Belgacom stelt 4G-netwerk vanaf 5 november beschikbaar voor consumenten

Belgacom gaat op 5 november zijn 4G-netwerk beschikbaar stellen voor consumenten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

4G LTE iPhoneDe Belgische operator Belgacom gaat vanaf 5 november 4G-LTE aanbieden. In vijf steden kunnen klanten rekenen op zware dekking, terwijl in totaal negen steden een goede dekking mogen verwachten. Tot nu toe kon het 4G-netwerk alleen gebruikt worden door door zakelijke klanten. Brussel zal niet door het 4G-netwerk worden gedekt.

Het beschikbaar stellen van het 4G-netwerk werd tijdens een persconferentie onthuld volgens Tweakers. Het 4G-netwerk van de operator maakt gebruik van de 1800Mhz-frequentie, die ook wordt ondersteund door de iPhone 5. Eerder bevestigde Belgacom al dat de iPhone 5 inderdaad zal werken met hun 4G-netwerk. Toen was het alleen nog niet duidelijk wanneer het netwerk precies publiekelijk uitgerold zou worden.

In Brussel zou er sprake zijn van bepaalde stralingseisen, waardoor het lastig is om een 4G-netwerk in de stad uit te rollen. Volgens ZDNet kunnen Antwerpen, Gent, Leuven, Namen en Luik rekenen op de beste dekking. In Hasselt, Mons, Waver en Haasrode is er ook sprake van 4G. Wat gebruik van het 4G-netwerk zal kosten is nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2012, 13:46
Categorie Providers
Onderwerp belgacom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.