iPhone OS 2.0 bevat live locatie-tracking

In iPhone OS 2.0 blijkt het mogelijk om live je locatie op de kaart te laten zien. Een dergelijke vorm van tracking geeft iets meer dan voorheen de indruk dat je navigatiesoftware gebruikt.

iPhone Live Location TrackingDe pre-releaseversie van iPhone OS 2.0 is op dit moment in handen van een select groepje ontwikkelaars en betatesters. Veel is er al over geschreven, maar volgens iPhone Atlas hebben we daarbij nog één nieuwe functie over het hoofd gezien: live location tracking. Deze functie volgt automatisch de locatie van de iPhone-bezitter in de applicatie Google Maps. De Locate Me-functie geeft daardoor meer de indruk van een echt GPS-navigatiesysteem.

Het enige dat dan nog ontbreekt, is een mogelijkheid om je locatie op een website te publiceren of via sms naar je vrienden te sturen, zodat zij op de kaart kunnen zien waar jij je bevindt.
Dergelijke diensten zijn er al, bijvoorbeeld 3DTracking. Meestal maken ze gebruik van een gps-ontvanger maar plaatsbepaling zoals de iPhone doet, kan natuurlijk ook, al is het minder nauwkeurig. De trackingfunctie op de iPhone is handig, omdat je kunt zien of je je inderdaad in de richting van de bestemming beweegt, zonder dat je daarvoor ‘echte’ navigatiesoftware nodig hebt. De handigste route zul je echter nog steeds zelf moeten uitzoeken.

Via: iPhone Atlas

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2008, 19:00
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.