Reacties voor: iPhone-applicaties draaien in 1.1.3 niet langer met rootrechten

iPhone-hacker Nate True bekeek de nieuwe iPhone-firmware 1.1.3 en ontdekte dat Apple de firmware heeft aangepast voor het installeren van officiële iPhone-applicaties die met de SDK mogelijk worden. Ook draaien applicaties niet langer met volledige rechten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 3 reacties

  1. Zozo dit is toch echt heel anders als alle vorige Firmware versies!!

  2. Nou, dan kunnen de hackers op Hackint0sh net zo goed nu al de jailbreak bekend maken… 😀

  3. Zou apple bewust de vorige firmware versies toegankelijker van opzet hebben gehouden voor programmeurs. Gewoon om te zien of er animo is voor 3rd party apps.

    Op die manier heeft apple twee vliegen in een klap. Door OSX zo open te maken dat je root rechten hebt (wat ongebruikelijk is bij BSD varianten) kon apple kijken wat de community er van zou brengen. Met rootrechten kan je programma veel meer doen zonder tegen beperkingen aan te lopen. Dit heeft zo zijn voordelen maar ook nadelen wat kans op virussen en veiligheid betreft.

    Blijkbaar heeft apple die gok gewaagd om zo in kaart te kunnen brengen wat de gebruikers/hackers nu echt willen. En apple kan de programmeurs er van zo een baantje aan bieden mocht er echt groot talent tussen zitten. Waarschijnlijk praat ik onzin en verzin ik samenzweringstheorien. Maar ik heb het toch ff naar me zin gehad de afgelopen 5 minuten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.