iPhone-applicaties draaien in 1.1.3 niet langer met rootrechten

iPhone-hacker Nate True bekeek de nieuwe iPhone-firmware 1.1.3 en ontdekte dat Apple de firmware heeft aangepast voor het installeren van officiële iPhone-applicaties die met de SDK mogelijk worden. Ook draaien applicaties niet langer met volledige rechten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

SpringboardiPhone-hacker Nate True bekeek de nieuwste iPhone-firmware 1.1.3 eens van dichterbij en deed interessante ontdekkingen. Zo blijkt de firmware klaar te zijn voor het installeren van officiële applicaties van derde partijen. De Springboard hoeft niet langer te worden gewijzigd om extra applicaties in de map /Applications te tonen en ook op het gebied van veiligheid is er een sprong vooruit gemaakt. Voorheen draaiden applicaties met volledige rootrechten, waardoor ze eventueel ook ongewenste acties konden uitvoeren. Dat is niet langer het geval: de applicaties draaien onder een aparte gebruikersnaam (‘mobile’).

Voorkeuren van applicaties worden niet langer bewaard in de map /var/root maar in /var/mobile. Volgens Nate True hebben de ontwikkelaarsframeworks ook diverse wijzigingen ondergaan, waarschijnlijk om het makkelijker voor ontwikkelaars te maken om met de SDK iPhone-applicaties te ontwikkelen. Het SpringBoard ondersteunt nu widgets, dankzij een klasse SBWidgetApplication, die zowel de lokatie als het icoon van de widget regelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2008, 2:06
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, firmware, rechten, sdk, springboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.