Reacties voor: ‘iPhone ligt voor op concurrentie door investeren en korting afdwingen’

Als enige industrie zwaait Apple met zijn enorme kapitaal om te investeren in nieuwe technologieën op industriegebied. In ruil daarvoor krijgen ze apparaten waar de concurrentie lang niet aan kan tippen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Erg interessant artikel en erg goed vertaald.

    & eventjes dit:
    Apple is niet altijd diegene die als eerste met een nieuw soort technologie komt aangelopen 😉

  2. Slim van Apple

  3. Tja, voor wat hoort wat….
    Ik begrijp het wel. Was het overigens écht zo lang zo moeilijk na te maken die schermpjes met touch technologie? Aangezien er verbluffend goede namaak iPhone 4’s op deze aardbol circuleren met zelfs de software nagenoeg (dus geen iTunes comptabiliteit) 1 op 1 nagemaakt.

  4. Origineel geplaatst door Flowit
    Erg interessant artikel en erg goed vertaald.& eventjes dit: Apple is niet altijd diegene die als eerste met een nieuw soort technologie komt aangelopen

    Wel het gebruikte scherm. De achterkant van de 3G en 3GS (behuizing dus), de behuizing die fungeert als antenne (niet dat dat nou zo lekker werkt op de iPhone 4, maar goed), microsim (vast geen eigen bedenksel, wel de eerste die er op in is gesprongen), moeilijk veel storageruimte (naar keuze) zonder tussenkomst van een externe geheugenkaart).

    Nadien zijn er bijvoorbeeld van HTC en Samsung alleen nog maar toestellen van de band gerold met dezelfde vergelijkbare technieken. Samsung maakt het nog gekker en kopieert het OS zelfs. En blijven met droge ogen volhouden van niet.

    Sterker nog, heel Android had niet bestaan zonder iOS. Dan zaten we nog steeds op een PDA met WM te rammen. Of een slechte update van het mongoloïde jongetje van de klas Symbian.

  5. Tja, alleen nu liggen ze hopeloos achter met de iPhone 4.
    Ik hoor steeds vaker vrienden die overstappen op bv de Samsung GII of wachten op het komende HTC kanon.
    Ik kan ook sinds vandaag vernieuwen en aangezien het nog maanden gaat duren met Apple ……
    Het is echt te hopen dat ze snel met nieuws komen over serieuze ontwikkelingen voor hun aankomend model anders gaan er wereldwijd een hoop mensen wie hun abbo afloopt in aug. over naar Samsung of HTC.
    Maar ja, het is niet den Apple’s om met nieuws naar buiten te komen.
    Met deze late release kan dat wel eens een overstandige strategie zijn dit keer.
    Wereldwijd zijn er verschrikkelijk veel mensen die in juli/augustus gratis kunnen overstappen naar een sneller/nieuwer toestel dan de iphone4.

  6. Origineel geplaatst door peter
    Tja, voor wat hoort wat….Ik begrijp het wel. Was het overigens écht zo lang zo moeilijk na te maken die schermpjes met touch technologie? Aangezien er verbluffend goede namaak iPhone 4′s op deze aardbol circuleren met zelfs de software nagenoeg (dus geen iTunes comptabiliteit) 1 op 1 nagemaakt.

    Nou een echte goede namaak heb ik nog nooit gezien. Dan mag je me er wel een link van geven om te reviewe. Ook vind ik het goede strategie van apple. Alleen hadden ze in de iPhone 4 op de zaken vooruit moeten lopen. Zoals een 8 of meer MP camera. En meer speciale kleine dingetjes dat de mensen toch weer zegt van DIE MOET IK HEBBEN. ik heb nog mijn 3GS want aanzienlijk veel vernieuwing zie ik niet. Zit meer te wachten op de iPhone 5

  7. @Le0: Opsommen van waarmee Apple al dan niet de eerste was (ik weet niet wat er nieuwe is aan de achterkant van de 3G), bewijst nog niet dat anderen niet hun eigen vernieuwingen hadden.

  8. Gelukkig

    Hebben concurrenten ook capative(ofzo) touchscreen anders moest ik zou dure telefoon kopen xD

  9. Huh wat zeg je? Vergeleken met de 4 is de 3Gs totaal verouderd en oubollig. Niet alleen qua vorm, snelheid en flitser maar vooral het scherm. Angry Birds is bijna onspeelbaar ….

  10. Het is soms wel fijn om even een opheldering te krijgen waarom je je helemaal suf betaald aan dat leuke spul van Apple. Maar uiteindelijk heb je er zoveel meer plezier van, dat ik er nooit spijt van heb.

  11. “én omdat Apple een flinke korting heeft afgedwongen op de technologie die nu ook voor anderen voorhanden is.”

    Iets zegt me dat ze die korting niet doorberekenen aan de consument…
    Verder gewoon een briljant bedrijf. Het is zo verbijsterend slim en doordacht aangepakt.

    Origineel geplaatst door Nubs
    Wereldwijd zijn er verschrikkelijk veel mensen die in juli/augustus gratis kunnen overstappen naar een sneller/nieuwer toestel dan de iphone4.

    Lijkt me tamelijke nonsens. Waar baseer je dit op?

  12. Avdvee! Ik denk niet dat je het over de 3gs hebt.. Angrybird bijna niet speelbaar?

  13. @Michel: Juli/augustus/september zijn de release maanden van de iPhones. De meeste mensen kopen ze dan met een abbonement dus 2jaar later kunnen die mensen in dezelfde periode ook een nieuw abbonement nemen..

  14. Il waardeer t wel dat apple in kwaliteit investeert. Kwaliteit en innovatie hebben n prijs maar uiteindelijk is de keuze aan de cons. Ik wordt een beetje moe van al die strategien waarbij t mn om marktaandeel gaat.

  15. Origineel geplaatst door Michel
    “én omdat Apple een flinke korting heeft afgedwongen op de technologie die nu ook voor anderen voorhanden is.”Iets zegt me dat ze die korting niet doorberekenen aan de consument… Verder gewoon een briljant bedrijf. Het is zo verbijsterend slim en doordacht aangepakt.

    Waarom zouden ze die korting doorberekenen ?
    Op deze manier willen zij eerst hun investeringen terug verdienen…

  16. Ik lach me altijd dood als dit soort nieuws verschijnt op de site.
    Niet zozeer om het bericht maar om de reacties van al die apple fanboys die nog even moeten toelichten hoe geweldig apple wel niet is. En dat apple overal de eerste, de beste, de snelste en de mooiste is.

    Grappig is dat alijd.

    Btw, voor het geval je het afvraagt. Ik heb zelf ook iphone en ipad.

  17. Origineel geplaatst door Nubs
    Tja, alleen nu liggen ze hopeloos achter met de iPhone 4. Ik hoor steeds vaker vrienden die overstappen op bv de Samsung GII of wachten op het komende HTC kanon. Ik kan ook sinds vandaag vernieuwen en aangezien het nog maanden gaat duren met Apple …… Het is echt te hopen dat ze snel met nieuws komen over serieuze ontwikkelingen voor hun aankomend model anders gaan er wereldwijd een hoop mensen wie hun abbo afloopt in aug. over naar Samsung of HTC. Maar ja, het is niet den Apple’s om met nieuws naar buiten te komen. Met deze late release kan dat wel eens een overstandige strategie zijn dit keer. Wereldwijd zijn er verschrikkelijk veel mensen die in juli/augustus gratis kunnen overstappen naar een sneller/nieuwer toestel dan de iphone4.

    Volgens mij ligt Apple met de iPhone 4 niet zo heel ver achter op de concurrentie hoor. Toen ie uitkwam was het een baanbrekend toestel en het heeft zowat een jaar geduurd voordat fabrikanten vergelijkbare toestellen op de markt wisten te brengen. Toegegeven, dit kwam mede door de marketingstrategie van Apple, maar ook omdat het qua combinatie van design en specs een ijzersterk toestel was en is. En dan heb ik het nog niet eens over het succesverhaal van de iPad. Apple is gewoon heel slim bezig.

    Ik hoor trouwens ook veel verhalen over mensen die na de laatste Samsung en HTC kanonnen hebben geprobeerd weer overstappen naar een iPhone 4, ondanks dat met name de eerste schaamteloos alles van de iPhone heeft geprobeerd te kopieren. Ik heb zelf ook met die toestellen zitten spelen, maar de iPhone voelt net even wat beter en soepeler aan dan Samsung en HTC, ook de laatste modellen. Toch best een prestatie voor een toestel van een jaar oud 🙂

    Waar baseer je die opmerking dat in juli/augustus wereldwijd van verschrikkelijk veel mensen hun abbo afloopt overigens op? Zo stel je dat de iPhone wereldwijd zowat het enige toestel is wat verkocht wordt en dat in alle landen dezelfde abonnementsmodellen worden gehanteerd als in Nederland.

  18. Mooi verhaal dit. Ik denk dat ik het wel begrijp.

    Dit stuk vindt ik ook wel mooi:

    ‘Een voorbeeld van die strategie is het capacitieve touchscreen van de iPhone. Apple genoot ruim een jaar lang als enige fabrikant van een aanraakbaar scherm op een telefoon die reageert op de aanraking van je vinger, en niet op de kracht waarmee je het scherm indrukt. Het scherm was er vele malen sneller door dan concurrerende telefoons.”

    Een kameraad van me heeft een bb met zo’n soort aanraakscherm wat je dus met indrukken, wat ik best irri vindt in vergelijking met mn eigen touchscreen, die van die iphone. Vooral met pingen is dat kut, er komt op die manier geen snelheid in het typen.

  19. Nou ik begrijp wel dat ze een tijdje de exclusieve rechten willen houden. Als ik voor een werkstuk een fantastische bron vind dan wil ik die ook voor me zelf houden.

  20. Met een goede inkoopstrategie is meer te bereiken dan louter verkoopvolumes op te pompen. Het wordt weer eens bevestigd. Logisch, want de inkoop staat dicht aan het begin van de hele keten en werkt tot het eind aan toe door…

  21. waarom zou je daar mee lachen ? Blijkbaar heb je de iphone niet helemaal begrepen en dan kan je jezelf natuurlijk afvragen wat of wie het juist is dat achter loopt

  22. Dat de concurentie snellere hardware heeft zegt niet alles. Daar op kan je niet alleen baseren of een toestel voor of achterloopt. Het is juist dat de hele combinatie zo goed op elkaar afgestemd is, wat de iPhone zo bijzonder maakt. En het werkt heel relaxed. Mijn abbo loopt ook af, maar en ik wilde eigenlijk over naar Android om weer eens wat anders te proberen. Maar nu iCloud komt en de spelervaring via bijvoorbeeld de Apple Tv met iOs heb ik Weer wat om naar uit te kijken. Zo zijn de makers van Android ieder voor zich moeizaam bezig zijn om een Android versie geschikt te maken. Dat is bij de iPhone niet. Apple heeft een strategie. Bij Android zie je teveel versnippering. Apple is niet de enigste die nieuwe technieken toepast, maar ze weten veel beter wat ze nodig hebben en daar durven ze in te investeren. Dit is waarom ik waarschijnlijk nu bij Apple blijf, omdat ik het gevoel heb dat ze komende jaren nog verder op hun strategie kujnen uitbouwen en me kunnen blijven verrassen. Dat gevoel krijg ik bij Android niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.