Reacties voor: ‘Ontwerptekening toont iPhone 8 met aluminium behuizing en Touch ID op achterkant’

Een nieuwe schematische ontwerptekening van de iPhone 8 plaatst de Touch ID-sensor op de achterkant van het toestel. Ook zijn de verticale cameralenzen te zien en lijkt de behuizing van aluminium.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 46 reacties

  1. Een van de redenen waarom ik tot dusver ook nog niet overstap naar samsung. Ik wil een functie die ik vaak gebruik niet op de achterkant hebben van mijn telefoon.

  2. Ik snap eigenlijk niet zo heel goed waar de ‘iPhone 8’ geruchten vandaan komen. Is het niet eerst tijd voor de 7S?

  3. Origineel geplaatst door Arie de Grote
    Een van de redenen waarom ik tot dusver ook nog niet overstap naar samsung. Ik wil een functie die ik vaak gebruik niet op de achterkant hebben van mijn telefoon.

    Precies!!

  4. Dan gaan we ook hoesjes krijgen met een gat aan de achterkant, ook als de iPhone in een carkit zit of iets is het lastig je touch id te gebruiken…

  5. Neeee!! Geen Touch ID op de achterkant! Ik wacht wel net zo lang tot dat ie aan de voorkant zit! Ik blijf anders mijn iPhone 6 nog wel een tijdje gebruiken.

  6. Origineel geplaatst door Dutchie
    Neeee!! Geen Touch ID op de achterkant! Ik wacht wel net zo lang tot dat ie aan de voorkant zit! Ik blijf anders mijn iPhone 6 nog wel een tijdje gebruiken.

    Idem. Touch ID ziet er gewoon niet uit op de achterkant, om nog maar te zwijgen over de dubbele camera in dit concept…

  7. Als is de touc id op de achterkomt dan pak ik liever de Samsung Galaxy S8. Of ios moet een geweldige metamorfose krijgen.

  8. Wie doet wie nou na?

    Ik voel weer rechtszaken aankomen van Samsung omdat hun de eerste grote partij waren die touch id op de achterkant doet en Apple dit nu kopieert.

  9. Ik kan mij niet voorstellen dat Apple dit zou gaan doen..

  10. Gelukkig komt er ook nog een 7s met touch ID aan de voorkant. We zijn dus niet alleen aangewezen op de iphone 8

  11. Origineel geplaatst door Arie de Grote
    Een van de redenen waarom ik tot dusver ook nog niet overstap naar samsung. Ik wil een functie die ik vaak gebruik niet op de achterkant hebben van mijn telefoon.

    Koop je een 7S…zucht

  12. @Ben: zijn er nu al omdat ze zo nodig het logo willen laten zien ppppppppfffffffftttttttt

  13. Hmm Touch ID op de achterkant lijkt me niet echt fijn maar als ze het echt willen doen is het mooier als ze de Touch ID in het Apple logo verwerken..

  14. Als Touch ID aan de achterzijde wordt geplaatst is het tijd dat ze heel snel een nieuw blik usability-experts opentrekken.

    Ik ben heel benieuwd hoe dit uit te leggen is.

    Trouwens een vraag: gaat Touch ID op de iPad dan ook naar de achterkant?

  15. Een drama! Dat gaan ze hopelijk toch echt niet doen. Eerst al het scherm groter en nu een unlock via de achterkant. Het eerste ergonomische probleem is opgelost, maar dat tweede lijkt me niet op te lossen. Dan blijf ik toch nog maar even bij de 6S en daarna..(?)

  16. Ik mag verlengen maar twijfel tussen de 7plus of de 8, alleen als de touch id aan de achterkant komt geeft dat zo veel obstructie dat ik voor de 7plus ga. Ik verwacht haast dat t toch anders zal zijn.. al zit er maar aan de voorkant enkel een uitsparing voor de touch id, ook goed, maar niet aan de achterkant 🙁

  17. Zou een enorme stap achteruit zijn voor Apple. Is een goede reden om niet die iPhone te kopen. Maar eerst zien, dan geloven.

  18. Ik weet inmiddels dat jullie bij iCulture een tegenstander zijn van de vingerafdrukscanner aan de achterkant maar probeer de berichtgeving niet teveel te laten beïnvloeden. Het feit dat de Samsung S8 kritiek krijgt op zijn scanner is omdat deze te hoog is geplaatst en niet omdat deze op de achterkant zit. Meerdere toestellen hebben ‘m op de achterkant en dat is een ideale plek, als ie maar niet te hoog zit. Maar zo te zien zullen de Apple fans daar binnenkort zelf achter komen.

  19. Met alle respect maar als dit effectief de iPhone 8 zou worden, waarom brengen ze dan ûberhaupt een iPhone 8 uit? Touch ID op de achterkant en alsnog een aluminium behuizing in plaats van een glazen…heeft de iPhone 8 dan nog wel een bestaansreden naast de iPhone 7S die ook op de planning staat? Dit lijkt een zeer ‘gehaast’ gedoe en waarvoor eigenlijk?!

    Anyway: geruchten zijn geruchten. We zien wel waar Apple mee komt maar ik mag hopen dat dit niet de iPhone 8 wordt die naast de iPhone 7S verschijnt.

  20. @Rumor:
    Nee hoor, Samsung was juist een van de laatsten die de scanner achter op gezet geeft.

  21. wat een onzin . touch-id aan de achterkant, als het niet aan de voorkant kan , doe dan net als sony bij zijn xperia-telefoons de vingerafdrukscanner in de powerknop aan de zijkant.ook niet optimaal , maar alsnog beter dan op de achterkant.
    en dan nog maar te zwijgen over die verticale camera. echt geen gezicht.

  22. Nu zit de meerderheid weer te klagen dat de touch-id op de achterkant van de iphone 8 zou komen.
    En men daarom wacht met de iphone 8 aan te kopen of gaat voor de iphone 7s.
    Maar wanneer de iphone 8 effectief uit komt, dan gaat iedereen toch weer voor de iphone 8 waardoor hij de eerste weken weer heel slecht leverbaar zal zijn en er lange wachttijden zijn.

  23. Niet zo nauw nemen.
    Ik hoop op een strakke design.
    Ik gebruik hoesje, alleen achterkant, dus geen ‘bookcase’ met pasjeshouder in plaats van losse portemonnee, dus als er een touchID op achterkant komt, heb ik een probleem met pasjes en kan ik weer met losse portemonnee erbij gaan lopen. Jammer. Of TouchID uitschakelen.

  24. Misschien wel een proefballonnetje van Apple zelf om reacties te peilen, onder het mom van een lek….

  25. serieus wat een gezever over de plaatsing van een vingerafdruk-scanner man man man. En zodra het er eenmaal is, is het helemaal het einde “nooit verwacht dat het zo lekker werkte” of iets in die trand…
    Sommige mensen hier doen net alsof het ieder jaar verplicht is om een nieuw toestel te kopen, wordt eens volwassen…

  26. Opzich lijkt Touch ID op de achterkant me niet zo’n probleem, als de rest van de telefoon er dan maar heeeeel mooi van wordt! Dus ook de camera bobbel weg, want anders heb je straks een camera bobbel, én een ‘deukje’ onder het Apple logo voor Touch ID.
    Maar als de voorkant van de telefoon en de omvang (waar je toch het meest naar kijkt) er mooier op worden, neem ik Touch ID aan de achterkant voor lief.

  27. Stom hoor…. Maar is dit niet gewoon de 7s?

  28. Verrassend, eindelijk eens een keer geen reactie zoals “als Steve er nog was dan…” 😄

  29. Ik gok dat deze tekening het ontwerp is van de 7s en 7s plus, met een alu-behuizing. Het gat op de achterkant is om de telefoon draadloos op te laden.

    De iPhone 8 (iPhone X) wordt volledig glas, zonder ‘gat’ op de achterkant want door glas kan wel wireless worden opgeladen.

    Touch ID op de achterkant zou ik nooit gebruiken, dan weer pincode intikken, geen probleem.

  30. Met de aluminium behuizing ben ik dan wel weer blij mee, als dat het gaat worden natuurlijk.

  31. Waarom zouden ze de touch id sensor niet in het Apple logo verwerken? Zit mooi hoog genoeg

  32. Nieuwe tactiek van Apple. Aangezien je niet kan voorkomen dat er zaken uitlekken, zorg er dan voor dat je zoveel geruchten laat lekken dat niemand er nog een touw aan kan vastknopen. Slim hoor!

  33. “Oh nee, ik koop geen iPhone als er zo’n uitstekende camera bult op komt!”, “Oh nee, ik koop geen iPhone als er van die lelijke verticale strepen op de achterkant komen!”, “Oh nee, ik koop geen iPhone als Touch-ID aan de achterkant zit!”

    En wat gebeurt er? Deze mensen kopen gewoon (weer) een iPhone. Zoals altijd.

  34. Ik neem aan dat het ontwerp bij apple toch al ruim een jaar klaar ligt?..

  35. Origineel geplaatst door Tim
    “Oh nee, ik koop geen iPhone als er zo’n uitstekende camera bult op komt!”, “Oh nee, ik koop geen iPhone als er van die lelijke verticale strepen op de achterkant komen!”, “Oh nee, ik koop geen iPhone als Touch-ID aan de achterkant zit!”
    En wat gebeurt er? Deze mensen kopen gewoon (weer) een iPhone. Zoals altijd.

    Precies!

    En: “Oh nee, ik koop geen iPhone als ze ‘m groter maken dan 4″.”

  36. @Mike: De kritiek zit hem merendeel in dat de sensor naast de cameralens zit en je die daardoor dus regelmatig met je vette vingers raakt.

  37. Op de tekening staat 7K02 dit ziet er uit als de iphone 7s plus, die verbetert is door een groter scherm en een kleinere behuizing.
    De touch id achterop maar gezichtsherkenning met infrarood om de telefoon snel te ontgrendelen, zoals hier en daar al wordt besproken.
    Of er een iphone 8 komt is nog niet zeker maar verwacht in iedergeval gewoon de 7s en 7s plus.

  38. Sommige mensen maken hun leven onnodig moeilijk door op elk gerucht in te gaan. Er komt helemaal geen iPhone 8.

  39. Wat me eigenlijk vooral intrigeert zijn de twee knoppen aan de rechterkant van de behuizing!

    Worden de volume en mute buttons verplaatst of zijn het misschien nieuwe knoppen met nieuwe functionaliteit? Ik hoop het laatste, want ze zouden singlehanded bediening een stuk gebruiksvriendelijker kunnen maken.

    Vingerafdrukscanner naar de achterkant? Genoeg redenen om dit als kansloos idee te bestempelen.

  40. Sonny Dickson is een van de velen die met het versprijden van berichten waarvan de waarheid onzeker is -in dit geval over de iPhone 8- zichzelf interessant maakt dan wel hier zijn boterham mee verdient. Niet meer en niet minder.

  41. Ze weten al lang hoe de iphone 8 er uit gaat zien. Het is niet dat ze die een maand voor de keynote ineens even definitief maken. Gaan van definitief design naar een (efficient en kleine afwijkings marge) productie proces met speciaal voor dat doel gebouwde robots etcetera duurt al een jaar.

  42. Origineel geplaatst door Mike
    Ik weet inmiddels dat jullie bij iCulture een tegenstander zijn van de vingerafdrukscanner aan de achterkant maar probeer de berichtgeving niet teveel te laten beïnvloeden. Het feit dat de Samsung S8 kritiek krijgt op zijn scanner is omdat deze te hoog is geplaatst en niet omdat deze op de achterkant zit. Meerdere toestellen hebben ‘m op de achterkant en dat is een ideale plek, als ie maar niet te hoog zit. Maar zo te zien zullen de Apple fans daar binnenkort zelf achter komen.

    Ideale plek? 😒

  43. Als Touch ID niet mogelijk is in het scherm, waarom bouwen ze dan niet de thuisknop letterlijk in het scherm? Dat je de normale thuisknop van nu hebt met Touch ID maar dat het display er dan omheen gebouwd zit ofzo… Dat zou er nog best gaaf uit zien ook en het zou veel handiger zijn dan Touch ID op de achterkant. Net wat anderen zeggen, als je je iPhone dan gebruikt in een CarKit dan kun je je vingerafdruksensor niet eens gebruiken.

    Alsjeblieft geen Touch ID op de achterkant. Het zou zo niet Apple zijn. Het is echt iets Android-achtig. Het haalt daarnaast ook het strakke design weg van de iPhone.

    C’mon, de designers bij Apple moeten ook beter weten.

  44. Appls kan dar de viinger afdruk scanner in het scherl verwerken. Appls niet onderschatten.

  45. Origineel geplaatst door Mike
    Ik weet inmiddels dat jullie bij iCulture een tegenstander zijn van de vingerafdrukscanner aan de achterkant maar probeer de berichtgeving niet teveel te laten beïnvloeden. Het feit dat de Samsung S8 kritiek krijgt op zijn scanner is omdat deze te hoog is geplaatst en niet omdat deze op de achterkant zit. Meerdere toestellen hebben ‘m op de achterkant en dat is een ideale plek, als ie maar niet te hoog zit. Maar zo te zien zullen de Apple fans daar binnenkort zelf achter komen.

    Om nu gelijk te zeggen ideale plek!? Dat is het natuurlijk niet. Zodra je iPhone plat ligt zul je hem dan steeds moeten oppakken niet echt ideaal.

    Mij interesseert het verder allemaal niet zo.., nieuwe iPhones komen en gaan, niet echt interessant.

  46. Origineel geplaatst door Rick
    serieus wat een gezever over de plaatsing van een vingerafdruk-scanner man man man. En zodra het er eenmaal is, is het helemaal het einde “nooit verwacht dat het zo lekker werkte” of iets in die trand…

    Sommige mensen hier doen net alsof het ieder jaar verplicht is om een nieuw toestel te kopen, wordt eens volwassen…

    Helemaal mee eens ja! Het is gewoon een commercieel product wat met veel winst verkocht moet worden. Je koopt toch ook niet elk jaar een nieuwe televisie of wasmachine enz (die zijn samen nog goedkoper ook) 🤑

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.