Reacties voor: iPhone 5s met iOS 11: welke functies werken wel en niet?

Hoe goed werkt de iPhone 5s met iOS 11? Hoe zit het met batterijduur en performance? In dit artikel zetten we alles op een rij.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Ik heb de iPhone 5s en heb zelfs het gevoel dat alles juist wat sneller is geworden. Maar dat kan ook een verkeerde perceptie zijn..

  2. daar was ik al met mijn 5s achtergekomen maar bedankt voor de verduidelijking 🙂 ik zit er niet mee als hij maar snel regeert en dat doet ie👍

  3. Het werkt maar ik ervaar toch wel wat vertraging. Bijvoorbeeld bij het bellen. Wanneer ik op een telefoonnr klik in contacten duurt het (voor mijn gevoel) lang voor het nummer wordt gekozen.

  4. Kies voor een klein beetje traagheid en update naar iOS11 want er worden ook weer genoeg bugs gedicht. Eigenlijk al de belangrijkste reden om over te gaan.

  5. Mijn vrouw heeft een 5s, zij is een typisch voorbeeld van iemand waar een soort van placebo effect niet aan de orde is. Zij houdt zich totaal niet bezig met de techniek erachter of welke iOS geïnstalleerd staat. Zij doet haar dingetje (agenda, mail, Facebook, enkele app) and that’s it. Ik steel zo nu en dan haar 5s om een iOS update te doen…. Had ik laatst dus bij iOs11 gedaan. Al snel kwam de vraag ‘Wat heb jij gedaan, het voelt allemaal net wat slomer aan’. Voor mijzelf het beste wetenschappelijke bewijs dat de 5s wat ingeboet heeft bij iOS11 vergeleken met iOS10….

  6. De 32 bits apps, werken die dan ook niet meer op de 5s na update? Dat is eigenlijk nog enige reden waarom ik geen update uitvoer op de 5s. En natuurlijk om het gevoel te voorkomen dat het trager lijkt te gaan reageren.

  7. Origineel geplaatst door Sandra
    De 32 bits apps, werken die dan ook niet meer op de 5s na update? Dat is eigenlijk nog enige reden waarom ik geen update uitvoer op de 5s. En natuurlijk om het gevoel te voorkomen dat het trager lijkt te gaan reageren.

    Nee die werken niet meer

  8. @Toine: bijzonder dat ze niet merkt dat het bedieningspaneel totaal anders is🙃

  9. Vandaag me 5s verkocht en een 8 plus gekocht ( damm wat een beest ) niet zozeer om het gebruik maar meer het grotere scherm . Ik heb de 5s 3,75 jaar gebruikt en ook met iOS 11 was het toestel prima te gebruiken . Echter merkte je voelbaar verschil in het openen van het instellingen menu. Ook als je op het delen knopje drukte ( je weet wel dat vierkantje met het pijltje naar boven) duurde een paar seconde langer . Ik riep al vanaf dag 1 dat de nieuwe Siri stem niet beschikbaar was ( ik zat namelijk met smart daarop te wachten aangezien ik zon beetje alles met Siri doe in de auto) . Ook het opstarten duurt inderdaad een stukje langer . Voorderest blijft mijn mening dat ondanks iOS 11 de 5s nog steeds de midrange telefoons van vandaag de dag prima bij kan benen , en dat voor een toestel van 4 jaar oud vind ik dat persoonlijk best een prestatie!

  10. Origineel geplaatst door Sandra
    De 32 bits apps, werken die dan ook niet meer op de 5s na update? Dat is eigenlijk nog enige reden waarom ik geen update uitvoer op de 5s. En natuurlijk om het gevoel te voorkomen dat het trager lijkt te gaan reageren.

    Die weken op geen enkele iPhone of iPad meer waarop je iOS 11 installeert . Het zit niet in de apparaten maar in iOS 11

  11. Mijn vrouw en ik hebben beide een 5s en ook geüpdatet naar iOS 11 en gaat prima, op een ding na.
    We hebben beide last dat de schuifknop van mobiele data vanzelf verschuift!?

    Dan is deze uitgeschakeld en dan zet je hem weer aan, en dan zie de schuifknop gewoon weer uit gaan en weer aan en weer uit!!!??
    Iemand hier ook misschien last van?? Nooit last van gehad maar sinds iOS 11 wel .

    Hoor graag tips of ervaringen .

  12. @Jan: ga eens naar instellingen -> mobiele netwerk dan helemaal naar beneden scrollen en zet WiFi assistentie eens uit , waarschijnlijk is jou probleem dan opgelost

  13. Ik heb het probleem met mijn iPhone 5s dat ik de update niet kan doen.
    Er komt steeds een melding dat er iets fout gelopen is en dat de update mislukt is.
    Nog iemand hier last van?

  14. @liesbet: yep, ik ook. Ga t straks maar proberen via itunes op de laptop

  15. Ik lees elders op de site dat je voor Siri dus wel tussen man en vrouw kan kiezen als je nog een iOS apparaat hebt. Als je daar dan tussen man of vrouw schakelt dan neemt de iPhone 5S dat mee. Of dit dan de Siri (man) / (vrouw) stemmen zijn zeggen de commentators daar niet. Anders wordt ‘Xander (verbeterd)’ gebruikt voor Nederland.

    M’n iPhone 5S kan ik wel gewoon de Nederlandse ‘Claire (verbeterd)’ (799MB) en de Engelse ‘Ava (verbeterd)’ (534MB) gebruiken bij tekst-naar-spraak (Spreek uit). Dus het is geen beperking dat het nieuwe neurale netwerk spraak systeem niet kán draaien op de A7 SoC.

    Frappant, als je voor ‘Siri (vrouw)’ (of man) kiest bij tekst naar spraak, dan wordt er in WhatsApp gesproken met de Belgische ‘Ellen’ stem bij [Spreek uit], maar met de ‘Xander’ stem in Safari. En.. de ‘Siri’ stemmen kan je ook niet weggooien nadat je ze gedownload hebt. Je kan wel de Xander stem downloaden voor tekst-naar-spraak, en daarna weggooien, dan is Siri zijn stem verloren.

    Nog frappanter, de ‘Siri (vrouw)’ (of man) stem werkt wel bij de ‘Spreek scherm uit’ optie, als met twee vingers naar beneden veegt vanaf de bovenkant van het scherm (of hetzelfde met AssistiveTouch).

    Overigens: Deze problemen zoals geschreven zitten (ook) in iOS 11.1 public beta 4

  16. Ik heb zelf een iPhone 5s en heb sinds gisteren iOS 11 gedownload. Gek genoeg werkt de telefoon sneller als ooit en lijken de pixels ook veel mooier met iOS 11 helaas gaat dit alles wel ten nadele van de batterij… die verzuipt namelijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.