Reacties voor: iPhone firmware 2.1 – de eerste evaluaties: Beveiligingsupdates, Geluid, Snellere backups, Applicaties, Genius

In deel 1 van de tweedelige evaluatie van iPhone firmware 2.1 bespreken we de beveiligingsupdates, het speakergeluid, snellere backups, Genius en alle overige verbeteringen/aanpassingen.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 77 reacties

  1. Wanneer je in 2.1 in het toegangscode menu op noodoproep drukt, kun je alsnog alle nummers bellen die je maar wil. Probeer maar.

    Flink lek zullen we maar zeggen. Mag toch hopen dat ze ook dit bij Apple hebben gezien. Heb het elders op fora etc etc nog niet gelezen.

  2. Zeer tevreden!

  3. mijn telefoonnummers worden niet meer correct getoond in de Belgische notatie. GSM nummers wel maar vaste lijnen niet meer. Nog iemand?

  4. om genius geactiveerd te krijgen op de iPhone heb ik eerst een genius playlist moeten syncen met de iPhone. Enkel het activeren van genius in iTunes en een sync uitvoeren, werkte niet.

  5. @iPhoneclub (JP):

    True, maar alle security leaks zouden zijn opgelost. Dit is echt heel slordig.

    Overigens merk ik geen verschil qua batterij en dat Genius geneuzel vernaggelde m’n complete afspeellijst en albums aanwezig op m’n iPhone. Kon alles weer opnieuw gaan terugzetten. Ik was gewoon complete albums kwijt. Waren dan wel te zien in iTunes, maar niet meer op m’n telefoon. De bron (map) is nooit veranderd en muziek nooit verwijderd uit deze map. Erg vreemd en irritant.

    Geen idee of meer lieden dit ervaren hebben?

  6. Die speakers merkte ik gister ook al vond ik echt heelgoed, maar toen ik dit las ging ik ff Asphalt spelen, en dat driften is echt afschuwelijk! verder vind ik die back ups echt veel beter, hiervoor had ik er mar 1 ooit afgemaakt omdat het 5 uur ofzo duurde, net duurde het voor mij (72 apps, 4 gb muziek) maar 10 seconden ofzo:O zo blij:D, weet iemand ook of het nog vaak blijft hangen op het opstart scherm?

  7. Overigens schijnt back-uppen ook sneller te gaan wanneer je de iPhone direct aan de kabel/dock hebt hangen zonder tussenkomst van een USB-hub of voorin in een PC. De poorten voorop een PC worden achter deze poorten verbonden middels een kabel met het motherboard. Direct aansluiten op het motherboard schijnt echt sneller en veiliger te zijn.

    Bij mij ging het met oudere firmwares ook al vlot daar mijn kabel direct is aangesloten op m’n motherboard. Dus ik kon me niet zo vinden in het geklaag omtrent back-uppen e.d.

  8. 1) Ik ervaar hetzelfde probleem als iFilip, namelijk dat de structuur van nummerweergave veranderde. Bij mij leidt dit steevast tot een bericht van de operator (Proximus) dat dit nummer niet bestaat als ik mensen terugbel vanuit de lijst van binnenkomende gesprekken.
    2) Voor de firmware update (2.0.2 dus) verliep de backup snel (binnen de paar minuten). Nu na de update (naar 2.1) duurt de backup (in totaal 2,2 Gb muziek, foto’s, apps) 43 minuten!!!
    Ik bezit een 3G 16Gb originele iPhone.
    Mvg
    Bert

  9. Mannen, wat hebben jullie er weer een UITGEBREIDE round-up van gemaakt! Echt heel handig. Dit heb ik nog nergens anders gezien.

    Bij mij gaat alles een stuk beter. Ik heb veel apps (80 stuks), eindelijk normale backup-duur en niet meer 3 uur wachten. Dat van het betere signaal moet ik nog zien… Eerst zien dan geloven!

  10. Batterijduur is absoluut beter, na een nacht is hij nog vol in plaats van half leeg.

  11. batterij veel beter gisteren geupdate zodra hij beachikbaar was en nu na nacht slapen nog ruim een kwart over

  12. Wat mij trouwens opvalt, als je zoals mij wel van house, hardstyle beetje hardcore houd en je wilt hier een Genius lijst mee maken dat doet ie dat niet B)

    Apple discrimineerd hardstyle/house liefhebbers 😀

  13. @ iPhoneclub (JP): ja, het is blijkbaar gedaan om snel, vooraleer het kantoor te verlaten, nog een BU te nemen. Heb het nu al 3x geprobeerd en het resultaat is hetzelfde, met dat verschil dat als ik een update van een app uitvoer (in dit geval DataCase) het hierna 52 minuten duurde voor een BU!
    Ter info: bij een (aangenomen) binnenkomende oproep tijdens de BU wordt de algehele BU uitgeschakeld en wordt blijkbaar nog even snel overgeschakeld naar het maken van een BU van het adresboek. De BU wordt dan uitgeschakeld door het systeem en je krijgt een melding dat je beeldbank niet kon gesynchroniseerd worden. That’s it. Moeilijk te begrijpen allemaal.

  14. Ik heb last van me geluid uit de speakers met muziek afspelen, het is wel harder maar het geluid is nou echt onzuiver geworden.

  15. een opmerking over de batterijduur ongeacht de firmware versie: als ik wifi ‘s nachts aan laat dan verminderd mijn batterij met 10%. Heb ik ‘s nachts alleen 3G aan staan dan valt ie terug met 13 tot 14%.

  16. @iPinda hoe zie jij juist in procenten op hoeveel je batterij staat?

  17. Om te beginnen even mijn complimenten voor de iphoneclub crew. Door jullie heb ik nieuwe verslaving bij haha. Ik lees jullie site elke dag en door jullie werk ben ik (lees: zijn wij) altijd up tot date.

    Dan de update. Er valt me een ding heel erg op, namelijk dat mijn batterij veel langer mee gaat. Gister avond om 19 uur uit de lader (dock) gehaald. Wat emails en SMS gedaan, even iphoneclub bezocht, weer email gedaan, daarna voor het slapen gaan nog even wat internetten. De hele nacht aan laten staan natuurlijk. Rond 9 uur hedenmorgen weer emailen en surfen. Nog even wat vodcast bekeken en wat apps laten lopen waarbij het scherm aan bleef. Nu weer internet en SMS.

    Momenteel is mijn batterij nog net niet op de helft. En het mooiste: wifi en bluetooth staan de hele tijd aan. Dit kan toch niet?!? Haha. Dat is noem ik pas een update!! Dan neem ik die scrollende logo maar voor lief!

    Gr. Een tevreden iPhone 3g 16gb gebruiker.

    Ps. Backup ook veeeeel sneller en onvangst binnen is nu top!

  18. Ik ben ook zeker zeer tevreden met deze update ook omdat deze TE JAILBREKEN IS. Heb hem net gejailbroken en alles werkt perfect. Cydia en installer. Er is een tutorial te vinden op Inet. Ik stel voor zoek en gij zal vinden 🙂

  19. update was fluitje van een cent. Bereik 8244 stukken beter maar vooral batterij heeeeel veel beter. Alleen kan ik geen sms meer versturen maar was volgens mij voor updat ook al zo (iemand suggesties om dat op te lossen?)
    Bvd!

  20. @IDriss druk met je vinger rechtsboven op je batterij en het veranderd naar procenten. Veel handiger dan het batterij symbooltje. Nogmaals drukken en hij veranderd weer in een symbool.

  21. @IDriss druk met je vinger rechtsboven op je batterij en het veranderd naar procenten. Veel handiger dan het batterij symbooltje. Nogmaals drukken en hij veranderd weer in een symbool.

    da’s zeker alleen op de 3G ?

  22. @mhoutman: Ik krijg het op mijn 3G niet voor elkaar, ik krijg geen procenten te zien. Is het geen jailbreaked iPhone van iPinda?

    En mijn complimenten naar Gonny en JP :D. Ik vind het ook erg sterk dat jullie niet met voorbarige conclusies komen zoals definitieve uitspraken over de batterijduur of verbeterde dekking. Jullie wachten netjes af totdat het wel valt te concluderen en zijn daar open in, nice 🙂

  23. Batterijduur is absoluut beter, na een nacht is hij nog vol in plaats van half leeg..

    Belangrijker dat de iPhone van zich laat horen als hij weer volledig opgeladen is

  24. Geluid bij Toy Bot en Crash Kart is echt vreselijk!!
    Bij Crash Kart gaat het geluid vanzelf harder en zachter en bij Toy Bot lijkt het er op dat het volume ook als het zacht staat te hard s voor de speaker. Het vervormt tot een modemachtig geluid.
    Hoop dat Apple dit snel oplost.

  25. @iDriss & iOortje & benBen
    via BossPrefs (te downloaden via cydia) kan numeric battery worden aangezet, idd wel een jailbreak nodig.

  26. Heeft iemand trouwens al ontdekt waar je het automatisch wissen van de Iphone na 10 mislukte invoerpogingen van het wachtwoord kunt instellen? Of krijg je die optie alleen ALS je een wachtwoord hebt ingesteld?

  27. Ik heb gisteren de update gedaan. Het geluid bij asphalt is verschrikkelijk geworden zoals reeds gemeld maar genius is niet te vinden! Moet je het apart op de iphone activeren ofzo?

  28. Allereerst aan de iPhoneClub redactie (namens allen, denk ik zo) mijn complimenten voor deze zeer duidelijke en verhelderende toelichting op de Firmware 2.1 Upgrade 😉

    Dit soort van informatie is een ware verademing in vergelijking met alle andere artikelen ivm Firmware 2.1

    Ben toch (nog) een aanpassing tegengekomen die niet besproken is ? Zowel bij Apple als hierboven
    Als je in de browser naar beneden scrolt, en iets langer op je webpagina drukt krijg je een extra popup met als titel “Taak”
    Misschien een voorbode van de gewenste Cut & Paste ?

    Groet,
    Peter

  29. Een paar geluidseffecten in Super Monkey Ball in het hoofddmenu zijn ook veranderd trouwens. Niet negatief of positief, maar gewoon anders.

  30. Ik wacht nog heel eventjes 🙂

  31. Bij mij is de batterij duur aanzienlijk beter geworden. Waar ik voorheen na 5 telefoontjes al zag dat de batterij wat leger was is dat nu na 10 tot 12 telefoontjes.

    Ik heb hem nog niet uitgetest met iPod of dergelijke maar ik verwacht dat dat ook geen enkel probleem zal zijn. Pluim voor Apple.

  32. Ik heb vrij weinig last van het vervormen van het geluid. Bij mij klinkt alles nog ongeveer hetzelfde maar met als verschil dat ie wat harder kan wat ik wel een leuke bijkomstigheid vind. Wel heb ik af en toe als ik bijv. real soccer speel dat door het harde geluid ik voel dat de telefoon een beetje trilt, oftewel resonantie. Maar als ik daar last van zou hebben dan is dat gewoon een kwestie van hem ietsje zachter zetten.
    Over de batterijduur kan ik (nog) niet veel zeggen, maar ik heb er nooit zo’n last van gehad. Na een dag was ie meestal nog halfvol. Ik gebruik hem dan ook niet absurd veel maar ook zeker niet weinig.
    Het installeren van programma’s gaat nu gelukkig zoals het hoort en ben daarover erg tevreden. Net als de backups. Behalve de eerste keer na de update, toen deed ie er nog ongeveer net zo lang over (min of 3) maar verder geen probleem.
    Dus prima update dacht ik zo.

  33. sinds de update is Safari al een keer of 6 gecrashed. Vaker dan voorheen. Hebben jullie ook deze ervaring?

  34. @iPhoneclub (JP):

    In het engels verschijnt er ‘ Action’ ipv ‘Taak’. Het lukt mij 1 op de 2 keer om het te laten verschijnen, scherm aantikken dicht langs de rechterkant (waar de scrollbar verschijnt) en vinger op het scherm laten rusten. Ik heb er een screen shot van gemaakt dus als ik die naar iemand van iPhoneclub.nl kan sturen – laat het me via een pm even weten.

    Overigens ben ik dik tevreden met 2.1! Met name de batterijduur, backup snelheid en het eindelijk fatsoenlijk installeren van apps zijn voor mij de grootste winstpunten.

    En als laatste een pluim voor iPhoneclub, ook ik check minstens 1x per dag de site voor de laatste nieuwtjes mbt de iPhone.

  35. @Chillez,

    Aha ik ben gelukkig niet de enige 😉
    Hebben wij een “hidden feature” ontdekt, of misschien wel een “Eastern Egg” ?

    Het heeft volgens mij iets met een nieuwe tagging functie te maken in je browser op de iPhone

    Had ondertussen al via de contact formulier de beschijving en een screenshot opgestuurd aan iPhoneclub (JP)

    Even afwachten dus..

  36. bebito, bij mij crashde safari al vaak genoeg en dat is bij mij tzelfde gebleven. en het geluid bij toy bot dairies is egt vreselijk ook met headphones

  37. @ Peter, dat van “Taak” is niet nieuw in 2.1 hoor, was ook al bij oudere firmware.

  38. @Matthi,

    Okee ?
    Maar wat is de functie dan ?
    Had hem nog niet gezien…

  39. prima geluidje nu

    Ik draag mijn ei altijd in mijn borstzak tijdens iPod

    Nu dus veel beter geluid via speaker

  40. Ik heb ook het modemherrie bij toybot diaries

  41. Ik heb per dag wel 8-10 nieuwe vodcasts (vlogs video-podcasts). Vandaag heb ik in twee uur tijd (met een volle batterij) alle video-podcasts bekeken van de afgelopen dagen.
    Vroeger op de Touch en in de iPhone (voor 2.1) kon je je beeld op twee manieren bekijken, zoals het komt, en beeldvullend. Daar is iets verbeterd: want als je beeldvullend deed verdwenen sommige teksten voor een deel buiten beeld, of presentatoren aan weerszijden van een desk (Hardware info TV) werden gehalveerd. Nu na 2.1 is de kwaliteit zoals hij komt (gemaakt is) kleiner, en de beeldvullende toont je echt nog steeds alles uit de video podcast. En dat is me niet alleen opgevallen bij Hardware Info TV, maar ook bij Bite (Channel 4). Alleen de teksten bij Bright.nl verdwijnen schermvullend.
    Maar wat me het meeste opviel: HET BATTERIJVERBRUIK. Na bijna twee uur video kijken op hoog volume over de speakers stond de batterijindicator nog steeds op vol, dat was voor 2.1 wel anders.

  42. En dan vergeet nog iets: het volume kan weer harder dan voorheen. Ik speel de iPhone over een Logitech 2.1 setje, en ik kan hem nu nog harder zetten.

  43. Bij mij is m’n iPhone vandaag één keer vastgelopen, tijdens het surfen. Ook liep iTunes 8 vast toen ik een sms’je kreeg tijdens het syncen. Syncsnelheid merk ik geen verschil trouwens…

  44. Thanks voor de update, altijd fijn zo’n duidenlijk overzicht!!
    Over het geluid, ik merk inderdaad dat het harder is, ik heb mn iphone net geupdate, maar harder betekend niet beter want ik luister het nu op max 50% geluidssterkte en daarna word het te krakerig. Nou kan het er natuurlijk ook aan liggen dat maar 1 van mijn 2 boxjes het doet :S Ik heb mijn iPhone niet verzekerd en heb hem nu zo’n maand, ik kwam er een week geleden pas achter dat 1 van de 2 het maar deed. Heeft het nog nut denken jullie om erover te gaan klagen bij t-mobile? (Sorry voor dat laatste offtopic maar ik wist zo niet waar ik het anders moest vragen)

  45. @iMichiel

    Volgens mij zit er maar 1 box op… Zie ook http://www.apple.com/nl/iphone/specs.html bij ‘Connectors en in- en uitgangen’.

  46. @bebito
    Ik heb sinds de update van gisteren tot 4 maal toe crashes gehad met surfen. Mijn inziens meer dan voorheen. Een was zelf zo erg, de iphone reageerde niet meer op mijn Home button dat ik de iPhone met de sleep button wilde resetten maar toen herstartte de iphone vanzelf.

  47. iMichiel schreef:

    Nou kan het er natuurlijk ook aan liggen dat maar 1 van mijn 2 boxjes het doet :S Ik heb mijn iPhone niet verzekerd en heb hem nu zo’n maand, ik kwam er een week geleden pas achter dat 1 van de 2 het maar deed.
    Na lezing van jouw bericht kom ik tot de conclusie dat bij mij ook maar één luidsprekertje werkt! Alleen het linkse (als je tegen het springboard aan kijkt) werkt. Mijn iPhone 3G 16Gb is overigens wel verzekerd, dus ik ga terug naar T-mobile.
    Complimenten voor het team voor alle info!!! Wauw!!!

  48. je ervaringen kun je kwijt in een forumthread. Maar deze is ondertussen gelocked?????

  49. Voor de update waren er mega veel problemen, zoals hierboven is beschreven.

    1. Trage Backups, nog geen ervaring mee, maar gezien de reacties hier ben ik positief gestemd. 2.1 zou dit opgelost hebben, maar juichen nog te vroeg?

    2. Crashen van alle applicaties als je teveel applicaties installeert. Ik ben na de update van gisteren weer volop aan het installeren gegaan en tot nu toe gaat dat goed. Bug lijkt opgelost na 2.1.

    3. Energiegebruik veel te hoog, nog niet echt kunnen meten, maar ook hier zijn de reacties hier overwegend goed. Mogelijk dus een verbetering met 2.1.

    4. Indicator 3G niet zuiver, waardoor 3G dekking als slecht werd bestempeld, terwijl dit mogelijk wel goed was, maar puur de weergave van het aantal streepjes niet zuiver was. Lastig beoordelen voor mij, want ik zit in Amersfoort en heb van het begin af aan geen problemen gehad met 3G. Ben wel benieuwd naar reacties over een verbetering van de indicatie en daadwerkelijke ontvangstverbetering.

    5. Bluetoothverbinding met de carkits werkt nog steeds niet. Dit is denk ik wel één van de meest belangrijke bugs en die is met 2.1 dus nog steeds niet opgelost. Voor mij is dit de allerbelangrijkste bug, want niet kunnen bellen in de auto met de iPHone is een ramp. Moet ik dus weer met 2 toestellen aan de slag. Dit is toch wel een basisfunctionaliteit die gewoon zou moeten werken. Nog geen oplossing op dit forum aangetroffen en ik ga dus volgende week weer terug naar T-Mobile shop. Afgesproken was dat ik 2.1 zou afwachten en anders gaat mijn toestel terug naar Apple voor een omruil. Ben reuzebenieuwd of het een hard of software probleem is. Ik zie nu wel een melding dat hij de carkit gevonden heeft en nieuw is wel dat hij aangeeft dat de verbinding niet tot stand kan komen. Er is echter geen reden aangegeven. Voor de update bleef hij eindeloos zoeken zonder aanduiding.

    6. Alle andere Bluetoothmogelijkheden zijn door Apple doelbewust afgeknepen om de Store zo veel mogelijk te laten verkopen. Dit is bewust gedaan omdat anders eenvoudig muziek van de ene naar andere telefoon overgezet kan worden en ook de ringtones. Schandalig dat ze op die manier gedwongen winkelnering afwdingen en ook daarmee de iPhoners onthouden van allerlei handige mogelijkheden. Zo zou het versturen van een foto, visitekaartje toch wel tot de basisfunctionaliteit mogen behoren zoals bij alle andere telefoons. Ook na 2.1 niet vrijgegeven, maar is uiteraard geen Bug maar Apple beleid.

    7. Safaris crasht te pas en te onpas. Ik heb hier bewerkt last van, maar inderdaad lijkt het erop dat het gebeurd bij invulschermen. 2.1 geeft blijkbaar geen oplossing gezien de reacties.

    8. Dataroamingskosten (terwijl deze optie in het menu uitstaat) in buitenland wordt mogelijk veroorzaakt door forwarden van het ingesproken bericht (geen uitsluitsel over gekregen van T-Mobile). Een grove BUG die veel gebruikers op kostenjaagd. T-Mobile is hiermee bekend en crediteert dit als je klaagt en zou de zaak bij Apple hebben aangegeven. Mij is niet bekend of dit met 2.1 is opgelost omdat ik dit niet kan testen. Oplossing zou zijn om Visial Voicemail tijdens het buitenland ook uit te zetten, maar dit is een aanname en nog niet door T-Mobile bevestigd.

    9. Geen knip en plak functionaliteit (zoals wel met elke andere PDA mogelijk is), ook niet na 2.1.

    10. 3G dekking in het algemeen schijnt in bepaalde gebieden nog steeds erg slecht te zijn, T-Mobile verwacht dat dit tot einde van 2008 kan duren. Reacties hierop zouden ook welkom zijn.

    11. SMS: er is geen bewaking van het aantal tekens en einde bericht. Daardoor worden de berichten opgesplits in meerdere berichten, zonder dat je er erg in hebt. Vooral in het buitenland is dit vervelend. Binnen Nederland geen probleem omdat ik mijn SMS bundel toch niet op krijg. Is bekend bij T-Mobile en ook gecrediteerd omdat ze dit ook niet in orde vinden. Hebben ze ook bij Apple neergelegd. Met 2.1 nog niet opgelost.

    De verbeteringen zijn welkom en goed, maar wat mij betreft is er nog te veel niet opgelost en ik wacht met spoed op een 3.0 waarin een aantal hele grote stappen worden gemaakt.

    Bluetooth is het meest storend, alsmede SMS en Dataroaming.

    Voeg hier je eigen niet opgeloste bugs nog even aan toe.

    Wat ik wel ontdekte nog: Als je home en aan/uit tegelijk indrukt, maakt hij een foto van je scherminhoud en zet dit in je filmrol (foto’s). Handig als je iets wilt melden en het scherm mee wilt sturen.

    Ik had mijn vrouw tuk: ik had 5 foto’s gemaakt en speelde de filmrol af. Bij het bladeren dacht ze dat ze echt op het hoofdscherm aan het werk was. Ze werd wat nerveus toen ze bij elke scroll hetzelfde scherm te zien kreeg. Haha.

  50. @Alex van der Sluijs:
    Wat ik wel ontdekte nog: Als je home en aan/uit tegelijk indrukt, maakt hij een foto van je scherminhoud en zet dit in je filmrol (foto’s). Handig als je iets wilt melden en het scherm mee wilt sturen.

    Dat zat al in oudere firmwares 😉

  51. Iphone heeft maar een speaker 😀
    Dat andere is je mic voordat je terug gaat

  52. Ik heb nu 3G verbinding bij mij thuis. Da’s heel mooi. Maar belangrijkste is dat het opzoeken van een adres zeer sterk is verbeterd. Het duurde ongeveer 40 seconden als ik een eerste letter intoetste en nu nog maar 5 seconden. Ik heb wel 4500 adressen maar ik ben er zeer blij mee. Wordt langzamerhand geen beta versie maar release.

  53. Mijn voornaamste probleem (naast batterijleven en zwakke ontvangst) was het supertrage adressenboek dat zo 40 seconde nam om mij een adres te geven. Zie http://www.youtube.com/watch?v=_mlpaTJFl-g dat is nu minderd tot 7 seconden dus veel beter. I am happy!

  54. batterijduur is sterk verbeterd: na 9 uur standby met wifi aan heb ik slechts 1 % verlies.

    Beveiligingslek zoals eerder hierboven beschreven kan ook ik bevestigen. Je kan gewoon bellen als je toestel gelocked staat via de security call toets.

  55. Inderdaad is de batterijduur verbeterd en heb ook een iets beter bereik. Enige probleem is sinds ik itunes 8 en 2.1 heb gedownload slaat mijn computer direct vast bij het aansluiten van mijn iphone. Blauw beeld en een reboot. Had ik hiervoor geen last van. Erg vervelend!

  56. BATTERIJDUUR
    Weer 24 uur later een heel ander probleem.
    Gisteren dus die vodcasts bekeken en daarna toch maar weer opgeladen.
    Vannacht de iPhone gewoon aan, anders dan anders: vanochtend stond de batterij-indicator nog steeds op vol, voorheen altijd helft. Vanochtend weer wat geïnternet e.d. en de batterij-indicator stond nog en alsmaar op vol, voller kon niet. Dat KAN eigenlijk NIET! De batterij zou toch op moeten raken, en zowaar, zonder waarschuweing viel alles weg en zag ik vaag dat de batterij (rood) helemaal leeg was. Dus na 2.1 bij mij niet echt een verbetering, het is leuk dat de batterij-indicator aangeeft dat de batterij vol is, maar dat was ‘ie dus niet. Ik vind het toch prettiger als de iPhone het verloop weergeeft, in plaats van van VOL naar HELEMAAL LEEG. Zal dus die tip van de batterij-indicator aanraken voor het “percentage vol” proberen, maar dat zijn wel veel handelingen terwijl de iPhone voor 2.1 gewoon aangaf hoeveel juice er nog was.

  57. Yep. Ook slecht geluid bij toybot en bij pinball zijn all 3d graphics ( bijna alles dus) wit.

  58. batterijduur is redelijk goed verlengd.
    voorheen nog geen dag met de iPhone 3G, nu 1 dag en 7 uur standby.
    ( gebruikstijd 7 uur en 47 minuten, gesprekstijd 3 uur en 18 minuten )

    backups zijn ook inderdaad sneller geworden.
    helaas lopen de applicaties bij het downloaden nog wel eens vast, iPhone opnieuw opstarten, aansluiten op iTunes en dan lukt het wel.
    ( iTunes 8 loopt trouwens ook nogal eens vast )

    wat de 3G ontvangst betreft, nog steeds in en in treurig.

    ondanks dat nog wel steeds een topapparaat

  59. ik heb ook raar probleem. in mij itunes is alles perfect op orde met album hoesjes maar hij zet ze maar niet over naar me iphone wat ik ook probeer:S

  60. @BBarbadoSS:
    dat is geen lek als mijn vader nou gewoon mijn noodoproep is dan kan ik hem toch bellen.
    en dat gelul als dat je hem kwijt bent mensen dan gewoon iedereen kunnen bellen dat houden ze toch niet lang vol en je batterij raakt ook leeg. ik vindt het geen buk het is gewoon expres gedaan en vindt het fijn

  61. mensen waar bij genius het niet doet is vaak omdat als ze hun muziek illegaal downloaden niet alle onzin informatie uit de nummers halen. er staat dan in de titel de website of de gast die het geupload heeft daar snapt genius niks van dus werkt die ook niet,

  62. Beveiligings”lek”???
    Bij mij krijg ik het niet voor elkaar, dat komt omdat ik ook mijn SIM lock (pincode) aan heb staan. Dat is bij iedere telefoon zo. Als je SIM lock aan staat kun je niet bellen … Ik kan dan alleen 112 bellen.
    Zet ik de SIM lock uit dan kan ik wél ieder willekeurig nummer bellen.

    Ik vindt dit géén bug, maar een “feature” …

  63. Geluid kan inderdaad harder, maar lijkt ook bij hele lage volumes al vervormd. Zuigt behoorlijk.

    Wat ik wel een ‘ verbetering’ vind is dat het aantal geluidsinstellingen minder is. Huh wat? Nou, bij 2.0.x had je een volumeinstelling voor het belsignaal, eentje voor de iPod, én nog een voor andere apps. Dat merkte ik toen ik EccoNote niet werkend kreeg en alle volumeinstellingen toch voluit dacht te hebben staan.
    Als ik nu in een spel of een andere app het volume verander, verandert de volumeinstelling van de iPod mee.

  64. @iFililp: heb hetzelfde probleem met de nummerweergave: een belgisch nummer 016 xx xx xx wordt getoond als 01 6xx xx xx. +32 voor het nummer zetten, verandert weinig. Heb even zitten rondsurfen, en kan bijzonder weinig over dit probleem vinden. Zijn er eigenlijk mensen waar de nummerweergave correct is ? maw is de oplossing een reset/restore ?

  65. Alex van der Sluijs zegt:
    5. Bluetoothverbinding met de carkits werkt nog steeds niet. Dit is denk ik wel één van de meest belangrijke bugs en die is met 2.1 dus nog steeds niet opgelost. Voor mij is dit de allerbelangrijkste bug, want niet kunnen bellen in de auto met de iPHone is een ramp. Moet ik dus weer met 2 toestellen aan de slag. Dit is toch wel een basisfunctionaliteit die gewoon zou moeten werken. Nog geen oplossing op dit forum aangetroffen en ik ga dus volgende week weer terug naar T-Mobile shop. Afgesproken was dat ik 2.1 zou afwachten en anders gaat mijn toestel terug naar Apple voor een omruil. Ben reuzebenieuwd of het een hard of software probleem is. Ik zie nu wel een melding dat hij de carkit gevonden heeft en nieuw is wel dat hij aangeeft dat de verbinding niet tot stand kan komen. Er is echter geen reden aangegeven. Voor de update bleef hij eindeloos zoeken zonder aanduiding.

    Dat begrijp ik niet ik werkte ook al met de 1.1 IPhone en nu met de 3G zonder problemen met
    “Parrot” bluetoothcarkit in de auto. Het enige probleem dat daarbij optreedt is de volgorde van voor- en achternamen dat heb ik moeten omkeren om de gewenste volgorde te krijgen.

  66. Alex van der Sluijs zegt:
    8. Dataroamingskosten (terwijl deze optie in het menu uitstaat) in buitenland wordt mogelijk veroorzaakt door forwarden van het ingesproken bericht (geen uitsluitsel over gekregen van T-Mobile). Een grove BUG die veel gebruikers op kostenjaagd. T-Mobile is hiermee bekend en crediteert dit als je klaagt en zou de zaak bij Apple hebben aangegeven. Mij is niet bekend of dit met 2.1 is opgelost omdat ik dit niet kan testen. Oplossing zou zijn om Visial Voicemail tijdens het buitenland ook uit te zetten, maar dit is een aanname en nog niet door T-Mobile bevestigd.

    Hiervoor moet je in Wiki kijken daar is in het verleden vaker over geschreven en is aangegeven hoe dit op te lossen.
    Je doet trouwens niets anders dan klagen. Als je het zo’n miskoop vindt zou ik hem maar gauw terug brengen.

  67. Wat denk je dat ik vandaag ga doen dan? In het land der blinden is éénoog Koning zullen we maar zeggen. Maar waar die Apple blindheid nu vandaan komt, is mij een raadsel. Geeft helemaal niet om een toestel voor zo veel geld, welke met zo’n tamtam in de markt wordt gezet, te houden aan de geschepte verwachtingen lijkt mij. Zeker als het zo’n gedrocht is.

    Maar goed, doe de link er even bij van Wiki, want die ken ik niet. Het is toch niet toevallig de mogelijkheid bij instellingen om dataroaming uit te zetten. Daar gaat het namelijk niet om. Het gaat erom dat als deze uit staat, de iPhone toch in staat was om data te sturen/ontvangen, mogelijk zijn het de visual voicemail berichten welke als data naar je toestel worden gepushed. Dit was n.b. een suggestie van Tmob zelf.

  68. @ Alex van der Sluijs:
    Bluetooth werkte al en werkt bij nog steeds gewoon

    Veranderingen met de 2.1 update voor mij:

    * De batterij duur is echt ongelooflijk verbeterd! Waar ik eerder echt met een lege batterij terug kwam van mijn werk is hij nu (terwijl ik hetzelfde met mijn iphone doe) nog niet eens onder de 20%. Echt heerlijk gevoel, om je niet ‘in te houden’ ivm beperkte baterij capaciteit.

    * Het installeren van de 2.1 update lukte bij mij voor het eerst ook eindelijk zonder hem een paar keer te hoeven uitvoeren. Bij 2.0.1 en 2.0.2 verliep de update niet zoals gepland en moest ik hem twee tot drie keer uitvoeren. Heel irritant.

    * Bij het installeren van een app via iTunes krijg ik consequent dezelfde foutmelding dat het niet lukt om de geupdate app te installeren. Dit lukt iTunes pas als ik de oude versie delete. Het lukt m’n iphone sowieso niet om direct een update van een app te downloaden en te installeren via de appstore. Heel vreemd.

    * Ik heb het idee dat de indicatie voor ontvangst daadwerkelijk verbeterd is, dat wil zeggen: de indicatie is verbeterd. Over de ontvangst had ik al niet te klagen, maar ook deze lijkt iets verbeterd te zijn (met name door de laatste update van T-mobile).

    * Contacten boek is echt verbeterd. Echt een stuk sneller. Fijn!

    * Enige probleem is dat Safari sinds vandaag soms aangeeft “server stopped responding”, terwijl ik wel gewoon of WiFi verbinding (!) heb. Of soms gewoon 3G. Heel vreemd.

  69. tja, helaas na de update is mijn speakertje ermee opgehouden. Was een spelletje aan net doen: geluid ineens kneiterhard en plop. Geen geluid meer. Moet dus terug. Wacht nu op T-mobile om mij terug te bellen.

    Nieuwe ervaring 2.1:

    *merk dat 3g inderdaad veel sterker is geworden. Merk ook dat ik op de randweg A10 mijn verbinding regelmatig helemaal weg valt. Geen bereik: no service

    *Valt me ook op dat het onderbreken van de iPhone telefoontjes nu veel vaker voorkomt. Zeker 1 tot 2x per dag dat ik loop te rotzooien.

    * Batterij: voorzichtig ben ik hiermee. Ik denk dat het wel verbetert is. harde feiten heb ik niet, maar normaal gesproken eens per dag zeker aan de oplader moeten zetten is nu gemiddeld om de dag.

  70. Merkbaar voordeel
    – Batterij (na de eerste dagen eerder leeg dan voor de update) nu na een tijdje gaat hij langer mee.

    Merkbaar nadeel
    – E-mail komt niet meer automatisch binnen. Vooral de mail met de ‘Fetch’ optie komen niet meer automatisch binnen. Erg hinderlijk!!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.