Reacties voor: iPhone-apps zijn afgelopen jaar steeds groter geworden

Apps zijn het afgelopen jaar spectaculair in opslagruimte gegroeid: sommige nemen zelfs 50x meer opslagruimte in dan vier jaar geleden. Er liggen een aantal oorzaken aan ten grondslag.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Met de grootte van de apps heb ik niet zo’n probleem maar wat me wel de strot uit komt zijn de zowat wekelijkse updates van Facebook en Messenger van ~250MB die totaal niks toevoegen.

  2. Tja, de nieuwe Twitter is op mijn iPhone 203mb. Bizar.
    Wat netter werken zou wel mogen, scheelt ook geheugen en cpu.

  3. Jammer dat Apple de techniek die apps kleiner maakt door alleen het deel voor jou device te installeren niet verplicht stelt.

    En dat het niet openbaar is wat voor een troep meeste apps extra instaleren wat niet echt voor de App zelf is.

    Tracking en actief houden en zo. Nu is het lastiger om een bewuste keuze te maken om bepaalde Apps wel of niet te installeren.

  4. Goed dat dit onderzocht is. Dit valt de laatste tijd erg op wanneer je het formaat van updates bekijkt. Dit is niet alleen qua storage een probleem, maar ook erg vervelend qua downloaden. Je jaagt een gemiddelde databundel er met een paar app downloads of updates zo doorheen, en wanneer je op een gebrekkig Wi-Fi netwerk zit kan het lang duren voordat je een app binnen hebt.

  5. Hebben ze de grootte in 2013 van een 4s gebruikt en in 2017 die van een 6s plus?

    Iets met PPI?

  6. is er misschien iemand die de oorzaak weet van de opmerkelijke groei rond mei – september 2016. Het schiet daar goed omhoog.

    in de voorgaande periodes waar normaliter ook de nieuwe iOS gelanceerd werd is er niet een dergelijke sprong te zien.

    ben benieuwd 🙂

  7. Daarom heb ik world of tanks er afgegooid. Meer dan 2 gb!

  8. Ik weet nog dat ik op mijn iPod touch 2G 8GB 128 apps wist te installeren. Zonde dat ontwikkelaars hun best niet doen om ruimte te besparen (zo lijkt het tenminste).

  9. Origineel geplaatst door rayen
    is er misschien iemand die de oorzaak weet van de opmerkelijke groei rond mei – september 2016. Het schiet daar goed omhoog.

    in de voorgaande periodes waar normaliter ook de nieuwe iOS gelanceerd werd is er niet een dergelijke sprong te zien.

    ben benieuwd 🙂

    Volgens mij gingen ze toen van 32 bit naar 64 bit verplicht voor de apps. Zover ik weet kan dit het oorzaak zijn.

  10. FB app is op de iPhone 7 met versie 97.0 inmiddels 399MB en Messenger 266MB

  11. Apple zelf kan er ook wat van. Pages: update van 494 MB, Numbers: 356 MB erbij. En dat is al de tweede keer in een jaar dat er zo’n zware update is.
    Mijn ipad werkt helemaal niet trager door de paar 32-bits apps die ik gebruik. Ik vraag me af of niet juist al die zware apps en die constant werkende apps je apparaat traag maken.
    Als je wilt dat je browser snel is, dan is het aan te raden om een tracking blocker te nemen. Van al die apps die boven staan heb ik er niet één en ik krijg geen ads. Daardoor werkt mijn ipad mini supersnel!

  12. Waarschijnlijk komt dit ook doordat er steeds meer Swift gebruikt wordt. Swift is nog niet compatible tussen verschillende versies (ABI stable). Om zeker te zijn dat de Swift code in de app tegen frameworks met dezelfde Swift versie praat worden die mee verpakt in de app.

    Als Swift eenmaal stabiel is tussen versies, kan er gewoon tegen de frameworks in het OS gepraat worden en hoeven ze niet te worden meegeleverd en worden de apps ook weer een stuk kleiner. (Dit was beloofd voor versie 4, maar is weer uitgesteld.)

  13. Is natuurlijk ook een marketing aspect. De 8gb iPhone gebruikers worden nu gedwongen over te stappen. Apple laat enerzijds doorschemeren hier wat aan te willen doen maar dat is ook marketing. Wellicht is zelfs de compiler wel aangepast waardoor apps nu groter worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.