Reacties voor: iPhone OS 3.1 BETA en SDK 3.1 beschikbaar voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars kregen zojuist een e-mail van Apple, waarin wordt aangekondigd dat iPhone OS 3.1 beta klaar staat om te downloaden vanuit het iPhone Dev Center. Ook de iPhone SDK 3.1 is daar te vinden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 85 reacties

  1. Mooi! Opschieten, 3.0 voelt inderdaad wat buggy.

  2. Even een quote vanhet iphone_dev twitter ding:

    ultrasn0w users *must* stay away from official 3.1 (incl. betas) until we release the tools for it, or you’ll *lose* unlock!about 5 hours ago from web

    Ofwel, niet zomaar updaten!

  3. Ik heb eigenlijk nergens problemen mee…

  4. Verbeteringen in OpenGL en Quartz.

    Hoe of wat?

  5. Bij het verplaatsen van iconen op je springboard voel je de iPhone trillen….Dit kost alleen maar batterij, hadden ze niet hoeven doen voor mij.

    Wel beter dat je bij video editten “save as copy” kan doen nu 😀

    Nou en kom nou maar snel met de Jailbreak dan!!! 😀

  6. Top! inderdaad opschieten, ik heb mijn 3GS nog niet eens binnen maar over 3.0 lees ik veel bugs.

  7. ik hoop toch stiekem dat batterij percentage weer terug komt in de firmware voor de 3G.

  8. Baseband update… Nu maar hopen dat het wireless gedeelte ook is aan gepakt 🙁 dat is op mijn iphone toch iets achteruit gegaan( geen jailbreak).

  9. Lijkt erop dat thetering knop is verdwenen, evenals de eerder genoemde MMS knop. Beta geinstalleerd op een 3G, op mijn 3 GS welke nog niet is bijgewerkt waren beide aanwezig.

  10. @Wildlake:
    volledig mee eens!:)

  11. Origineel geplaatst door Wildlake
    ik hoop toch stiekem dat batterij percentage weer terug komt in de firmware voor de 3G.

    Zou vooral fijn zijn als het percentage ook klopt..
    Heb het nu ook aanstaan (3.0) maar als je van 0% afkomt geeft de iPhone na 2 minuten laden aan dat hij op 24% zit .. jammer dat je daar net 1 minuut mee kan bellen.
    En hetzelfde met 100%.. als ik m’n iPhone ‘s ochtends van de lader afpak staat ‘ie op 100% .. 2 uur later nog steeds.

  12. Ik heb mijn 3gs met 3.0 running en eigenlijk helemaal nergens last van…. Ook de procenten van de batterij lijken te kloppen!

  13. dat is bij mij ook, 2 uur standby en nog steeds op 100%, standby kan hij ook makkelijk een paar dagen mee bij mij tenminste, na 1 dag standby heb ik nog 92% over, ik heb al eens 6 dagen met mn batterij gedaan ^^
    (dan moet je niet constant gaan internetten nee)

  14. 3.0werkt prima op mijntouch en moet ik dan weer 8 euro betalen om up te daten

  15. Origineel geplaatst door mwil
    Origineel geplaatst door Wildlakeik hoop toch stiekem dat batterij percentage weer terug komt in de firmware voor de 3G.Zou vooral fijn zijn als het percentage ook klopt..
    Heb het nu ook aanstaan (3.0) maar als je van 0% afkomt geeft de iPhone na 2 minuten laden aan dat hij op 24% zit .. jammer dat je daar net 1 minuut mee kan bellen.
    En hetzelfde met 100%.. als ik m’n iPhone ’s ochtends van de lader afpak staat ‘ie op 100% .. 2 uur later nog steeds.

    100 komt bij mij zeldzaam voor.
    Toen ik nog 2.2.1 had was het percentage altijd 89% als ik deze van de lader afhaalde (na een 10 uur)
    Met 3.0 is dit 98% geworden…

  16. Origineel geplaatst door vdvorst
    Toen ik nog 2.2.1 had was het percentage altijd 89% als ik deze van de lader afhaalde (na een 10 uur)
    Met 3.0 is dit 98% geworden…

    Nou, misschien met 3.1 op naar de 100% 🙂

  17. de wifi problemen die de nieuwe 3gs toestellen hebben (ongeveer 20%) mogen ook wel eens aangepakt worden, ik heb vaak disconnects met wifi, traag surfen, dan weer supersnel en stabiel en dan weer traag ….

  18. Ik hoop idd dat het percentage nu gaat kloppen. want ik zag gisteren toen ik hem in de lader stopte dat hij in nog geen 10 seconde van 7 naar 14% ging.

    Dat klop nog niet helemaal lijkt mij.

  19. Nee, voor kleine updates nooit. Alleen voor de grote updates moet je betalen(2.2.1 > 3.0 bijv. )@Tellyer:

  20. Origineel geplaatst door thomas11NL
    dat is bij mij ook, 2 uur standby en nog steeds op 100%, standby kan hij ook makkelijk een paar dagen mee bij mij tenminste, na 1 dag standby heb ik nog 92% over, ik heb al eens 6 dagen met mn batterij gedaan ^^
    (dan moet je niet constant gaan internetten nee)

    tja .. ik heb een iPhone om te gebruiken (vooral internetten) en daarbij is het natuurlijk onzin dat je na een uur standby nog 100% hebt .. 100% is maximaal vol .. na 0.1 seconde standby is het al geen 100% meer.. laat staan enkele uren.

  21. Hier ook geen van e bovenstaane problemen op m’n nieuwe GS met 3.0…

    Yeah… als devteam de 3.1 al in handen heeft wil dit zeggen dat de Jailbreak op komst is :-))

  22. @Wildlake:
    ja idd dat hoop ik ook snap niet waarom ze dat uberhautp niet hebben. daarom instaleer ik de beta ook maar ff. post zo wel ff of het er in zit of niet

  23. Misschien is het batterij percentage op de 3G uitgeschakeld omdat ie daarop veel minder accuraat is dan op de 3GS batterij??

  24. Voor de mensen zonder iPhone 3GS die een batterij percentage willen hebben, installeer http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=319724829&mt=8

  25. Wat is de update voor opengl en quartz dan? Wat is er anders

  26. @Patrick: op de 3gs is hij zo te lezen hierboven ook niet accuraat dus waarom zou hij dan uitgeschakeld zijn in princiepe is er geen speciale hardware voor nodig om de baterij uit te lezen

  27. Ik ben nog geen problemen/bugs tegengekomen in 3.0. Erg tevreden dus. Behalve veel nieuwe functionaliteit lijkt 3.0 ook stabieler dan 2.2.1 (in 2.2.1 had ik geregeld dat ik de netwerk instellingen terug naar fabrieksinstellingen moest brengen, omdat er geen ip verkeer mogelijk leek).

  28. @Tellyer: Dat is niet waar dacht ik. Alleen grote update’s kosten geld op de Touch, niet bugfixes. Correct me if i’m wrong.

  29. @Tellyer:
    Neen hoor… Je moet nu niet meer betalen voor de kleine updates 🙂

    Ohja… Als ik mijn iPhone ‘s nachts op 29% had op standby gezet (gisteren avond wel te verstaan) stond hij nog steeds op 29% deze ochtend. Dus ik snap niet waarom iedereen z’n problemen met de batterij heeft?

  30. Ik heb mijn 3gs al van vrijdag(zaterdag pas aangestoken) en moet hem bijna 2x per dag opladen. Wifi en 3g staan aan en push en fetch ieder uur. Hij staat wel veel op standby maar speel toch geregeld een spelletje. Maar qua accuratie zit het wel goed alleen vlug leeg.

  31. Ik dacht dat ultrasn0w voor de 3G zo “ultra” was omdat het met alle bootloaders en alle basebands werkte, als je eenmaal de update naar 3.0 had uitgevoerd. En nu lees ik hierboven dat je niet moet updaten naar 3.1 wanneer je ultrasn0w gebruikt, omdat de baseband verandert…

  32. Wat gek, ik lees hier nu tegenstrijdige berichten. Sommige mensen zeggen dat ze graag het batterijpercentage willen zien, sommige dat’ie niet accuraat is (maar dat ze hem dus wel zien).

    Ik heb zelf een 3G met 3.0 erop en ik zie mijn percentage ook. Heb inmiddels een jailbreak, maar ook toen die er nog niet op stond, zag ik al het percentage.

    Zou het dan toch een instelling ergens zijn?

  33. Tot nu toe vind ik het wel redelijk goed werken. Ze mogen alleen de scrubfuncite bij podcast naar alle afspeeltoepassingen brengen. Dat is echt handig! Zo ook wel leuk zijn een trilfunctie bij het intoetsen van toetsen, en dat je dan zelf de keuze heb om in of uit te schakelen.

    verder voice control via bluetooth?

  34. en zeker weer een nieuwe baseband :s

  35. Origineel geplaatst door jorgje
    Wat gek, ik lees hier nu tegenstrijdige berichten. Sommige mensen zeggen dat ze graag het batterijpercentage willen zien, sommige dat’ie niet accuraat is (maar dat ze hem dus wel zien).Ik heb zelf een 3G met 3.0 erop en ik zie mijn percentage ook. Heb inmiddels een jailbreak, maar ook toen die er nog niet op stond, zag ik al het percentage.Zou het dan toch een instelling ergens zijn?

    Ik heb de app “Free Memory” gedownload, deze geeft ook het percentage weer.

  36. Heeft iemand de beta al geinstalleerd?
    Is Safari sneller?
    Zijn er andere veranderingen zichtbaar?

    En ik dacht dat bij 3.0 de agenda een stuk uitgebreider was, ik zie echt geen verschil met 2.2 ??? iemand enig idee???

  37. 3.1 op de 3GS geinstalleerd.

    weinig verschil, ik denk zelfs iets trager geworden.
    en netwerk + wifi vallen na een reboot 3x weg in 1,5 minuut.

    daarna stabiel.

    iemand ook ervaring mee???

  38. Ik zit hier wel op te wachten, met 3.0 heb ik rare fouten (zie ook forum onder problemen)

  39. @Jeroen Heb ik ook last van, al een herstel gedraaid maar zelfde resultaat. Instabiel netwerk bij opstart, na tijdje stabiel. Wel heb ik op mijn 3GS thetering en mms knop, moet dus bijna in de restore zitten.

  40. Origineel geplaatst door Tim
    Ik heb mijn 3gs al van vrijdag(zaterdag pas aangestoken) en moet hem bijna 2x per dag opladen….

    Je moet Je iphone niet aansteken, dan raakt ie zeker overhit 🙂 LOL

  41. Ik heb een 3gs en alles werkt hier zoals het moet.

  42. Ik heb idd wel is last van buggy’s.. Niet veel maar af en toe.. zoals foto willen maken, duurt lang voor het geopend is en bepaalde dingen stoteren en gaan langzamer als eerst.

    Zal vast wel opgelost worden met de nieuwe update.. 😉

  43. Origineel geplaatst door shorty007
    Bij het verplaatsen van iconen op je springboard voel je de iPhone trillen….Dit kost alleen maar batterij, hadden ze niet hoeven doen voor mij.

    Jij zit de hele dag icoontjes te verplaatsen? zo’n tril motertje gebruikt in vergelijking met je display een verwaarloosbare hoeveelheid stroom.

  44. De enige bug die ik heb is dat de weergave van adressen niet mooi werkt voor Contacten. Hokje loopt soms door in de linker beneden hoek, terwijl het een ronding moet zijn.

    Nog meer mensen last van?

    Daarnaast heb ik ook geen batterij percentage.

  45. @Peterke: Heb jij toevallig een aangepast ipcc file of zit je compleet origineel??

    ik heb de ipcc van macvandaag, misschien dat het daar nog aan kan liggen? t-mobile 4.0 is dat.

  46. Origineel geplaatst door Whacko
    Origineel geplaatst door shorty007Bij het verplaatsen van iconen op je springboard voel je de iPhone trillen….Dit kost alleen maar batterij, hadden ze niet hoeven doen voor mij.Jij zit de hele dag icoontjes te verplaatsen? zo’n tril motertje gebruikt in vergelijking met je display een verwaarloosbare hoeveelheid stroom.

    Het zal wel aan mij liggen dan denk ik, maar op mijn 3GS heb ik niet dat als ik icoontjes verplaats dat hij gaat trillen. Ik wist ook niet dat dit een nieuwe functie was!

  47. Origineel geplaatst door Snader
    Ik dacht dat ultrasn0w voor de 3G zo “ultra” was omdat het met alle bootloaders en alle basebands werkte, als je eenmaal de update naar 3.0 had uitgevoerd. En nu lees ik hierboven dat je niet moet updaten naar 3.1 wanneer je ultrasn0w gebruikt, omdat de baseband verandert…

    Het werkt inderdaad op alle reeds uitgegeven versies voor de 3G, 3.1 was er echter nog niet, nogal logisch dus dat ze zeggen dat ultrasn0w overal op werkt, dat was ook zo. Er is echter ook altijd gezegd dat hij hoogstwaarschijnlijk niet meer op een nieuwe baseband zou werken, je moet dus gewoon updaten zonder baseband update.

  48. @Whacko:

    Idd een beetje een jank comment. De energie die het motortje hiervoor gebruikt kan er heus nog wel bij.
    Je moet je iPhone toch al dagelijks opladen als je hem enigszins gebruikt.
    Daarnaast red je sowieso een tweede dag niet, dus moet je sowieso je telefoon dagelijks opladen.

  49. BETER! OS 3.0 is ook echt zo om de pest er van te krijgen.. het werkt gewoon niet goed vind ik. bugs, fails, alles… verbeteren en updaten 🙂

  50. @Nils:
    Noem dan ook eens wat bugs. Ik denk dat iedereen daar wel nieuwsgierig naar is.

  51. Batterij percentage neemt de boventoon hier.
    Er zijn nog wat dingen die verbeterd kunnen worden die op een nokia’tje (6230i) standaard zitten zoals ;
    -sms karakter teller (apart prg kost geld)
    -bluetooth ringtones/foto’s versturen
    -filmpje maken (met jailbreak)

    vraag mezelf elke keer af wanneer apple deze basic dingen eens ziet. Ipv een voor mij nutteloze 3.1 beta firmware uit te brengen

  52. verdwijnende iconen
    verdwijnende plaatjes van iconen
    safari crasht als je wat “zwaardere pagina’s opent”
    ipod crasht vaak
    apps crashen vaak

  53. “Voice Control werkt nu ook via Bluetooth. Geldt alleen voor iPhone 3GS.”

    Wat bedoelen ze hier nou weer mee? Zover ik weet gaat dat allemaal via een microfoon, en is er helemaal geen draadloze verbinding nodig.

  54. Batterij % is voor en na jailbreak op mijn 3G gewoon aanwezig. Verder geen opmerkelijke zaken geconstateerd.

    Trillen met ‘icon movement’ is bij mij niet aan de orde.
    En ja, je moet’ m dagelijks opladen, dat weten we;-)

  55. Origineel geplaatst door Hoodie
    met 3.1 ?@Jos:

    Nee, met 3.0

  56. Origineel geplaatst door sander
    “Voice Control werkt nu ook via Bluetooth. Geldt alleen voor iPhone 3GS.”Wat bedoelen ze hier nou weer mee? Zover ik weet gaat dat allemaal via een microfoon, en is er helemaal geen draadloze verbinding nodig.

    Zucht… Wel eens aan een headset/carkit gedacht?

  57. Ik zie bij Apple steeds meer Microsoft-trekjes, bijvoorbeeld het lanceren van iPhone OS 3.0 terwijl het nog vol met fouten zit, Safari 4 waar niemand op zat te wachten en (bij mij) tegenwoordig altijd bij het opstarten vastloopt en nu de updates: Safari 4 werd een week later geüpdatet naar Safari 4.1, iPhone OS 3.0 is 2 weken uit en er komt alweer iPhone OS 3.1 uit, waar zijn jullie mee bezig?

  58. Ik heb tot nu toe maar 1 kleine bug gehad.
    Nadat in mn iPhone (2g) heb gesynchroniseerd heb, heb ik geen geluid meer.
    Opnieuw opstarten en heb weer geluid, ben benieuwd of dit in 3.1 verholpen is…

  59. @Menno: Mijn bugs: Safari loopt erg vaak vast bij het sluiten van een venster, bij het opstarten krijg ik af en toe de “Ontgrendel” balk niet te zien, hij denkt af en toe dat ik mijn koptelefoon (oortjes) in heb, terwijl dat helemaal niet zo is en de apps lopen over het algemeen vaak vast. De laatste bug, bij de AppStore moet ik bij het opstarten 2 keer achter elkaar mijn account-gegevens invoeren, druk ik op annuleren dan start hij gewoon op, voer ik ze in en druk ik op Oke, dan moet hij de lijstjes eerst weer 3 keer herladen :S

  60. Origineel geplaatst door jorgje
    Ik heb zelf een 3G met 3.0 erop en ik zie mijn percentage ook. Heb inmiddels een jailbreak, maar ook toen die er nog niet op stond, zag ik al het percentage.Zou het dan toch een instelling ergens zijn?

    Intellingen -> algemeen -> gebruik -> Batterijpercentage?

  61. Wanneer zou v3.1 uitkomen volgens de geleerden?

  62. @Tim van Elsloo:
    ???? 3.0 was een zwaar grote update. Natuurlijk hadden ze nog een maand uitstel kunnen maken voor de update maar dan was iedereen hier weer aan het huilen: “OMG, Apple is net als MS: altijd dingen uitstellen.” Er zitten wat bugfixes in 3.1 maar ook weer nieuwe features. En het is gratis: MS had het Windows 7 genoemd…

    Verbaasd me nog steeds al die verzoekjes te lezen voor de batterij%meter voor 3G. Dat gaan ze nooit doen omdat de sensor voor het aflezen te onnauwkeurig is. Daarom hadden ze daar ook in eerste instantie het icoontje voor bedacht. Daarnaast is een verschil tussen bijv. 46% en een halfvol icoontje natuurlijk triviaal…

  63. shorty007 zei op 1 juli 2009 om 09:13
    Bij het verplaatsen van iconen op je springboard voel je de iPhone trillen….Dit kost alleen maar batterij, hadden ze niet hoeven doen voor mij.

    Ach..ach… altijd maar zeuren…
    Wissel jij zo vaak je icoontjes dan, dat daardoor je accu snel leegraakt????

    grtz
    DJ

  64. @shorty007:
    Haha, ben jij de hele dag iconen aan het verplaatsen dan?

    Bovendien lijkt het me wel handig, het gebeurt wel eens dat ik mijn vinger te lang op het scherm houd en niet in de gaten heb dat ik die mode getriggered heb.

  65. Origineel geplaatst door dennisd
    Intellingen -> algemeen -> gebruik -> Batterijpercentage?

    Nou, daar staat bij mij alleen de tijd sinds de laatste volledige oplading, beltijd en verstookte data, reset statistieken en meer niet. Bij jou dus wel? Heb je een jailbreak en/of iets speciaals geïnstalleerd?

  66. Waar blijft de jailbreak? Dat vindt ik meer intresant,

  67. Wat ik wel heb bij mijn 3GS is
    hij wordt warm zonder ik er iets mee doe en de batterij is snel (lees heel snel) plat. Ik denk dat ik met een volle batterij 1 dag zou kunnen doen.
    Toen ik hem pas had, was dit belange niet zo, is pas sinds enkele dagen en ik zou niet weten hoe het komt :-/

  68. @Hankdeank:
    Je kunt ook zelf even gaan kijken op google of blog.iphone-dev.org (<- de site van "The iPhone Dev Team"). Ze zijn alleen even offline.

  69. Origineel geplaatst door Génicus
    Wat ik wel heb bij mijn 3GS is
    hij wordt warm zonder ik er iets mee doe en de batterij is snel (lees heel snel) plat. :-/

    Ga naar settings/ mail,contacts,calenders / fetch new data / en zet push op “off” (helemaal bovenaan).

    En het probleem is opgelost, er is een bug met push dat ervoor zorgt dat de batterij heel warm wordt en enorm snel leeg is. Voor de meeste mensen is dit de fix (including yours truly)

  70. Jep idd. Heb het allemaal afgezet, maar het was nog, dus heb ik eens mijn iPhone herstart en het probleem was weg.

  71. Die bug met push is gekend en heel vervelend, op de apple forums bestaan er een paar threads over.

  72. ja ik had ze net gevonden toen ik jouw antwoord las :p

  73. Ik hoop dat ze wat doen aan de snelheid, 3.0 voelt soms echt traag aan. Zeker het typen in elke applicatie en de messages app zijn onacceptabel met momenten…

  74. Origineel geplaatst door jorgjeOrigineel geplaatst door dennisdIntellingen -> algemeen -> gebruik -> Batterijpercentage?Nou, daar staat bij mij alleen de tijd sinds de laatste volledige oplading, beltijd en verstookte data, reset statistieken en meer niet. Bij jou dus wel? Heb je een jailbreak en/of iets speciaals geïnstalleerd?

    Bij mij vind ik idd een knopje, waar ik % aan of uit kan zetten. Nee, geen jailbreak, originele OS3.0 iphone 3GS

  75. “save as copy” vind ik super!

  76. Sinds 3.0 is m’n iPhone nog trager en nog energie onvriendelijk dan ooit. Hoera! Steek al je toekomstige updates maar in de nieuwste iPhones Apple, bedankt.

  77. hopelijk doen ze iets aan de wifi ontvangst want die is zienderogen verslecht!!!!!!

  78. Origineel geplaatst door lorre
    hopelijk doen ze iets aan de wifi ontvangst want die is zienderogen verslecht!!!!!!

    nee, dat vindt ik nu juist niet. Ik heb een iPhone 3GS, zou daar aan kunnen liggen ook, maar mn wifi is veel beter dan op mn 1st gen

  79. @Peterke:

    misschien moet je even op simgadget.nl kijken voor tethering

  80. Misschien een heel erg nOOb vraag, maar wat doet een baseband update? En weet iemand hoe lang het gemiddeld duurt voordat een betaversie daadwerkeljk beschikbaar komt voor het grote publiek?
    Ik heb nu 3 dagen m’n 3gs 32gb en vind het echt een superding, maar het telefoonbereik is niet best (T-mobile, woonplaats Den Haag), dit moet echt beter anders gaat ie terug, want uiteindelijk moet ik er ook nog wel mee kunnen bellen.

    Tom

  81. 3.0 op 2G , slechte Wifi, en push aan dan batterij problemen en warm worden , hoop dat ze beide opgelost worden met 3.1. Nu is het niet te gebruiken wat mij betreft.

  82. @Tommi12:
    Moeilijk te zeggen: 2.1 kwam twee maanden na 2.0 uit, dus het kan nog even duren. Niet dat het geen stabiele beta is, nog niks raars meegemaakt vandaag…

  83. Origineel geplaatst door G-Riot
    Origineel geplaatst door sander“Voice Control werkt nu ook via Bluetooth. Geldt alleen voor iPhone 3GS.”Wat bedoelen ze hier nou weer mee? Zover ik weet gaat dat allemaal via een microfoon, en is er helemaal geen draadloze verbinding nodig.Zucht… Wel eens aan een headset/carkit gedacht?

    Waarom zeggen ze dat dan niet?.. Naja, i get it.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.