Nederlandse webwinkel Deal Factory verkoopt iPad vanaf donderdag

De Nederlandse webwinkel Deal-Factory verkoopt de iPad vanaf donderdag al. Er zit echter wel een loting aan vast, waardoor je niet zeker weet of je de 32GB iPad voor 649 kan kopen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

deal-factoryDe Nederlandse webwinkel Deal-Factory.com beweert de eerste te zijn die de iPad daadwerkelijk in Nederland verkoopt. Vanaf donderdag 15 april worden de eerste iPads uitgeleverd voor €649 per stuk. CEO Olivier Chevalier: “Andere Nederlandse webwinkeliers vinden het misschien te veel gedoe, of ze weten niet waar ze de apparaten vandaan moeten halen.” De officiële Apple-retailers (APR’s) durven het volgens Chevalier nog niet aan om nu al iPads aan te bieden. Er zit echter wel een addertje onder het gras: iedere week krijgt Deal-Factory slechts 10 tot 20 iPads binnen, die op basis van loting worden verkocht aan de gegadigden. Dat kunnen er best een hoop zijn.

Absurde prijzen bieden om toch de iPad in handen te krijgen heeft geen zin. Chevalier: “Er hebben zich al mensen gemeld die veel meer voor de iPad over hebben, maar daar gaan we niet op in.” De webwinkel heeft een ‘lijntje in Amerika’ die de iPads wekelijks kan aanleveren. De winkel werd eind 2008 opgezet naar het voorbeeld van Coolblue: een verzameling van diverse niche-shops op het gebied van consumentenelektronica.

Het gaat bij de iPads van Deal-Factory om de 32GB-uitvoering. Toch is er weinig kans dat je op deze manier de iPad daadwerkelijk kunt kopen: iedereen kan zich namelijk vrijblijvend inschrijven via een formulier, desnoods met meerdere adressen. Tip: let bij het meedoen aan dit soort acties erop, dat je persoonlijke gegevens in allerlei bestanden terecht kunnen komen. Deal-Factory vermeldt op het formulier bijvoorbeeld niet waar ze de gegevens zoal voor gaan gebruiken.

Tipgever: Bert

Disclaimer: iPad Planet heeft geen commerciële of andere belangen bij de verkoop van iPads via deze winkelier. We kennen de winkel niet en weten dus ook niet of het een adres met goede service is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2010, 18:57
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.