Ex-Pixar animator maakt een interactief prentenboek

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore is een interactief prentenboek gemaakt door Moonbot Studios, het bedrijf van voormalig Pixar-animator William Joyce. Deze is gebaseerd op een korte film uit 2010, die dezelfde studio toen op iTunes uitbracht.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore is een interactief prentenboek van hoog niveau.The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore is een interactief prentenboek gemaakt door Moonbot Studios, dat onder leiding staat van William Joyce. Hij werkte bij Pixar aan films zoals Toy Story en A Bug’s Life en is ook bekend van Robots (voor 20th Century Fox) als production designer en producer. Hoewel hij niet meer bij Pixar werkt, zien we een hoop van de studio terug in zijn nieuwe app. De productiewaarden liggen bijzonder hoog.


In 2010 kwam The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore uit als een korte film en was geïnspireerd door de orkaan Katrina, acteur Buster Keaton, The Wizard of Oz en een liefde voor boeken. Morris Lessmore wordt meegesleept in een bizar avontuur wanneer zijn boeken beginnen te zweven en zijn huis wordt opgeslokt door een orkaan. De film werd uitgegeven in de iTunes Video Store, die helaas niet in Nederland beschikbaar is. Daar heeft hij een score van 4,5 sterren, gebaseerd op 55 recensies.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

De app pakt de film, maar tovert het om tot een interactief verhaal. Hierin moet de lezer (of is het speler?) het plot vooruit helpen door delen van de wereld in te kleuren, een piano te bespelen, moet voedsel spelen en verscheidene kleine spelletjes spelen. De originele 3D modellen van de film zijn gebruikt, waardoor het geheel grafisch buitengewoon goed in elkaar steekt.

Downloaden: The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore (€3,99)

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 juli 2011 om 14:01
Categorie
Apps

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.