iPhone 7 draadloze oplader

‘Apple test vijf varianten van de iPhone 7’

Multitouch 3D Touch, draadloos opladen, USB-C en nog meer. Apple zou met vijf verschillende prototypen van de iPhone 7 bezig zijn om te bepalen welke functies er in het uiteindelijke model verwerkt worden.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 7 draadloze oplader

Het duurt nog wel even voordat de iPhone 7 in de winkels ligt. Apple heeft dus de tijd om verschillende prototypen van het toestel uit te proberen. Volgens nieuwe bronnen bestaan er op dit moment vijf mogelijke iPhone 7-versies, die allemaal hun eigen nieuwe functies hebben.

De bronnen van G for Games noemen specifiek vijf verschillende prototypes, die waarschijnlijk alle vijf niet in de huidige vorm op de markt zullen komen. Het is eerder aannemelijk dat Apple de functies van verschillende versies bundelt, zodat er uiteindelijk een iPhone 7 over blijft.

iPhone 7 met draadloos opladen?

Het eerste prototype zou beschikken over draadloos opladen, een functie waar Apple-gebruikers al jaren om vragen. Daarnaast is er een testversie die de Lightning-poort vervangt door een USB-C-ingang, net zoals degene in de 12-inch MacBook. Dit gerucht past mooi bij het bericht dat Apple de 3,5mm audio-aansluiting wil weglaten.

Ook zou Apple experimenteren met multitouch 3D Touch, zodat je het drukgevoelige scherm van de iPhone met meerdere vingers tegelijk in kunt drukken. Op deze manier kunnen er weer meer opties in apps verwerkt worden die alleen reageren als de gebruiker met meerdere vingers stevig op het scherm duwt.

Geen homeknop op de iPhone 7

Een andere iPhone 7-testversie sluit aan bij eerdere geruchten over het verdwijnen van de Homeknop. Apple zou de klassieke ronde knop onderaan het scherm willen vervangen door een touchscreen dat ook vingerafdrukken kan herkennen. Hierdoor is er meer ruimte over voor het scherm, en blijft TouchID mogelijk.

Tot slot denkt Apple volgens G for Games na om meerdere camera’s naast elkaar te gebruiken. Door beelden van twee lenzen die naast elkaar zitten met elkaar te combineren, moet dit betere foto’s opleveren. Geen gek idee, want verschillende Android-toestellen benutten deze techniek al.

Of we volgend jaar ook echt een iPhone 7 te zien krijgen met alle bovengenoemde functies is natuurlijk nog maar de vraag. Welke zou jij het liefst terugzien in het uiteindelijke ontwerp?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2016, 16:51
Categorie Geruchten
Onderwerpen iPhone 7, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.