasking de beste oplossing te hebben gevonden. Maar het gevaar dreigt dat iPhone OS 4.0 een popup-hel wordt, met pop-ups die bij het minste of geringste opduiken en je storen bij het uitvoeren van taken.
Lees het complete artikel → ‘iPhone OS 4.0 wordt een pop-up-hel’

Reacties: 53 reacties

  1. Wat een onzin. Hoeveel popup krijg je nu dan lets say per dag ?

    Laat het nu het dubbele worden….ik neem aan dat een developer geen popups gaat laten zien als ze niet nodig zijn, sterker nog ik denk dat Apple ook hier een screening op los gaat laten….

  2. Als dat inderdaad zo is wordt het nog lastig. Maar goed, Apple kennende zullen ze daar vast wel iets op verzinnen. Daarnaast kan je er natuurlijk voor kiezen om applicaties die hier gretig gebruik van maken af te sluiten of voor alternatieven te kiezen. Niet de beste oplossing, maar wel een oplossing. Ben alleen bang dat applicaties dit soort grappen straks gaan gebruiken voor reclame, en daar zit ik echt niet op te wachten. Een notificatie over het programma zelf en een alert prima, maar reclame nee dank je.

  3. Dat lijkt me inderdaad niet echt fijn, hopelijk komt hier nog een goede update voor zodat je zelf kan inschakelen welke pop ups zich voor mogen doen!

  4. ALS apple nou echt zo slim zou zijn zouden ze Palm opkopen het is ten voordele van hun.

  5. Ik stoor me er totaal niet aan, de apps welke mogen pop-uppen mogen dat omdat ik die waardevol vind, zoals iPc welke interessant nieuws brengt.

  6. OS 4.0 is nog lang niet af, dit is weer nieuws en poeha maken om iets wat totaal anders gaat werken, en kunnen de fanboys weer weken lang met elkaar in discussie gaan en huilen hoe slecht het allemaal weer is 🙂

  7. Origineel geplaatst door Absrnd
    OS 4.0 is nog lang niet af, dit is weer nieuws en poeha maken om iets wat totaal anders gaat werken, en kunnen de fanboys weer weken lang met elkaar in discussie gaan en huilen hoe slecht het allemaal weer is

    Ik denk niet dat dit anders gaat werken hoor? En fanboys zijn juist van de positieve kanten omdat het fans zijn dus dat huilen en slecht slaat de plank ook redelijk mis.

  8. Ze hebben nog een paar maand om alles op punt te stellen..

  9. Gebruik al een paar dagen 4.0 heb er zelf geen hinder van.
    Wat ik me wel afvraag of er geen mogelijkheid is om de programma’s die op de achtergrond draaien in één keer af te sluiten ipv. Stuk voor stuk.

  10. Pff, is er EINDELIJK multitasking, word er weer gezeurd dat er teveel pop ups komen.. Het is ook nooit goed..

  11. maar je hebt toch pop-ups om er naar toe te gaan als je bezig bent met een spelletje? ik heb nu wel een ipod touch maar geloof niet dat het erg vervelend zal worden..
    je zegt toch dat apple alleen kwaliteit maakt? dus zullen ze vast wel over na gedacht hebben

  12. Je kunt de pop-ups per programma al lang uitschakelen (@unnamed)

  13. IS er een manier op 4.0 te installeren op mijn iphone met windows vista? zo ja, hoe? ik krijg namelijk constant error 13..
    gr. Jordi

  14. Lijkt me niet echt een probleem. Gewoon niet te veel applicaties op de achtergrond laten draaien. Als je alleen de dingen laat draaien waarvan je ook directe notificatie wil heb je dus geen last van nutteloze pop-ups

  15. Lang leve Pop Up Blocker uit Cydia!

  16. Je kuntpop ups toch wel uitzetten door bij instellingen berichtgeving uit te zetten:s. Ik gebruik dit vaak als ik ni gestoord wil wordeb door ping en whatsapp

  17. Je @Bakman:
    Je denkt wel een hoop, maar je weet niets.
    Ik werk er al mee en het is echt bagger!

  18. Een iPhone-hater :p

  19. Eerst met zijn allen zitten zeuren om push notificaties, nu om minder push notificaties.

    Laat maar komen os 4!

  20. Is het nu al, ik pleit voor een push overzicht app o.i.d., want vaak mis je iets (push over push, laatste push over eerdere e.d.).

    Het systeem is simpelweg nog niet perfect..

  21. Veel apps lopen bij mij soms vast als er een pop-up verschijnt terwijl de app bijv. iets aan het laden is. Een soort subtiele pop-up tray zou wel mooier zijn dan de huidige “in your face” pop-ups.

  22. Mensen, mensen, mensen. ALLEEN apps die op de achtergrond draaien!!!!

    Dit betekent dus alleen SMS, Mail, Safari, Instellingen, iPod, en dan nog de applicaties die midden in een proces zitten, zoals een spelletje waarbij je net middenin een level een mailtje wilt checken, of TomTom die je aangeeft dat je rechtsaf gaat…

    Het is allemaal niet zo erg.

  23. Ik krijg amper popups. Gizmodo zal dan wss niet goed ingesteld hebben.

  24. Are the pop ups also multi tasking?if not a big min point but by the real os4 probably gone , you get alot of pop ups on beta software

  25. @Dennis:
    of TomTom die je aangeeft dat je rechtsaf gaat… denk alleen dat je dan niet zo lang meer te leven hebt:)

  26. Voor mensen die een plekje in de dev hebben maar op een Windows station draaien.
    Download via het net een vmware mac osx omgeving en installeer hierna 4.0 op je iphone.

  27. Omdat de iPhone geen multitasking aankon

    Backgrounder werkt prima.

  28. Wat ook lastig is, is dat zo’n iPhone op de meest ongewenste en onverwachte geluiden maakt, en begint te trillen. Tot overmaat van ramp, verschijnt dan vaak ook een foto van mijn moeder in beeld.
    Ik vind het maar een onding.

  29. Kan je nu al niet instellen dat je alleen een geluidswaarschuwing wil, een counter of een pop up? Zal vast wel een jailbreak iets zijn!!

  30. ze moeten Palm kopen en dan de multitasking en notification technologie van hen implementeren.

    palm staat te koop namelijk. en d palm pre doet 60 apps tegelijkertijd. plus e patent portfolio van Palm is gunstig voor Apple

    http://www.engadget.com/2010/04/12/who-should-buy-palm/

  31. apple houd niet van stelen dus zullen ze het idee van palm echt NIET gebruiken echt UITGESLOTEN…maar wel een mooi voorbeeld hoe het wel kan

  32. @robbert: uitgesloten????

    Origineel geplaatst door robbert
    apple houd niet van stelen dus zullen ze het idee van palm echt NIET gebruiken echt UITGESLOTEN…maar wel een mooi voorbeeld hoe het wel kan

    Kijk dan deze youtube maar eens. 😉

    Alle gekheid op een stokkie. Mocht Apple Palm kopen en hun patenten gebruiken in het iPhone OS is het geen stelen meer natuurlijk.

  33. Origineel geplaatst door robbert
    apple houd niet van stelen dus zullen ze het idee van palm echt NIET gebruiken echt UITGESLOTEN…maar wel een mooi voorbeeld hoe het wel kan

    “Good artists copy, great artists steal””

  34. ik denk dat apple wel iets verzint tegen een hel aan popups.

    ze zijn toch zo streng en erg trots op hun interface design en de gebruikerservaring er van? Als overmatig popup vertoon de ervaring gaat verzieken doen ze er vast wel weer wat aan.

  35. Eindelijk kan pop-ups blokkeren. Ik erger me zo met die pop-up.

  36. Tip voor Apple: Palm kopen patenten vastleggen en opdoeken. Doe je nog eens iets leuks met de bakken met geld dat maar een beetje ligt te verstoffen.

  37. Supervervelend!
    Ik vind het ook nog steeds echt heel raar, dat de iPod Touch 8GB. Die nu in de winkel ligt, je zou dus zeggen: de nieuwste versie, niet kan multitasken en andere taken.

    Apart.

  38. Apple heeft over veel iPhone zaken goed nagedacht, behalve over het notificatie systeem. Van alle systemen die je momenteel op de markt tegenkomt is het iPhone notificatie systeem zo ongeveer het slechtste wat je kunt krijgen…met afstand.

  39. @Carel: Het kan idd veel beter dan het nu gaat.Ik hoop dat apple dat gaat oplossen in de volgende iteraties van het iPhone OS

  40. Het is ook altijd iets.;)

  41. Weer een voordeeltje van een JB. Even snel met sbsettings push uitzetten. Maar ja dan komt er niks meer. Omdat ik nu al gek word van de hoeveelheid push berichten twitter ik zonder push. Beter voor mijn rust.

  42. @Fatih Batur: Kan je me uitleggen hoe ik dit stap voor stap moet doen? en heb je toevallig een link voor de download?alvast bedankt! gr. Jordi

  43. @Jordi: stuur me even een mailtje hierover.
    fatihbatur.nl@gmail.com

  44. De multitasking myth mag wel eens gebust worden: iPhone OS 4.0 laat third party apps nog steeds niet toe om apps in de achtergrond te laten draaien! Dat is een valse aanname. Het wordt tijd dat iPhoneclub hier een artikel aan wijdt.

  45. eventjes controleren of we het allemaal wel bij het rechte eind hebben….

    Push Notifications is NIET voor applicaties die in de achtergrond draaien – en als we allemaal even heel goed nadenken wat Apple gedaan heeft aan de aanhoudende klachten stroom dan is het bij de komst van iPhone OS 3 de introductie van Push-Notification, inclusief badges etc. —- geen van de applicaties draaide daar op de achtergrond maar was het een system-api die de helezaak afhandelde, de desbetreffende apps deden daar helemaal niets meer zelf aan, want ze draaiden niet!

    Wat er evenmin gebeurt in iPhoneOS 4 is dat er meerdere applicaties draaien…ELKE applicatie die een vorm van ‘multi-tasking’ ondersteund en ‘niet op de voorgrond draait’ , ELKE applicatie staat stil, doet nada, niks, komma nul —- want dat koste alleen maar processor kracht en dus batterijen.

    de hele insteek van Apple om tot een vorm van ‘multi-tasking’ te komen is puur en alleen gebasseerd op 3 mogelijkheden (in allerlei varianten)

    1) fast switching
    niks anders dan de huidige programma-status en alle ‘RAM-data’ tijdelijk te dumpen (en wat slimme trucs toepassen) en de besturing overgeven aan een andere applicatie – en weer razendsnel inlezen als het programatje weer verder mag
    2) service-registration
    tegen het OS zeggen dat je een service intact wil houden als de applicatie niet op de voorgrond is. Zo’n service kan VoIP zijn, of een audiostream of . . .
    3) push-notification
    tegen het OS (en dus tegen de push-notification server’) zeggen dat ‘je er tijdelijk niet bent’ en dat het goed is om je daar van op de hoogte te laten houden als er wat aan de hand is

    In geen van de drie genoemde scenario’s is de app zelf nog actief bezig.

    En sterkernog, deze techniek wordty al sinds jaar en dag gebruikt in het iPhoneOS – iPod draait helemaal niet op de achtergrond door, mail ook niet… ja, er draaien services onderwater gewoon door die verbinding maken met een mailserver (fetch) en de zaakjes netjes bijwerken als er nieuwe mail is ontvangen, en ja, het is mogelijk met ‘dubbel-home’ de iPod regelaar in beeld te krijgen.

    Feitelijk is dat ‘gemultitask’ helemaal niet zo bijzonder – wat Apple alleen gedaan heeft is een aantal belangrijke diensten beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars

    aan het eind van het verhaal….

    iPhone OS is gezien vanuit het OS altijd al multitasking geweest, er draaien tientalle processen op de achtergrond – maar er was slechts één programma tegelijkertijd dat de user-interface ter beschikking had, één venster tegelijk actief

    iPhoneOS 4 doet wat dat betreft NIETS ander, er is slechts één applicatie actief

    helaas

  46. Origineel geplaatst door Dre
    Pff, is er EINDELIJK multitasking, word er weer gezeurd dat er teveel pop ups komen.. Het is ook nooit goed..

    Origineel geplaatst door Don
    Het is ook altijd iets.;)

    @anderen die het het zeuren vinden
    Wat is hier precies zeuren aan? Het is toch geen “gegeven paard” die niet in de bek gekeken mag worden? Het is een duur product die een groot aantal ontzettend goede eigenschappen heeft maar ook een aantal zaken waar niet zo goed over na gedacht lijkt te zijn. Mensen betalen veel geld ervoor en als er zaken zijn waaraan mensen zich ergeren mag dat best vermeld worden.

    Ik ben het ook helemaal eens met dit punt. Als ik bijvoorbeeld aan het bellen ben via Skype en er komt een popup in beeld wordt Skype gelijk op pauze gezet wat erg vreemd is voor de andere kant. Dit wordt niet verholpen door multitasking omdat skype niet wordt afgesloten.
    Ik weet dat meldingen uitgezet kunnen worden per programma en dat dan aan de badge bij de icoon te zien is dat er nieuwe berichten zijn maar dat zegt zo weinig en bij veel zulke programma’s moet je dus zelf het icoontje opzoeken ipv dat de informatie naar jou toe komt. Het is toch veel makkelijker dat je op elk moment dat het je uitkomt een overzicht kan opvragen van de laatste meldingen?

    Ik denk (hoop eigenlijk) dat Apple bezig is met het ontwerpen van een overzicht scherm waarbij informatie op één scherm te zien is. Zoals bijvoorbeeld de komende afspraken, updates van facebook, koppen van nieuwe email, etc.
    Natuurlijk zullen veel mensen dit niet nodig vinden maar dit is vooral belangrijk voor mensen die wel overal van op de hoogte willen gehouden worden maar geen tijd of geen zin hebben om alle icoontjes van alle types informatie langs te moeten gaan om op de hoogte te blijven van de nieuwtjes en veranderingen.

    De meeste mensen hier, en zeker de mensen die bovenstaande niet nodig vinden, zullen vaak veel tijd besteden aan het langslopen van alle programma’s om nieuwe informatie te krijgen. Dit is misschien een leuke tijdsbesteding maar wel erg inefficiënt en tijdrovend. Bovendien hebben zij de iPhone waarschijnlijk altijd bij zich en zullen ze bij elke melding de iphone uit hun zak halen om de informatie te bekijken. Efficiënter is het denk ik om op een klein aantal momenten op een dag alle nieuwe informatie te verwerken.

    Dit één van de redenen waarom ik na het aflopen van mijn abonnement waarschijnlijk overstap naar Android.

    @Gonny: goed punt!

  47. Ik heb de Palm Pre een maandje in bezit gehad en WebOS lost notificaties inderdaad stukken beter op. Heerlijk onderaan, als je geen zin of tijd hebt om te lezen dan ga je gewoon door waar je mee bezig was of je schuift hem zelfs even van het scherm af zonder hem te hoeven openen. Wat dat betreft kan Apple inderdaad nog veel leren.

    Vanmiddag nog, liet ik een filmpje zien aan een collega en uitgerekend het moment in dat filmpje dat ik zo interessant vond om te laten zien, werd het onderbroken door zo’n irritantie push notificatie. Filmpje op pauze, geluid weg, moment weg.

    Jammer.

  48. iPhoneOS 4 doet wat dat betreft NIETS ander, er is slechts één applicatie actiefhelaas

    jammergenoeg heb je het niet bij het rechte eind, want de API’s die beschikbaar komen geven je toegang tot een aantal zaken die je applicatie wel kunnen laten draaien – denk bijv aan een streaming audio applicatie, die mag zometeen z’n gang gaan in de background.

  49. Gewoon de Growl service uit OSX overnemen dan heb je queue’s, non-modal popups, urgency levels, logs, lists enz.
    Palm lekker laten zitten!

  50. Push is handig, maar vreselijk. Inderdaad als je meerdere dingen krijgt zie je ze niet (alleen de laatste). En bij chat of sms zou het heel handig zijn om direct een reply te kunnen sturen in het pushvenster.

    Zeker met eBuddy op de 3G is het een hel als je om de paar minuten een berichtje stuurt terwijl je bezig bent met wat anders. eBuddy laden kost gruwelijk veel tijd en dan moet je ook nog weer eens terug naar de andere app, voordat je weer lastig wordt gevallen. In window replyen zou veel schelen… jailbreak! 🙂

  51. Origineel geplaatst door PhysX
    Een soort subtiele pop-up tray zou wel mooier zijn dan de huidige “in your face” pop-ups.

    Ik zou al blij zijn als de popups boven- of onderaan verschenen in plaats van in het midden.

  52. Gebruikers en ontwikkelaars zullen na een moeizame start vol pijnlijke momenten gaandeweg zelf ontdekken welke popups wel nodig zijn, en welke niet.

  53. Draai nu een poosje op iOS 4 en idd super irri die pop-ups bij berichten ed.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.