iPhone 5c en iPhone 5s hebben grotere batterij dan iPhone 5

De iPhone 5s heeft een 10% grotere batterij can de iPhone 5. Ook de iPhone 5c heeft meer batterijcapaciteit, blijkt uit documenten van FCC.

batterij-iphone-5Vraag een iPhone-bezitter wat er moet verbeteren aan de volgende iPhone en gegarandeerd staat een langere batterijduur op het lijstje. Met de iPhone 5s en iPhone 5c komt die wens uit: volgens documenten van goedkeuringsinstantie FCC hebben zowel de iPhone 5s als de iPhone 5c een grotere batterij dan hun voorganger. Apple sprak zelf al van een grotere batterij in de iPhone 5c, maar gaf geen verdere specificaties. Nu is bekend dat de iPhone 5s een batterijcapaciteit van 1570 mAh krijgt, 10 procent meer dan de 1440 mAh-batterij in de iPhone 5. Bij de iPhone 5c is sprake van een 1507 mAh-batterij, een toename van 5%. Dat is ook terug te vinden in pure gebruiksduur: als je naar onze woensdag gepubliceerde infographic kijkt, blijkt daaruit dat de standbytijd is verlengd van 225 naar 250 uur.


Tijdens het media-evenement vertelde Phil Schiller dat de iPhone 5s inderdaad een standbytijd van 250 uur heeft en dat je 10 uur kan bellen via 3G of 10 uur internetten via Wi-Fi of LTE. Maar terwijl de iPhone 5s-batterij groter is dan voorgaande modellen, zitten er ook nieuwe functies in die energie kosten, zoals de 64-bit A7 chip en de vingerafdrukscanner Touch ID. Daar staat tegenover dat andere functies (zoals het voortdurend meten van je beweging en locatie) minder energie zouden moeten kosten.

Wie het zelf wil nakijken kan terecht bij de FCC voor de documenten van iPhone 5c en iPhone 5s.

iphone-5c-5s-batterij-vergelijking

De batterijcapaciteit komt overigens ook overeen met de foto’s van de iPhone 5c-batterij die gisteren door C Technology werden gelekt. Omdat er nog geen toestellen in handen van gewone gebruikers zijn, hebben bedrijven als iFixit nog geen teardown kunnen doen om te achterhalen welke componenten Apple exact heeft gebruikt.

iphone_5c_battery

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.