Reacties voor: iPhone en iPad populair onder artsen

De iPhone en iPad genieten veel populariteit onder artsen. Van de huidige smartphone-gebruikers onder hen bezit 59 procent een iPhone en er komen er beduidend meer bij.
Lees het complete artikel → iPhone en iPad populair onder artsen
Bart Breij -

Reacties: 24 reacties

  1. Artsen en tabletten, ideale combinatie

  2. Als artsen ze gebruiken, moeten het wel goeie producten zijn. Of kunnen artsen ze makkelijker betalen?

  3. Leuk maar ditzal wel weer een amerikaans onderzoek zijn.
    Heeft dus voor de grijze dokters in nederlands helemaal geen waarde

  4. Dat LED-lampje leent zich natuurlijk uitstekend om mee in iemands mond te kijken. “Zeg eens aaaa(jfoon)”. Wel apart dat zoiets als nieuws wordt gepresenteerd. Wat volgt? Dakdekkers, advocaten, leraren, bakkers?

  5. ik zie in de geneeskunde collegezaal vooral iphones en blackberry’s…. en voor de rest niet-smartphones

  6. @Muppel:
    Niet alleen dokters gebruiken ze, ook voor piloten zijn er al officieel goed gekeurde applicaties om te ondersteunen bij het vliegen. Dus op zich vindt ik het niet zo vreemd dat het bij artsen een van de populairste tablets is. Weet niet bij hoeveel bedrijven ik iPads in gebruik heb gezien maar het zijn er behoorlijk wat. En het is ook ideaal, want je kunt er van alles mee

  7. Origineel geplaatst door Wesley
    Artsen en tabletten, ideale combinatie

    Haha LOL, scherp opgemerkt!

  8. @wesley,flauw maar toch leuk! :p

  9. Met veel plezier gebruik ik mijn iPad in mijn spreekkamer. Daarnaast als ik visites maak via GoToMyPC app kan ik het medisch dossier raadplegen van mijn patienten. Ik ben zeer over de combinatie iPad en iPhone te spreken als praktiserend huisarts

  10. Idd heb ik ze beide, maar ik gebruik ze ook in de praktijk. Vooral om te kijken of bepaalde medicatie samen kan, is het beter dan internet of de standaard boeken. Het leidt dus echt tot een kwaliteitverbetering.

  11. Is zo een iPad wel hygiënisch om in dokterspraktijk te gebruiken? Want ge kunt zoiets niet bedienen met van die plastieken handschoentjes…

  12. Origineel geplaatst door staggeble
    Is zo een iPad wel hygiënisch om in dokterspraktijk te gebruiken? Want ge kunt zoiets niet bedienen met van die plastieken handschoentjes…

    Nou ja, dat kan dus wel. Je kunt zelfs de iPad met een steriele plastic zak bedekken en tijdens de operatie voor informatie raadplegen. En dan ook met (steriele) handschoenen dus.
    Maar waar waar het artikel over gaat is interessant voor bedrijven die bezig zijn om allplicaties voor ziekenhuizen en dokters te ontwikkelen, of dat willen gaan doen. Dat is dus een interessante markt voor ze. In ieder geval in de USA.

  13. Origineel geplaatst door iDoc
    Daarnaast als ik visites maak via GoToMyPC app kan ik het medisch dossier raadplegen van mijn patienten.

    iDoc, leuk dat dat goed werkt voor jou maar mag je dat wel doen? Ik zou er als patient niet op zitten te wachten dat mijn huisarts mijn medisch dossier raadpleegt via een of andere willekeurige Amerikaanse dienst…

    Is er een Nederlandse instantie die dit soort dingen controleert / vrijgeeft voor artsen ze in gaan zetten? Loop je zelf geen risico hier?

    Ik zou het bijzonder slecht vinden als we er met veel moeite in geslaagd zijn de hoektanden van het EPD te trekken, en artsen vervolgens zelf aan het klussen gaan met alle risico’s vandien.

  14. Deze arts is spe kopt zijn tentamens binnen met de zoveel medische apps voor de ipad en iphone. Vooral voor de ipad is het zeer leerzaam. Maar artsen een welvarende groep”??? wat een vooroordeel weer:s

  15. Die mannen moeten echt eens de moeite doen om een android tablet in hun handen te nemen. Veel meer mogelijkheden en gratis. iCloud pffff, Google werkt al zoalng het bestaat in the cloud (gratis). Viva Android. Apple = alles te betalen en daarom niet echt beter.

  16. Het kon ook niet anders. Die bordjes aan elk bed met informatie over een patiënt lijken verdacht veel op iPads!

  17. Ook deze dokter gebruikt haar iPhone en iPad veelvuldig! Niet alleen om zelf continu te blijven leren (cme credits/ podcasts/ iTunes U), even dr laatste stand v zaken op te zoeken (pubmed/ cochrane/ uptodate), maar ook om patiënten middels beeldmateriaal iets uit te leggen.

  18. Origineel geplaatst door Ralph: Dat LED-lampje leent zich natuurlijk uitstekend om mee in iemands mond te kijken. “Zeg eens aaaa(jfoon)”. Wel apart dat zoiets als nieuws wordt gepresenteerd. Wat volgt? Dakdekkers, advocaten, leraren, bakkers?

    Ik dacht precies aan hetzelfde
    Volgende onderzoek graag over advocaten.
    En milionairs is ook erg interessant.
    Wel leuk om te lezen iig

  19. Origineel geplaatst door Ruben:
    Ik dacht precies aan hetzelfde
    Volgende onderzoek graag over advocaten.
    En milionairs is ook erg interessant.
    Wel leuk om te lezen iig

    Ik begrijp nu, na het lezen van een van bovenstaande reacties, dat medici voor appontwikkelaars natuurlijk een interessante beroepsgroep is. Want een gemiddelde huisarts heeft natuurlijk een aardig inkomen (vooroordeel? zelfs met inachtneming van het feit dat men zich vaak in een maatschap moet inkopen (en wat levert dat jaren later weer op?) heeft een huisarts een uitstekend salaris – of hij/zij heeft iets verkeerd gedaan).

  20. Dan zullen die artsen wel blij zijn met de witte iphone 4 en witte ipad 2.

  21. @Robin: Daar nog een rood kruis op en t is kompleet!

  22. Deze arts (cardioloog i.o.) gebruikt zijn iPhone en iPad veelvuldig in de medische praktijk. De iPhone m.n. voor snelle opzoeken van informatie over medicatie en berekeningen van bepaalde formules of scores (via Mediquations). De iPad is een geweldig device om via pubmed artikelen te zoeken en UpToDate werkt ook perfect op de iPad. Kortom, ideaal om de vakliteratuur op bij te houden. Daarnaast is de iPad ideaal voor patiënteninformatie, je kunt er prachtig anatomische figuren op laten zien voor uitleg, evenals animaties. Het ziekenhuis waar ik werk is druk bezig om de mogelijk te maken met de iPad (in het ziekenhuis) inzicht te krijgen in uitslagen, röntgenbeelden en medische brieven zodat je aan bed patiënten informatie kan laten zien.

    Het merendeel van mijn collegae heeft een iPhone of iPad en sommige vakgroepen zijn zelfs volledig iPhone en iPad gaan gebruiken. Ik denk dat in de nabije toekomst de mogelijkheden nog groter worden!

  23. Ik snap die hype v ipads nog steeds niet. Geef mij maar een badass laptop en een iphone.

  24. Ik heb voor mijn praktijk een een filemaker applicatie gemaakt. Die ga ik binne kort overzetten op een ipad.
    Hoe minder ik op mijn bureau heb en hoe minder er tussen mij en de patient staat hoe beter. Dus een ipad voelt wat dat betreft beter nog dan een laptop. Dus ik kan het heel goed begrijpen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.