Reacties voor: iPhone-gamecontroller iControlpad is na drie jaar wachten eindelijk te koop

De iControlpad is af. Deze gamecontroller kun je een iPhone in haken, om op die manier fysieke gameknoppen te gebruiken. Het apparaat werkt met bluetooth en ondersteunt ook een aantal Android-telefoons.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. En waar zou hij dan te koop komen ?

  2. Eigenlijk moeten ze gewoon een case maken, net als dat uitschuifbare querty toetsenbord, maar dat je dan een soort xperia play uiterlijk krijgt, je kunt je game toetsen gewoon uitschuiven, dat lijkt me eens een mooi idee :p

  3. Waar te kopen? Wat zijn de prijzen?
    Mag wel wat meer info voor een product waar we 3 jaar op wachten he! 🙂

  4. Ziet er goed uit! Misschien dat ik zo eentje aanschaf om SNES spellen te spelen.

    (Ik denk dat ik er dan een Just Mobile X-Stand bij aanschaf, dat ik die gebruik om mijn iPod Touch in te klemmen en de controller gewoon los van het toestel. Werkt naar mijn mening veel makkelijker dan dat je het scherm erin hebt zitten)

  5. Ik zag alleen een video op YT waarop je zag dat iemand hem gebruikte met een iPad.
    Dus als ik het goed heb kan ik gewoon mijn iPhone 4 via mijn HDMI adapter op de TV aansluiten, emulator aandoen en dan op de bank gaan zitten?

  6. Is de Dock-connector niet 30-pins?

  7. Als het concept zou werken net als een querty toetsenbord zou het erg makkelijk zijn, dan druk je je iphone er zo in, lijkt me vooral leuk voor in de auto ofzo. Dan ga je op vakantie en dan kun je in de auto lekker spellen spelen.

  8. Hopelijk werkt dit een beetje..op zoiets zit ik nu al vanaf het begin te wachten..dat je games een beetje normaal kunt spelen en niet met die touchscreen.
    Voor veel leuke games werkt dat gewoon totaal niet.
    Dit zou super zijn..de games zien er nl. stukken beter dan bijv. een Nintendo DS..alleen speelde het gewoon voor geen meter. ff de reviews afwachten, maar volg dit zeker.

  9. Leuk voor de iOS 5 dan kan je natuurlijk ook op je TV via Apple TV

  10. Het is misschien dom, maar ik vraag me het elke weer af. Waarom zetten jullie een streep door foute dingen, je kan ze toch ook gewoon weghalen?

  11. Ik heb hem vandaag ontvangen.
    Mooie kwaliteit. En sommige games (vooral de old school games in emulators) zijn waardeloos te spelen met de touchscreen.
    Met de iControlpad is het een stuk fijner.

  12. Origineel geplaatst door Marco
    Ik heb hem vandaag ontvangen. Mooie kwaliteit. En sommige games (vooral de old school games in emulators) zijn waardeloos te spelen met de touchscreen. Met de iControlpad is het een stuk fijner.

    Tof dat je ‘m hebt. Kun je wat meer specifieke info geven? Werkt het bijv. al met iOS-games? Of alleen op de jailbreak snes-stuff?

    Ik ben bijv. benieuwd of fifa 11 hiermee te spelen is.

    Let us know please! 😀

  13. Origineel geplaatst door RoyalMess
    Ik zag alleen een video op YT waarop je zag dat iemand hem gebruikte met een iPad.
    Dus als ik het goed heb kan ik gewoon mijn iPhone 4 via mijn HDMI adapter op de TV aansluiten, emulator aandoen en dan op de bank gaan zitten?

    Hoezo een draagbaar gameconsole 🙂

    Origineel geplaatst door Roeland
    Tof dat je ‘m hebt. Kun je wat meer specifieke info geven? Werkt het bijv. al met iOS-games? Of alleen op de jailbreak snes-stuff?
    Ik ben bijv. benieuwd of fifa 11 hiermee te spelen is.
    Let us know please! 😀

    Ben ook wel benieuwd naar dit ding! Ik denk er namelijk aan om dit dit aan te schaffen.

  14. Origineel geplaatst door Roeland
    Tof dat je ‘m hebt. Kun je wat meer specifieke info geven? Werkt het bijv. al met iOS-games? Of alleen op de jailbreak snes-stuff?Ik ben bijv. benieuwd of fifa 11 hiermee te spelen is.Let us know please!

    Er is voor zover ik weet pas 1 officiele game die dit ondersteund en dat is de C64 emulator+games van manomio.

    Ik heb zelf een MSX emulator van Ex Plus Alpha (staat niet op de site, nog in ontwikkeling, en de ontwikkelaar is zo aardig geweest mij een ad hoc versie te maken zodat ik mijn iPhone niet hoef te jailbreaken). Die werkt ook.

    Maar er zouden er meer komen, ook in de officiele appstore, want er hoeft nu maar gebruikt gemaakt te worden van standaard API calls.. en dat mag van Apple.

  15. Origineel geplaatst door Daejji
    Hopelijk werkt dit een beetje..op zoiets zit ik nu al vanaf het begin te wachten..dat je games een beetje normaal kunt spelen en niet met die touchscreen.
    Voor veel leuke games werkt dat gewoon totaal niet.
    Dit zou super zijn..de games zien er nl. stukken beter dan bijv. een Nintendo DS..alleen speelde het gewoon voor geen meter. ff de reviews afwachten, maar volg dit zeker.

    Haha, een DS vergelijken met een iOS apparaat? Laat me niet lachen.

    Ik heb zelf een DSi, mijn vriend een 3DS, en ik moet je zeggen, bespaar je het geld, het is het niet waard. Koop dan liever een iPod touch 4g 8 GB voor een klein beetje meer.

    Ik bedoel, hoe in de wereld kun je overleven met een 200 MHz processor, 4 MB RAM (normale DS, de latere modellen vanaf de DSi hebben 16 MB), pixels zo groot als Lego..?
    Kom op zeg.

    Dan heb ik nog liever dat je op een iOS apparaat oude spellen kunt spelen… Desnoods met zo’n controller of een Wii afstandsbediening (die iets minder kost maar minder knoppen heeft)

  16. Inderdaad, het was erop aan te komen dat mensen moeite hebben met spellen spelen.Dat ze daar niet aan gedacht hadden bij het maken van iphones.
    Ik speel bv green farm en dat speelt pas behoorlijk irritant op de iPhone.
    Ik ben benieuwd hoe dit op de markt komt.. Meningen etc !

  17. Is het niet mogelijk om 2 controllers te laten werken op je iPad/iPhone? Dan kun je, na aansluiten op tv, met 2 personen spelen.

  18. Werkt ie ook met de iPad?
    Want daar zit ik eigelijk een beetje op te wachten…..een fatsoenlijke controller voor de iPad.

  19. @Rick Kerkhof:

    Lees het stukje nog eens door en en dan misschien nog eens.
    Ik zeg dus ook dat de games op een iPhone er veel beter uit zien..in potentie is de iPhone een veel betere gameconsole.
    Echter is het gewoon ruk om met een touchscreen te spelen bij de echte games. En heb ik het dus niet over doodle jump of Angry Birds.
    Maar bijv. een Fifa11..dat speelt voor geen meter op de iPhone met een touchscreen.

  20. Ik ben al sinds februari 2011 eigenaar van een iControlPad van de eerste batch die van de band rolde.

    Veel van de emulators werken niet standaard met de iCP, zoals die van Zod, maar worden nu dus wel aangepast.
    Daarnaast heeft Rakashazi diverse compatible emulators gemaakt, waaronder nes, snes, pce, gbc (jailbreak). Op dit moment is er een ook een beta van MAME.
    Binnenkort werkt de iCP ook zonder jailbreak en zou dus in principe moeten werken met alle app’s waar de devs dat ondersteunen.

    Er is een actief engels forum waar veel nieuwe ontwikkelingen besproken worden. Tevens kan je daar updates downloaden en faq’s/how to’s bekijken.
    Linkje: http://boards.openpandora.org/index.php?/forum/6-icontrolpad/

    En dan is er ook nog een wiki:
    http://pandorawiki.org/IControlPad

    Als er dan nog vragen zijn, dan mag je me altijd ff pmmen via het iCP forum. Nick is Kaziebo.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.