Voorspelling: Apple verkocht 8,5 miljoen iPads in afgelopen kwartaal

Analist Brian White schat dat Apple volgende week gaat aankondigen dat er 8,5 miljoen iPads en 17,53 miljoen iPhones zijn verkocht in het afgelopen kwartaal. Hij heeft hoge verwachtingen van de verdere toekomst van Apple,

ipad salesApple gaat volgende week de kwartaalcijfers bekendmaken en daarbij laten ze vaak ook weten hoeveel apparaten er zijn verkocht. Analist Brian White van Ticonderoga Securities heeft alvast in zijn glazen bol gekeken en doet voorspellingen. Hij verwacht dat Apple 8,5 miljoen iPads heeft verkocht en nog eens 17,53 miljoen iPhones. “Na onze recente trip naar Azië ontdekten we dat onze iPhone-schattingen voor het junikwartaal te conservatief waren, terwijl onze iPad-schattingen iets aan de hoge kant waren”, schrijft White in zijn rapportage. Eerder verwachtte White dat er 15,85 miljoen iPhones en 8,22 miljoen iPads verkocht zouden worden. White heeft nog hogere verwachtingen van de aandelenkoers van Apple gekregen.


Wel geeft White aan dat recente bezorgdheid van investeerders over de economie een negatieve invloed kunnen hebben. Maar Apple is in een onzekere economie het beste technologiebedrijf om in te investeren, meent White. Die moeizame economische situatie is ontstaan door overheidsschulden en twijfels over het herstel van de economie in de VS. Maar gelukkig hebben we dan altijd nog Apple: het is een “baken van hoop” in een wereld vol bezorgdheid. Of we het zo rooskleurig moeten zien, zullen we volgende week ervaren. Andere bedrijven volgen meer een cyclische trend, terwijl Apple altijd rugwind heeft van industrietrends, nieuwe producten en groeiende marktaandelen, denkt White.

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 juli 2011 om 19:09
Categorie
Apple

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.