Reacties voor: iPhone 5c en iPhone 5s hebben grotere batterij dan iPhone 5

De iPhone 5s heeft een 10% grotere batterij can de iPhone 5. Ook de iPhone 5c heeft meer batterijcapaciteit, blijkt uit documenten van FCC.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 33 reacties

  1. ik ben eerder benieuwd naar het werkgeheugen en de processor. Is het een dual core? 1,7 ghz? en werkgeheugen 1 GB nog steeds? maar dan sneller???
    Anyone?

  2. Heeft de batterij die nu in de iphone5 en de iPod touch5 zit, straks door de nieuwe app iOS 7 ook minder energie over?

  3. standby tijd… grootste zever die er is. Dan spreek je over de tijd als je uw telefoon niet aanraakt, 3G afzet, bluetooth afzet…. Wie doet dat? Idd… niemand.

  4. Is het niet zo dat de A7 en de M7 meer batterij trekt en je daardoor nu het verschil in batterij duur niet merkt tussen de 5 en de 5s?

    Of is dit meegenomen in de vergelijkingen?

  5. @Christoph: Bluetooth en 3G staan bij mij altijd uit.

  6. is het een dualcore of een quadcore?

  7. Hopen dat het batterij leven ook verbeterd is.

    Het zou helemaal mooi zijn als ze konden uitvinden dat je een instelling hebt waardoor je iPhone langzamer oplaad (handig voor s’nachts) waardoor hij niet op de lader ligt terwijl de batterij al vol is, maakt het leven van de batterij ook weer langer! (misschien moet ik daar gelijk patent op aanvragen)

  8. wat super zou zijn is 3G restrictor zoals bij de jailbreak. dit zorgt ervoor dat als je iphone gelocked is 3G uitgeschakeld wordt, en wanneer je hem unloked je 3G aangaat. Dit verlengt de batterijduur hééél aanzienlijk.

  9. Als je aan mij vraagt: ‘Wat moet er verbeteren aan de volgende iPhone?’ Mijn antwoord zal zijn: ‘Een betere zichtbaarheid van het scherm in het zonlicht’. Daar is het toch allemaal om te doen, nietwaar?

  10. @snddn: 5s heeft quadcore

  11. Vergeet dat patent maar, want als de batteri vol is houd die automatis op med oplader 😉 dus het Maak niet uit of hij de heledag of niet aan de oplader zit!

  12. @Christoph: Nou…..heb zelf battsaver(jailbreak) geïnstalleerd.deze schakelt data,3G,Bluetooth enz. uit.telefonisch ben je gewoon bereikbaar,sms’jes ook altijd.en mail,whatsapps haalt ie om de 3 kwartier ff met een dataverbinding op!dit kan je natuurlijk ook op een half uur/uur oid instellen!in t begin ff wennen,maar daarna wilde ik niet anders meer!batterijduur is verdubbeld!!wel fijn bij een al oudere iphone4 waarvan de batterij natuurlijk niet meer nieuw is.
    Verder kan je bij apps instellen dat hij sommige verbindingen intact laat.zoals gps als je navigatie gebruikt.data behoudt bij Flitsmeister enz enz….

    Kleine aanvulling nog,als ik m aan de autolader hang gaan alle verbindingen aan,waaronder gps en Bluetooth!! Ideaal
    Apple heeft echt een mooi product,kan alleen niet zonder JAILBREAK!

  13. @eric: All die functies uitschakelen? Wat is het nut dan nog om een smartphone te hebben? Koop dan een gewone GSM.

  14. Hoeveel energie gebruikt die touch ID eigenlijk…

  15. Zet zeer mijn vraagtekens bij de gebruiksduur van de iPhone en IPad gezien de nieuwe interface van IOS7. Veel witte achtergronden, ook in apps is dit het geval waardoor de backlight energie zeker zal oplopen. Benieuwd naar de testen hierin.

    Dit zal mogelijk ook de reden zijn waarom de nieuwe iPhones een grotere batterij hebben, maar voorzie bij de oudere modellen een capaciteits probleem komen.

  16. Origineel geplaatst door vregre
    ik ben eerder benieuwd naar het werkgeheugen en de processor. Is het een dual core? 1,7 ghz? en werkgeheugen 1 GB nog steeds? maar dan sneller?????????anyone?

    De reden waarom desktop CPU’s over op 64Bits gingen was vanwege de beperking dat 32 Bits CPU’s maar max 3,6 GB geheugen kunnen aanspreken.

    Zou de iPhone 5S 4 GB of meer werkgeheugen hebben?

  17. @brabo: Uhm, dat is maar één van de vele redenen. De hele instructieset is stukken sneller onder 64bit, echter moet je daar wel voor programmeren.

    Ga er maar niet vanuit dat de iPhone 4gb geheugen heeft, dat zou een enorme overkill zijn en zonde van het geld.

  18. @Dekon7: Ten 1e: volgens mij snap je van t hele verhaal niks!
    Ten 2e: ga toch niet de hele dag met Bluetooth aan lopen als ik t toch niet gebruik,vreet batterij.
    Ten 3e: bepaal toch zelf wat ik koop,hij werkt tzelfde als zonder dat programma!alleen een flinke besparing op de accu!

  19. Origineel geplaatst door brabo
    De reden waarom desktop CPU’s over op 64Bits gingen was vanwege de beperking dat 32 Bits CPU’s maar max 3,6 GB geheugen kunnen aanspreken.

    Dat was inderdaad zo op de Intel x86 architectuur. Maar dat is niet per definitie zo op de ARM (RISC) architectuur.

  20. Origineel geplaatst door Christoph
    standby tijd… grootste zever die er is. Dan spreek je over de tijd als je uw telefoon niet aanraakt, 3G afzet, bluetooth afzet…. Wie doet dat? Idd… niemand.

    Gast… Waarom denk je dat ze de batterijduur in zoveel categorieën opdelen? Dus 3G browsen, bellen, video kijken en ja ook stand by tijd. Dit is dus omdat je niet een vaste waarde kunt geven voor hoe lang een telefoon meegaat met de batterij, omdat iedereen dat ding anders gebruikt. Daarom geven ze een indicatie per categorie, zodat je een klein beetje een inschatting kunt maken van hoe lang ie voor jouw manier van gebruiken meegaat. Maar idd, niemand zet z’n iPhone 250 uur op stand by, maar niemand gaat ook 10 uur lang 3G browsen of 40 uur lang muziek luisteren…. Het is gewoon ter indicatie.

    In dit artikel wordt er puur gekeken naar stand by tijd, omdat als je die twee waardes vergelijkt tussen twee generaties iPhones, dan krijg je een goede indicatie hoeveel % extra de batterij meegaat (gemiddeld).

  21. iPhone 5 blijkt een 1.3 Ghz processor te hebben uit de laatste benchmarks dus 31% more power is dan een 1.7 Ghz processor

    Daarnaast heeft de iPhone 5 1Gb werkgeheugen…

    Wat ik verwacht:

    CPU 1.7Ghz Quadcore (anders heeft het 64-Bit niet zoveel zin als je maar dualcore gebruikt) met 2Gb werkgeheugen, want dat is al eens eerder gepost in de mogelijke specs en lijkt me ook erg logisch met het hogere GPU en CPU geweld.

    Kortom een erg leuk dingetje 😉

  22. Bij mij staat alles altijd aan. BT, locatie enz. Nooit last can de batterij, behalve bij games via internet.
    Prima telefoon die 4s!

  23. @Tom van Zummeren: Het maakt toch allemaal geen reet uit, je loopt straks de hele dag met je iPhone in handen, dus de oplader gaat toch overal mee naartoe, kantoor en auto bedoel ik dan, dus 225 of 250 uur standby is totaal niet relevant want je bent de hele dag niet standby aan het zijn 😉

  24. @Mauzze: Fair enough, de telefoon zal idd alsnog gewoon elke avond aan de lader moeten. Of ie nu aan het einde van de dag nog 5% of 10% over heeft maakt dan niet uit 😀

  25. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    @Mauzze: Fair enough, de telefoon zal idd alsnog gewoon elke avond aan de lader moeten. Of ie nu aan het einde van de dag nog 5% of 10% over heeft maakt dan niet uit

    Precies!

  26. Ik heb had mijn 3G uit staan deze nacht heel de nacht iPhone aan 98% batterij stond ik van te kijken

  27. Kan ik niet gewoon de nieuwe batterij in de iPhone 5 plaatsen? Mits even groot of bijna even groot….. Of …

  28. Origineel geplaatst door Chinees
    Kan ik niet gewoon de nieuwe batterij in de iPhone 5 plaatsen? Mits even groot of bijna even groot….. Of …

    Hahaha, leuke gedachte maar Apple had heus geen kleine batterij in jouw iPhone 5 geplaatst om je te pesten hoor! De reden dat ze steeds een grotere batterij in de volgende iPhone kunnen stoppen is omdat de andere onderdelen in totaal kleiner zijn geworden.

  29. Origineel geplaatst door iLucas
    Hopen dat het batterij leven ook verbeterd is.Het zou helemaal mooi zijn als ze konden uitvinden dat je een instelling hebt waardoor je iPhone langzamer oplaad (handig voor s’nachts) waardoor hij niet op de lader ligt terwijl de batterij al vol is, maakt het leven van de batterij ook weer langer! (misschien moet ik daar gelijk patent op aanvragen)

    Dat zit erin, als de iPhone op 100% komt, dan gaat hij nog één uur druppelladen, en dan stopt hij volledig met laden. Evenals de iPad, je kan det voelen aan de lader, na enkele uren is die ijskoud. Dus geen patent voor jou, jammer.

    Origineel geplaatst door Christoph
    standby tijd… grootste zever die er is. Dan spreek je over de tijd als je uw telefoon niet aanraakt, 3G afzet, bluetooth afzet…. Wie doet dat? Idd… niemand.

    Jongen, de standby tijd is evenredig met de tijd in gebruik hoor. Heb je dat niet door? En Bluetooth moet je NOOIT meer afzetten sedert de iPhone4S want Bluetooth4.0 verbruikt NIKS vergeleken met 2.0

    Origineel geplaatst door Mauzze
    @Tom van Zummeren: Het maakt toch allemaal geen reet uit, je loopt straks de hele dag met je iPhone in handen, dus de oplader gaat toch overal mee naartoe, kantoor en auto bedoel ik dan, dus 225 of 250 uur standby is totaal niet relevant want je bent de hele dag niet standby aan het zijn

    Elke smartphone moet sowieso iedere nacht aan de lader, en zelfs dan nog heb je na DRIE JAAR ELKE NACHT 80% van de originele capaciteit over. Ken sommige mensen met een Samsung, eender welke Galaxy, die klagen pas, zowel thuis of op t werk om de paar uur telefoon aan de lader haha Android, Apple is echt niét slecht hoor.

    Origineel geplaatst door peter
    Bij mij staat alles altijd aan. BT, locatie enz. Nooit last can de batterij, behalve bij games via internet.
    Prima telefoon die 4s!

    Vind ik ook, en als iOs 7 meevalt erop, nog enkele jaartjes erbij.

  30. batterij technologie zit toch echt hopeloos achter vind ik. Het lijkt wel alsof de enige manier om de batterijduur te verlengen is om de batterij zelf te vergroten.

  31. @Tom van Zummeren:

    Nou dat vraag ik me af eigenlijk. Is deze nieuwe batterij niet gewoon efficienter ingedeeld en daardoor exact dezelfde afmeting dan de iPhone 5 batterij?
    Het lijkt me sterk dat het hele mainboard
    Is verkleind ed bij de 5S.

  32. @Jarno: Ja ok fair enough, wat jij zegt zal waarschijnlijk wel t geval zijn bij de 5C, waar de internals grotendeels gelijk zijn gebleven. Maar bij de 5S hebben ze echt wel de hele binnenkant onder handen genomen waardoor de batterij ook echt fysiek groter is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.