Reacties voor: ‘iPhone 5 meest gecompliceerde apparaat dat Foxconn ooit maakte’

De iPhone 5 is het meest gecompliceerde apparaat dat Foxconn ooit maakte. Dit zegt een anonieme medewerker van Foxconn tegenover The Wall Street Journal.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 39 reacties

  1. Gelukkig kunnen ze in China over een groot arsenaal kinderen beschikken om de apple fanbase tevreden te houden.

  2. Origineel geplaatst door JanG
    Gelukkig kunnen ze in China over een groot arsenaal kinderen beschikken om de apple fanbase tevreden te houden.

    Wat een onzin! Het is altijd hetzelfde gelul, Foxconn heeft een hele hoop klanten en niet alleen Apple.
    Dus de link die jij legt slaat nergens op, Apple is niet verantwoordelijk voor het handelen van Foxconn!

  3. Niet alleen apple hoor.

  4. @JanG: Jij hebt zeker gemist dat Apple voorloopt way betreft mensenrechten en hier vele audits voor uit laat voeren bij de bedrijven die voor Apple werken:

    Apple Supplier Responsibility 2012 Progress Report
    Preventing Hiring of Underage Workers

    Apple does not tolerate any instance of underage labor. Whether we discover active workers or historical cases (workers who had either left or had reached legal working age by the time of the audit), we classify these as core violations. Apple demands immediate corrective actions and requires suppliers to fix
    their management practices to prevent future occurrences.

    Zie deze PDF.

  5. Origineel geplaatst door JanG
    Gelukkig kunnen ze in China over een groot arsenaal kinderen beschikken om de apple fanbase tevreden te houden.

    Ja, daar liggen ze niet of nauwelijks wakker van. Waar het menig veel fanboy’s & girls over gaat is dat ze het geld hebben en tot de “elite” behoren. Tenminste dat denken sommigen.

  6. Die kinderen werken trouwens ook aan producten van HP, Nintendo, Dell, Sony, Microsoft, Acer, Nokia, Motorola, enz …

  7. Ben zondag mijn iPhone gaan halen in de Apple Store en even samen met de salesman het doosje opengemaakt. En jawel! Een krasje op de rand! Kreeg een andere mee, die was onbeschadigd. 1 op 100 vertelde de Apple meneer…

  8. @madmax: Oh Jeeeee er durfde weer iemand iets negatiefs te zeggen over Apple…. Klim maar gelijk weer op de barricade!!!!!

  9. Grote kul dit verhaal, schaarste wordt door Apple zelf gemaakt en niet de fabrieken, deze lrijgen gewoon een quotum per maand. Dit is gewoon weg marketing, houdt de voorraad laag zodat het product telekens is uitverkocht waardoor het aanbod laag blijft en de vraag alleen maar stijgt.

  10. Ik had ook een kleine krasje aan de zijkant van de tel toe ik hem uit doos haalde! In de winkel nog! Maja ik kon niet wachten dus had er niks van gezegd! Had hem gewoon op de 28ste.

  11. @JanG: In het kader van hoge bomen vangen veel wind, een bord voor je kop hebben en de media naroepen: je weet inderdaad dat er nog legio merken zijn die van dezelfde fabrieken als Apple gebruik maakt? Alleen Apple is het grootst, dus Apple maakt gebruik van fabrieken met slechte arbeidsomstandigheden, bel de politie!

  12. @JanG: Apple is het meest doorzichtige bedrijf in de wereld. Andere grote Elektronica/Telecommunicatie bedrijven geven niks informatie over hun werknemers, werkwijze, werkomstandigheden en etc. Dus de kans is groot dat het mobieltje dat jij bezit dat door mensen is gemaakt met slechtere werkomstandigheden. Dus ga niet zomaar wat roepen.

  13. Dat er veel ophef rond Foxconn bestaat is duidelijk. Laten we de discussie hierover wel beschaafd houden. Graag nu weer on-topic verder.

  14. ik denk inderdaad ook dat er bedrijven zijn met slechtere omstandigheden voor de werknemers dan bij apple eerlijk gezegd! de kwaliteit die apple levert wordt overal doorgetrokken..
    (Red.) Reactie aangepast. Mogelijke spam verwijderd.

  15. Ik ben blij dat ik mijn steentje bijdraag aan het verhelpen van armoede en honger onder Chinese plattelandskinderen!

  16. @alex, en hoe heb je dat gedaan? geen Iphone kopen?? haha

  17. Origineel geplaatst door Apple user
    Ja, daar liggen ze niet of nauwelijks wakker van. Waar het menig veel fanboy’s & girls over gaat is dat ze het geld hebben en tot de “elite” behoren. Tenminste dat denken sommigen.

    Check je feiten even. Het ging hier over een fabriek waar sony-apparaten in elkaar werden gezet..

  18. @JanG: Zolang mensen als jij hierom kunnen lachen zal kinderarbeid nooit verbannen kunnen worden!
    Dat je hier al lachend comentaar op geeft toont mij aan dat je het belang en ernstigheid van dit probleem niet snapt. Ik kan het je ook niet kwalijk nemen omdat de doorsnee Europeaan nooit of bijna nooit de gevolgen van kinderarbeid begrijpt. Namelijk afpersing, analfabetie, onderdrukking, zelfmoord neigingen, verkrachtingen en dergelijke meer. Dit is de reden waarom er in dergelijke samenlevingen meer criminaliteit is.

  19. Ik had mijn iPhone op 1 oktober binnen. Helaas is deze op een avond op straat gestolen. Op straat zag men dat ik een iPhone 5 had en hebben deze gestolen.

    Pas dus goed op als je een iPhone 5 gebruikt. Volgens de Politie Amsterdam is de iPhone 5 op dit moment de meest gewilde telefoon onder dieven en zijn er in de binnenstad van Amsterdam bendes actief.

    Ik heb het helaas ervaren! Dus wees gewaarschuwd en gebruik een hoes opstaat!
    <(Red.) Reactie aangepast. Het is in de reacties niet toegestaan items te koop aan te bieden.

  20. wij nederlanders willen in alle landen de regels maken, als er kinderen werken in die landen, wat denk ik normaal is daar, dan is het beter dat ze smartphones in elkaar zetten dan prostitutie, en zolang er geen alternatief tegenover staat moeten ze lekker doorwerken

  21. Origineel geplaatst door Kees
    Oh Jeeeee er durfde weer iemand iets negatiefs te zeggen over Apple…. Klim maar gelijk weer op de barricade!!!!!

    Nou ik vind het anders ook knap storend dat je als naief Appleschaap wordt gezien als je dingen naar voren brengt waar meer algemeen georienteerde mediaschapen geen reet van afweten.

  22. @Frodo: tis trouwens niet te geloven dat je niet eens meer kan bellen met je nieuwe foon zonder dat ze je hem af jatten. met dat tuig heb ik korte metten ..

  23. @Bastiaan Vroegop: wie is er dan onbeschaafd bezig volgens jou?

  24. Origineel geplaatst door acizane
    @JanG:Zolang mensen als jij hierom kunnen lachen zal kinderarbeid nooit verbannen kunnen worden! Dat je hier al lachend comentaar op geeft toont mij aan dat je het belang en ernstigheid ……

    Heb je mij horen lachen? Dacht het toch niet he?

    Origineel geplaatst door at
    @JanG: Apple is het meest doorzichtige bedrijf in de wereld. Andere grote Elektronica/Telecommunicatie bedrijven geven niks informatie over hun werknemers, werkwijze, werkomstandigheden en etc. Dus de kans is groot dat het mobieltje dat jij bezit dat door mensen is gemaakt met slechtere werkomstandigheden. Dus ga niet zomaar wat roepen.

    Er is bij veel bedrijven, ook bij Apple, een verschil tussen de communicatie naar buiten en de werkelijke realiteit. Denk daar maar eens goed over na! Overigens gebruik ik ook een iPhone.

  25. @JanG: Daar hebben we nu niet over. Jij klaagt erover dat de fanboys hun iphone willen hebben tenzij ze weten dat het door mensen in een slechte werkomstandigheden worden gemaakt. Ik zeg dat Apple veel MEER informatie geeft over de werkomstandigheden dan de andere grote bedrijven.

  26. @Denni: Allemaal een pot nat, zie jij op het forum van Sony mensen pronken en spotten met producten die ze hebben of met woon/werk en leefomstandigheden van arbeiders in shenzhen? Nee, alleen arrogante iphone bezitters. Nu jij 😉

  27. Kunnen ze niet wat harder doorwerken ik wacht op mijn iphone 5, ik werk ook hard om een iphone 5 te kunnen kopen 😉

  28. Iemand ooit wel eens gezien wat er gebeurd met kinderen in dit soort landen in dit soort gezinnen die niet meer werken?

    Ik ben absoluut tegenstander van kinderarbeid maar er moet voor dit soort kinderen wel en leefbaar alternatief tegenoverstaan.

  29. Al die moraalridders hier. Alsof de westerse wereld even heel de wereld dezelfde levensstandaard wil bieden aan iedereen! Onmogelijk. Beter werken dan de prostitutie zoals gezegd werd.

  30. Ik ga niet oordelen en praten over werk enzo. Maar heb m’n iPhone 5 enkele dagen geleden ontvangen en ook ik had een kleine scuff Ala Scuffgate !! Dus zkr wel het moeilijkste toestel ooit Ze hadden beter de rand metallic kunnen laten ook voor de zwarte. Mooi contrast ennu iedereen koopt dat ding toch DUSSS

    Ps verder erg blij met m’n i5.

  31. Wat wil je voor de laadkabel hebben?@Frodo:

  32. Ik lees hier regelmatig over mensen die gewoon hun 5 in de winkel halen. Maar als ik bel met Appie, dan zijn ze uitverkocht! Zal ik het het dan toch maar gaan wagen en een bezoekje brengen aan Amsterdam?

  33. Ik vind het mooi lm te zien dat er zo’n grote discussie is over het bedrijf.
    Ik heb toevallig een case gehad over Foxconn en daarvoor wat documenten doorgespit. Foxconn is inderdaad fout bezog geweest en af en toe nog een klein beetje misschien, maar kinderarbeid is al afgeschaft in de fabrieken, er worden 10 duizenden kinderen opgeleid door een scholingsprogramma wat betaald worden door Foxconn. Zij zorgen ervoor dat kinderen/volwassenen naar goed gekwalificeerde universiteiten en scholen kunnen. Als je de jaarverslagen gaat lezen zie je dat de laatste jaren er een positieve progressie is in de hulp die ze bieden en de mensenrechten die ze nastreven.

    Ik hoop dat alle mensen die zeer negatief doen over het bedrijf even wat verslagen en info op gaan zoeken en niet alleen de negatieve media achterna lopen.

  34. Wel top van apple dat ze hun uiterste best doen om de kwaliteit naar een hoger niveau te brengen. Ook mooi dat in china de omstandigheden per jaar beter worden. Ik hou van mooie producten, dus ik zeg keep up the good work.

  35. @Errornl: Kan je nagaan hoe lui de media zijn, en hoe groot de kudde op dit forum is. Foxconn heeft veel veranderd en daar heeft ook Apple aan meegewerkt.

  36. Toen er nog kinderarbeid was zaten er tenminste geen krasjes op je iphone. Die grote volwassen handen vernielen alles

  37. “Dit zou uitleggen….”.
    “…dat meedraagt aan….”.
    “…om krassen op in ….”.

    Los van de inhoud van dit artikel; ik vind het slecht geschreven.
    Het lijkt op Bastiaan Vroegop te laat naar bed is geweest.

  38. Origineel geplaatst door gijsp
    “Dit zou uitleggen….”. “…dat meedraagt aan….”. “…om krassen op in ….”.Los van de inhoud van dit artikel; ik vind het slecht geschreven. Het lijkt op Bastiaan Vroegop te laat naar bed is geweest.

    Google Translate…

  39. Origineel geplaatst door Civman
    Grote kul dit verhaal, schaarste wordt door Apple zelf gemaakt en niet de fabrieken, deze lrijgen gewoon een quotum per maand. Dit is gewoon weg marketing, houdt de voorraad laag zodat het product telekens is uitverkocht waardoor het aanbod laag blijft en de vraag alleen maar stijgt.

    Zeker nooit een college Marketing of Economie gevolgd? Vraag en aanbod heeft invloed op de prijs bij een vrije marktwerking. Aanbod heeft niet de door jou genoemde invloed op vraag. Bij een vaste prijs laat de afwezigheid van aanbod de vraag juist dalen in plaats van stijgen. Gedwongen worden tot ‘nee verkopen’ is een van de zaken die je bij dit soort bedrijven te allen tijde probeert te voorkomen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.