‘iPhone 5 meest gecompliceerde apparaat dat Foxconn ooit maakte’

De iPhone 5 is het meest gecompliceerde apparaat dat Foxconn ooit maakte. Dit zegt een anonieme medewerker van Foxconn tegenover The Wall Street Journal.

FoxconnDe iPhone 5 is het meest gecompliceerde apparaat dat fabrikant Foxconn ooit in elkaar heeft gezet. Dit zegt een anonieme medewerker van Foxconn tegenover het doorgaans goed ingelichte The Wall Street Journal. Dit zou uitleggen waarom er overwegend weinig iPhones zijn geproduceerd, waardoor sommige winkels kampen met tekorten.

Volgens de Foxconn-medewerker is het ontwerp van de iPhone 5, dat meedraagt aan de dunne en lichte vormfactor van de iPhone, één van de redenen waarom de productie van de iPhone 5 gecompliceerder is dan bij andere apparaten. Er zou tijd voor nodig zijn om te leren hoe je de iPhone 5 perfect in elkaar zet. Inmiddels zou Foxconn bij het maken van de iPhone 5 steeds meer oefening krijgen, waardoor de productie steeds beter gaat.

Foxconn zou stappen hebben gezet om krassen op in de fabriek verpakte iPhones te voorkomen. Toen de iPhone 5 net op de markt verscheen, klaagden sommige kopers dat de zij- en achterkant waren bekrast voordat ze hem überhaupt uit de doos hadden gehaald. Een speciale coating op de iPhone 5 zorgt er volgens de Foxconn-medewerker echter voor dat de iPhone 5 sneller bekrast raakt.

Apple schakelde afgelopen week meer fabrieken in om de productie van de iPhone 5 te vergroten. Er was begin oktober sprake van een mogelijke staking bij Foxconn wegens een verscherpte kwaliteitscontrole, maar Foxconn ontkende het bestaan van deze staking.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2012, 14:45
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.