iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Heart for Heart, Talkie, Twitter en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Heart for Heart, Talkie en Twitter.

App Gemist logoIn de rubriek ‘App Gemist’ lees je elke zondag over de interessantste apps die de afgelopen week zijn verschenen of die een flinke update hebben gekregen. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke apps komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal overzichtelijk bij elkaar in een nieuwe editie van App Gemist.

Heart for Heart

Zo makkelijk was het nog nooit om een bijdrage te doen aan medisch onderzoek. Met de Nederlandse app Heart for Heart doneer je in slechts 90 seconden je hartslagdata voor onderzoek naar hartritmestoornissen. Helaas is niet geheel duidelijk wat er uiteindelijk met de data gebeurt. Lees ons artikel over Heart for Heart.

Talkie

iCulture-lezer Erwin Oudshoorn heeft een eigen app gemaakt voor mensen met spraakproblemen. Erwin zelf is geboren met een lymfatische malformatie, een afwijking in de lymfevaatjes. Hierdoor heeft hij onder andere moeite met spreken, wat hem op het idee bracht om de app Talkie te maken. Lees het volledige verhaal van deze doorzetter in ons artikel over Talkie.

Twitter

Een grote update steekt de Twitter-app voor iOS in een nieuw jasje. Het opgefriste ontwerp speelt alvast in op de veranderingen die Apple in iOS 11 in petto heeft en toont voortaan ook real-time het aantal reacties, retweets en likes. Ook heeft de ingebouwde browser handige nieuwe functies gekregen. Lees ons artikel over Twitter.

Microsoft Pix

Microsoft’s camera-app Pix bindt de strijd aan met de populaire foto-app Prisma. De laatste update van Pix brengt eigen filters (Pix Styles) waarmee je foto’s dankzij een slim algoritme in fraaie kunstwerkjes omtovert. Lees ons artikel over Microsoft Pix Camera.

Google Drive

Met Google’s nieuwe Backup & Sync tool kun je binnenkort een backup van je gehele Mac op Google Drive uploaden. De nieuwe tool gaat de bestaande Google Drive-app voor desktop vervangen en laat je zelf bepalen welke mappen wel en niet meegenomen moeten worden. Lees ons artikel over Google Drive.

Backup & Sync is vanaf 28 juni te downloaden

iWork-apps

Apple bracht deze week updates uit voor zijn gratis iWork-apps voor iOS en macOS. De belangrijkste vernieuwing is een bibliotheek met 500 professioneel getekende vormen waarmee je documenten en presentaties kan verfraaien. Ze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder eentje voor zakelijk materiaal. De apps hebben afzonderlijk ook nog enkele vernieuwingen gekregen. Meer daarover lees je in ons artikel over de iWork-apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.