Reacties voor: Waarom het lot van de iPhone 8 met OLED in handen ligt van een klein Japans bedrijf

De iPhone 8 met OLED-scherm zal tijdens de lancering waarschijnlijk behoorlijk schaars zijn. De maker van machines die OLED-schermen kan produceren, kan nu al niet aan de vraag voldoen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Oke duidelijk. Met dit soort berichten willen Apple alvast de klant laten voorbereiden voor het absurd hoge prijs die gevraagd gaat worden straks.

  2. Origineel geplaatst door Cihan
    Oke duidelijk. Met dit soort berichten willen Apple alvast de klant laten voorbereiden voor het absurd hoge prijs die gevraagd gaat worden straks.

    Nee hoor, dit zijn gewoon de standaard speculatie artikelen die dagelijks met meerdere tegelijk verzonnen worden om websites te voorzien van inhoud,
    niet meer en niet minder 🙂

    Het klinkt natuurlijk veel minder spectaculair als een kop zoals:
    “Apple heeft geen problemen met OLED schermen” 🙂

  3. Als de Tokkies het succes van de nieuwe iPhone moeten bepalen… 😳 Wat ik niet begrijp is waarom het Samsung dan wel lukt om al een paar jaar lang smartphones met OLED schermen te maken. In grote aantallen?!

  4. @Macaanzee: Samsung verkoopt veel modellen van ramsj tot top en is daardoor in aantallen marktleider. Van hun topmodel verkoopt Samsung er wereldwijd maar een paar miljoen. Apple verkoopt van een klein aantal modellen een veelvoud meer. De roemruchte Note 7 had een initiële productie van circa 3 miljoen, de iPhone 7 was met 100 miljoen te krap ingepland.

  5. @Macaanzee: omdat iphones ze niet gebruiken. Indien ze dit wel gaan doen betekent dit misschien tot een vedubbeling van het aantal OLED’s….welk bedrijf kan op zo een korte tijd zijn productie zoveel verhogen…. Samsung is dan ook geleidelijk begonnen met OLED zodat er tijd was dit op te vangen… Maar geef mij maar geen OLED 🙂

  6. Oled gaat een ‘proef’ zijn voor apple, want toch wordt het een teleurstelling, mooi als nieuw toestel maar al vlug na enkele maanden gaat een oled scherm sterk achteruit, inbranden en verkleuren… oled is een no-no wat betreft levensduur.
    Iedereen die ermee gewerkt heeft (als beroep in de ontwikkeling ervan) of een technische achtergrond heeft, weet dit.

  7. “Het Japanse bedrijf Canon Tokki Corp is al meer dan twee decennia bezig met het perfectioneren van de benodigde spullen voor OLED-productie.” Wauw! Dat is pas langetermijnvisie. Leuk artikel Benjamin!

    @Guido: denk je nu echt dat Apple dat niet weet en niet al jaren bezig is om deze alom bekende OLED problemen op te lossen?

    @Macaanzee: om twee redenen:
    • Ten eerste maakt Samsung, zoals Michel terecht opmerkt, maar een zeer klein aantal smartphones met OLED scherm;
    • Ten tweede is Samsung geen bedrijf dat perfectie nastreeft. Ze nemen genoegen met mindere kwaliteit en kinderziektes, waaronder de korte levensduur van blauwe LEDs in de OLED techniek. Apple wacht rustig tot die problemen opgelost zijn, alvorens ze 100% voor een nieuwe techniek gaan.

    @Cihan en Xeno: zucht…

  8. @Guido: Ik ben blije bezitter van een 65″ OLED-Tv. Dat toestel vangt alle nadelen die jij noemt al op. Bij uitzetten automatische herkalibratie en zgn. Pixel Shift. De grootste schermenfabrikant ter wereld (LG) zet helemaal in op deze technologie die qua beeldkwaliteit met kop en schouders boven alles uitstijgt.
    Apple zal die technologie verder stimuleren; ik kijk ernaar uit!

  9. Origineel geplaatst door Marc
    (…)
    @Guido: denk je nu echt dat Apple dat niet weet en niet al jaren bezig is om deze alom bekende OLED problemen op te lossen?
    (…)

    En denk jij nou echt dat Apple, nota bene niet eens producent maar slechts afnemer van schermen van derden, zomaar van de ene op de andere dag wel die problemen kan oplossen die (kennelijk) dè expert op het gebied van de productie van die schermen in twee decennia nog steeds niet heeft kunnen oplossen ⁉
    Dream on …
    _

    @Michel: Tsja, klinkt toch als de nadelen achteraf kunstmatig wegpoetsen … Symptoombestrijding dus die niet de oorzaken wegneemt maar slechts de gevolgen (tijdelijk) beperkt 😕
    Je vermeldt dan ook niet hoe lang je die OLED bak hebt en hoe (weinig) intensief je ‘m gebruikt (vergeleken met een smartphone), hoogstwaarschijnlijk nog niet lang en intensief genoeg om serieus te kunnen beoordelen of het ook op de lange termijn blijft helpen 🤔

  10. Origineel geplaatst door Michel
    @Guido: Ik ben blije bezitter van een 65″ OLED-Tv. Dat toestel vangt alle nadelen die jij noemt al op. Bij uitzetten automatische herkalibratie en zgn. Pixel Shift. De grootste schermenfabrikant ter wereld (LG) zet helemaal in op deze technologie die qua beeldkwaliteit met kop en schouders boven alles uitstijgt.
    Apple zal die technologie verder stimuleren; ik kijk ernaar uit!

    De meeste televisiemakers hebben afgehaakt van Oled omdat het inbranden niet opgelost KAN worden net zoals in Plasma vroeger. Pixelshift helpt tegen het inbranden maar het blijft even erg, het wordt enkel wat waziger door de pixelverschuiving. Enkel als je er in werkt in de ontwikkeling van dergelijke technologieën kan je weten wat er echt mee aan de hand is, en wat het waard is. Oled is bijlange nog niet rijp genoeg… jammer maar de waarheid. Kleur shiften in compensatie van het verkleuren over tijd is ook jezelf bedriegen want na een jaar heb je dan makkelijk al 10-20 % minder lightoutput uit je scherm… een goede LCD is fenomenaal beter. Dat blijft nog jaren zo.

    Origineel geplaatst door Marc
    @Guido: denk je nu echt dat Apple dat niet weet en niet al jaren bezig is om deze alom bekende OLED problemen op te lossen?

    Apple koopt die schermen in als “onderdeel” en kan niks in de pap te brokken hebben daar ze klant zijn. De oled technologie is nu eenmaal wat ze is en staat al op zijn beste punt in jaren, maar inbranden en verkleuren kan nooit opgelost worden.

  11. Hier zitten nog steeds mensen die het nog steeds niet begrijpen dat voordat een apparaat op de markt komt eerst de machine ontwikkeld en gebouwd moet worden. Van chip tot schermen en alle nieuwe onderdelen van elektronica…en dat soms jaren voordat iets uitgebracht wordt…

  12. Origineel geplaatst door Patrik
    Hier zitten nog steeds mensen die het nog steeds niet begrijpen dat voordat een apparaat op
    de markt komt eerst de machine ontwikkeld en gebouwd moet worden. Van chip tot schermen en alle nieuwe onderdelen van elektronica…en dat soms jaren voordat iets uitgebracht wordt…

    Heel juist. Als je erin werkt weet je alles een twee-drietal jaar op voorhand voor het op de markt komt. Veel mensen beseffen dit niet en proberen het soms als consument beter te weten… maar ze lopen jaren achter.

  13. @Guido:

    Origineel geplaatst door Ferryman
    @Guido: denk je nu echt dat Apple dat niet weet en niet al jaren bezig is om deze alom bekende OLED problemen op te lossen?

    Hoho, leg me geen woorden in de mond ajb.🤔 Ik reageerde juist op die reactie van Marc die je als citaat van mij brengt. En juist met woorden van gelijke strekking als jouw reactie. Weliswaar slechts als belangstellend leek, met een gezonde dosis kritisch denkvermogen en scepsis, maar daarom niet minder waar 😉

  14. @Ferryman: De moderator heeft twee verschillende antwoorden van mij blijkbaar samengevoegd en in zijn haast wat teveel weggesneden, het was niét aan jou bedoeld want ik ben het volledig met je eens, dit was een repliek op Marc, net als jij deed, echt … er stond dus boven “origineel geplaatst door Marc” en niet door Ferryman…

  15. @Jean-Paul Horn: Geen probleem… prettige feesten aan iedereen !

  16. Hoezo klein bedrijf?

    We hebben het hier weliswaar over een klein onderdeel met het betreft hier wel een onderdeel van de grote Canon groep.

  17. @Guido: Sorry voor “barking at the wrong tree” (weet ff geen NL equivalent)
    Dat we inhoudelijk aardig op één lijn zaten was wel meteen duidelijk, nl (verder) ook 100% eens met jouw reacties

    @Jean-Paul Horn: Waar gehakt wordt vallen spaanders … geldt kennelijk ook voor hakken in iCulture reacties 😉
    _

    Origineel geplaatst door Guido
    @Jean-Paul Horn: Geen probleem… prettige feestdagen aan iedereen !

    Ook hier sluit ik me dus volledig bij aan 😃

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.