Reacties voor: iPhone 4S, Siri en iCloud: alles wat je moet weten

Apple heeft iPhone 4S, Siri, nieuwe iPods en nieuwe apps aangekondigd op 4 oktober. In dit artikel krijg je een overzicht van de belangrijkste feiten die je moet weten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 55 reacties

  1. In duitsland komt hij dus op de 14e in de wikel, en je kunt hem vanaf de 7e bestellen. In Nederland komt hij op de 28e in de winkel, al enig bericht vanaf wanneer je hem kunt bestellen?

  2. Mooi artikel!

  3. Nog maar 22 dagen…:)

  4. Wel jammer dat dat Siri niet op de huidige 4 te gebruiken is..

  5. Bedankt voor jullie updates IPhoneclub!

  6. Nog maar 9 dagen… 😉

  7. Ziet er wel interessant uit dat Siri. Ik vraag me alleen af of dit de huidige spraakbesturing compleet vervangt. Siri is alleen beschikbaar in het Engels, Duits en Frans, terwijl de huidige spraakbesturing Nederlands (althans tot iPhone 4) ondersteund. Blijven deze twee naast elkaar bestaan denken jullie of vervangt Siri de huidige spraakbesturing?

    Vind het merkwaardig dat Siri alleen werkt op de iPhone 4S. Heeft dit programma de nieuwe hardware nodig die in de iPhone 4S zit om te kunnen functioneren of is het een marketingtruc om meer 4S -modellen te verkopen…? Wat denken jullie?

  8. Bah bah wat een domper.. Nooit gedacht dit te zeggen maar APPLE SUCKS.
    Steve is weg en met hem alle innovatie, eerste keer dat een iPhone uitkomt en hij niet meteen de beste telefoon is maar gewoon vergelijkbaar met alle andere topmodellen.
    Had van grootste bedrijf van us wel wat beters verwacht dan dit kinderspel.
    Maar ja na de overgang 3G naar 3GS was dit te verwachten, nog maar een jaar doen met me iPhone 4.
    MET HEEL VEEL TEGENZIN!!

  9. Heb ik het verkeerd voor of niet?
    Volgens mij is die batterij toch niet verbeterd?
    Had de slides van de keynote vergeleken met de oude specs van de 4…. zag geen verschil hoor?

  10. Jammer dat Siri niet op de “4” werkt. Maar om daar nou speciaal een 4S voor te kopen? Uiteraard zijn de specs van de 4S verbeterd, maar ik heb geen problemen met de snelheid en performance van de “4”, dus hou ik het voorlopig op mijn 4.

  11. @Marco: Jeetje gast, beetje stress omdat je niks nieuws kan kopen op abbo bassis,
    Iets wat top is kan je niet verbeteren dus vandaar is de S of G versie altijd een tussen koppeling.

  12. De batterijduur beter?
    Bij de vergelijking staat er dat de 4S 100 uur MINDER lang meegaat dan de 4 of 3GS

  13. is het jullie ook opgevallen dat de stand-by tijd met 100 uur naar beneden is gegaan ivm de 4. nu 200 uur eerst 300 :S

  14. Origineel geplaatst door alex
    Wel jammer dat dat Siri niet op de huidige 4 te gebruiken is..

    Siri was al op de 2G te gebruiken in 2008. Er is een filmpje waar het bedrijf Siri deze app presenteerde op een iPhone 2g voordat Apple dit bedrijf over nam. Dus geen nood deze onzin kan je dalijk ook op een “oudere” iphone gebruiken via Cydia oid.

  15. Ga zodra dat mogelijk is de 4S kopen zonder abo. Weet niet wat mensen verwacht hadden, maar ik ben meer dan tevreden met de upgrade.

  16. @Ben: Standby tijd, spreek tijd over 3g is langer.
    Batterij is niet verbeterd, denk dat bepaalde onderdelen minder vermogen vragen tijdens het spreken, en daarom de spreektijd langer is.

    Wat ik wel apart vind is dat hij standby 100u minder lang mee gaat, wat doet hij dan anders in standby dan voorheen?

  17. Ik wacht tot de nieuwe iPhone (qua uiterlijk) uitkomt. Denk lente of zomer 2012?

    Voorlopig wel tevreden met 4.

  18. Siri, alleen in t Engels, of alleen in Engeland/Amerika, Duitsland en Frankrijk? Engels is gen probleem anders…

  19. @Makkiej: inderdaad de standby tijd is verminder met 100 uur.
    ikzelf bel bijna nooit met mijn gsm, vooral internet en games.

    maar ook veel op standby en hij gaat dus nu sneller plat gaan door standby te zijn in plaats van dat ik ermee bezig zou zijn.. vreemd..

  20. Siri op een 3G
     Wat een onzin om dit allleen op een iphone4S te zetten van Apple.

  21. Wat ik me nog wel afvraag is of de nieuwe iPhone net als de iPad 2 beelden in 1080p naar je tv kan streamen. In principe zou het mogelijk moeten zijn.

  22. Ik hoor niemand over die death grip meer praten. Is dat opgelost (zonder een afschuwelijk stukje rubber?). Voor mij is het in ieder geval vrijwel zeker dat ik geen 4S ga nemen maar mijn 3gs nog een jaar houd. Ik vind dit wel zo’n afknapper. Anders maar eens Android proberen

  23. Kan ik in siri ook zeggen dat die een foto maakt?

  24. De presentatie was wel okay maar dat er geen nieuwe model geintroduceerd was, is een domper.
    Ze hadden eerder open kaart moeten spelen met de hardware van de nieuwe iphone b.v. bij de event van de introductie IOS 5 en voor de nieuwe features en specs een event kunnen houden. Dan zou in mijn opinie de teleurstelling een heel stuk minder zijn. Al het positieve nieuws is ondergesneeuwd door het “negatieve” nieuws. Denk dat 99% van de mensen die de event gezien had aan het eind dacht, jammer geen nieuwe iphone, en het hele siri verhaal al vergeten was.

  25. What about Airplay mirroring?

  26. Het is toch wel een beetje zielig te noemen dat veel mensen hier perse een nieuw design willen hebben. Willen die dan echt de blitz maken door hun nieuwe Iphone te tonen als in “kijk mij eens”? Net een kleuter die zijn nieuwste speeltje wil showen…
    Kijk toch eens naar het vernieuwde innerlijk, de hardware. Mijn inziens mag je dan wel spreken over een redelijk vernieuwde Iphone. Het is aan de buitenkant alleen niet zichtbaar. De 4 heeft toch een prima design verder? Anders plak je er op de achterkant een grote sticker met “4S” of koop een Android. Heb je toch iets om te showen aan je vriendjes op het speelplein…

  27. Zeer teleurstellend. Wel een fijne samenvatting. Ach, ik wil van m’n blackberry af en ga dus toch wel overstappen op de 4S. Mijn vraag alleen is de prijs van het toestel zonder abo. Erg benieuwd daarna. Iemand een idee voor de drie versies? Thanks a lot!

  28. Origineel geplaatst door Sander
    Nog maar 22 dagen…:)

    Goed tellen… 23!

  29. ik vraag me echt af hoe Siri werkt als je teksten op een andere taal moet schrijven. Ik heb vaste klanten uit turkije die ik regelmatig bel. Voice over werkt dan voor geen meter om namen uit te spreken van andere taal

    Zou ik het zelfde probleem hebben?

    Batterijduur is toch teweinig, mijn werk gaan over telefoon waardoor ik Nokia 6310i voor mij het beste telefoon blijft. Prive gebruik ik de 3GS

  30. @Bassie: Ha… reken daar maar niet op, MINSTENS een jaartje wachten.

  31. Hardware krijgt een speed-update, leuk voor spelletjes en zaken als Siri (zal wel batterijtijd kosten). Maar de innovatie zit denk ik vooral in iOS5. Dus iedereen die klaagt over onvoldoende innovatie, je hoeft helemaal geen nieuwe telefoon aan te schaffen voor het merendeel van de vernieuwing. Mooi toch?

  32. Het is als een wit blad papier… wat kan je daar aan verbeteren?
    De 4 is een subliem design, de 4S is even mooi, maar gewoon stukken sneller. Het gaat m voor de meeste over het design en het uiterlijk, maar wat voor mij telt is het innerlijk.
    Met de iPhone heb je alles bij de hand die je op je mac ook hebt staan… of zelfs meer (gps om maar 1 te noemen), en eens om de zoveel tijd komt er een iOS update uit met nieuwe toeters en bellen. Easy to use… zonder handleiding, alles vindt je terug op een voor de hand liggende plaats… niet voor niets #1.
    Ik werk nog steeds met de 3G… en ga waarschijnlijk nu overschakelen omdat ie toch wat traag begint te worden in z’n handelingen.

  33. Ik heb helemaal niks gehoord over het werkgeheugen? Is dat nog steeds 512mb?

  34. Ik ben toch ook wel enigszins teleurgesteld met deze update. Oke, de iPhone 4S heeft gave nieuwe features, maar het feit dat siri niet eens in het nederlands werkt, is toch wel een domper. Ik vind het ook jammer dat er niets bekend is over de release date van de iPhone 5. Ik heb geen zin om nu mijn abo te verlengen met 2 jaar i.c.m een iPhone 4S, als over een half jaar de iPhone 5 uitkomt..

    En @Martino, na alle geruchten op het internet, lijkt het me logisch dat elke iPhone liefhebber uitkijkt naar een compleet nieuwe iPhone mét groter display en dergelijke. En tjah, als die dan niet uitkomt, zijn er natuurlijk mensen teleurgesteld. Maar daarnaast, waar maak je je in godsvredesnaam druk om?? Als jij tevreden bent met (en ik citeer) ‘een redelijk vernieuwde iPhone’ dan schaf je hem toch aan??

  35. 2 jaar lang een 3GS gehad en nu vol spanning gewacht op de 5, blijkt er een iPhone 4S op die markt te komen die bijna identiek is. Nou ik ga gewoon voor de 4 want dat gaat me volgens mij een hoop geld schelen..

    Iemand al enig idee wat er met de prijs gebeurd (bij T-Mobile) van de iPhone 4, nadat de 4S in de winkels ligt? Hoop dat deze flink gaat kelderen iig..!

  36. Origineel geplaatst door fraddy
    Jammer dat Siri niet op de “4″ werkt. Maar om daar nou speciaal een 4S voor te kopen? Uiteraard zijn de specs van de 4S verbeterd, maar ik heb geen problemen met de snelheid en performance van de “4″, dus hou ik het voorlopig op mijn 4.

    Je kan toch gewoon iOS5 installeren? Daar zit het al in, dat heeft niet met je hardware te maken 🙂

    Edit: Excuus, ik had in het Siri-artikel ergens overheen gelezen; Siri is alleen beschikbaar voor de iPhone 4S, vermoedelijk omdat deze dankzij de A5-processor wel over de benodigde rekenkracht beschikt.

  37. @Mat: Hier ben ik het dus helemaal mee eens. Ik snap dat mensen die een iphone 4 hebben deze over zullen slaan, en dat na 16 maanden apple best met een geheel nieuw model had mogen komen, zeker wanneer je kijkt naar de concurrentie.

    Apple heeft niet zo’n innovatief product aangekondigd als afgelopen jaren. Maar ik ben tevreden met deze aankondiging. De iphone 4 heeft een mooi design. Een groter scherm had misschien gemogen maar persoonlijk vind ik 4” en groter, te groot voor een telefoon (hij moet wel fatsoenlijk in mijn broekzak kunnen).

    Gezien de nieuwe specificaties zet apple zich met de 4s weer op hetzelfde niveau als de concurrentie. Ik ben tevreden met het nieuwe model en mijn 3G is ondertussen wel aan vervanging toe dus ik kijk uit naar eind oktober wanneer die in Nederland gelanceerd wordt.

  38. Waarom al je kruid verschieten als het nog niet nodig is?
    de concurrentie loopt achter bij de 4, laat staan de 4S

    Het scherm is al het beste en kan niet beter, alleen groter. Ik heb daar niet zo’n behoefte aan. Het huidige formaat is prima hanteerbaar en, groter is alleen maar logger (dan pak ik de iPad wel)

    De processor is qua specs niet het sterkst, maar in de benchmarks 2 keer zo snel als de galaxy IIs (onderaan http://www.macrumors.com/2/) in de iPad, dus ook iPhone4S

    De camera was al top, en nu helemaal super

    en dan nog alle goodies van iOS5, die je vanaf 3GS toch maar mooi helemaal gratis krijgt.

    Ik vind dat Apple vanuit concurrentie overwegingen prima bezig en ik vind dit dan ook een hele mooie stap voorwaarts!

    En tot slot, ik ben blij dat we al onze accessoires nog een jaar kunnen gebruiken

  39. @iphoney: Ze hadden helemaal niet eerder open kaart hoeven spelen. Apple kondigt gewoon nieuwe dingen wanneer zij er klaar voor zijn. Dat je teleurgesteld bent komt gewoon door je verwachtingen die door diverse bronnen flink hoog opgelopen zijn. Apple heeft voor gisteren niet verteld dat er een nieuwe iPhone zou komen en wat je zou kunnen verwachten. Die ondergesneeuwde verwachtingen zijn dus niet de schuld van Apple, maar van de mensen die die verwachtingen creëren.

    @Request: De prijzen van de iPhone 4 bij abonnementen weet ik niet, maar je kunt ook naar losse toestellen kijken. In de Apple Store staat de iPhone 4 nu voor maar €499,-, terwijl die normaal vanaf €599,- beschikbaar was. Eén verschil: het gaat nu om een 8GB versie en de 16GB en 32GB versies zijn online niet meer te vinden. De iPhone 4 is dus goedkoper geworden, maar de opslagcapaciteit is ook omlaag gegaan.
    Wat winkels doen met de voorraad 16GB en 32GB iPhone 4 weet ik niet. Lijkt me dat ze die wel graag kwijt willen gezien de 4S vergelijkbare prijzen gaat krijgen (zie o.a. de Duitse Apple Store). Grote kans dus dat de iPhone 4 met 16 en 32GB wat goedkoper wordt, maar ik verwacht niet dattie goedkoper wordt dan de 8GB versie. Misschien rond de €549,- en €649,-?

  40. @WV: Door mijn enthousiasme gewoon verkeerd geteld. Vergeef me! Hopelijk hoef ik nu niet terug naar het speelplein waar ik alleen maar met de android jongetjes mag spelen.

  41. Ik snap dat gezeik om de iphone 5 echt niet.

    Wat zou er dan im de iphone 5 zitten?? Ook gewoon een a5 en een 8 megapixel camera en siri en ios5… Niks anders!!!

    Uiterlijk van de 4 is nog steeds awesome, jet is en dun als de s2… Dus ik snap heel t probleem helemaal niet…

    Alsof mensen hadden verwacht dat er een iphone 5 met a6 zou komen-_-

  42. Sorry hoor maar wat een gezeur allemaal met “telleurstelling”. Het idee dat mensen dachten dat de nieuwe iPhone een heel nieuw uiterlijk zou gaan krijgen enzo is gebasseerd op pure fantasie en verlangen. Nergens heeft Apple in het hele jaar ooit een van de geruchten bevestigd. Dus de terleurstelling heb je je zelf helemaal aangepraat. Als er namelijk logisch nagedacht zou worden door alle zodanig telleurgestelde mensen dan zou je al hebben kunnen weten dat de 4S veel voor de hand liggender was aangezien ze dit jaar ook met de groots vernieuwde iOS5 bezig zijn geweest. Daar heeft ook veel tijd ingezeten denk ik. En ja als je kijkt naar voorgaande jaren van 3G naar 3Gs had de wereld kunnen de 4S kunnen verwachten. Dus de teleurstelling hebben mensen zichzelf aangepraat en is niet de schuld van Apple. I still love Apple.
    Pff de iPhone 5 komt uiteindelijk heus wel. Gewoon even wachten, en Miss een tip voor de volgende keer. Ga gewoon nergens van uit en wacht het af. Zo voorkom je de telleurstelling en ben je misschien nog wel verbaasd en verrast ook.

  43. @Kos: Mensen hadden de iPhone 4S verwacht, maar dan onder de naam iPhone 5 en in een ander jasje. Wat betreft hardware en iOS nagenoeg gelijk. Een hoop gezeur om een naam en uiterlijk dus. Meer niet.
    Wat dat betreft ben ik het dus helemaal met je eens. Wat betreft hardware en iOS is dit wat we hadden verwacht, dus mogen we blij zijn. Ik ben in elk geval blij en wil deze iPhone 4S dan ook graag hebben. Als ik een iPhone 4 zou hebben zou ik wel jaloers zijn op de 4S, maar deze niet meteen kopen. Het is dat ik nu een Nokia 1650 heb en toch aan het wachten was op de nieuwe iPhone. En die is er nu, dus dat wordt binnenkort kopen!

  44. @dirkjan82: Je hebt gelijk dat Apple het niet hoeft maar marketingtechnische zou het wel beter zijn geweest. De hype was te groot en vandaar dat de teleurstelling nog groter is bij veel consumenten.
    We zullen zien hoe de toekomst zal verlopen.

  45. Volgens mij werkt Siri helemaal niet naar behoren in Nederland/België. Of in de toekomst. Spraaktechnologie die zich reeds in de iPhone 4 bevindt, vind ik nu al helemaal niks waard. En dingen zoals berichtencenter in iOS 5 is allemaal afgekeken uit de JB-wereld. Ik ben toch lichtjes teleurgesteld dat er helemaal niets aan het uiterlijk veranderd is. En onnuttige dingen zoals Cards zouden zelfs geen plekje op een keynote mogen krijgen imo. Zeker niet als het al 15 maanden geleden is tot de vorige!!
    Maar ja, ik zal dus maar even bij mijn 4 blijven tot ze de games en apps zo gaan ontwikkelen, dat de extra Rekenkracht van de 4s onontbeerlijk wordt…
    Maaaar, moest Siri nu wel gaan werken zoals ze het voorstellen in de video, dan neem ik alles terug en koop ik, puur als steunbetuiging, meteen een iPhone 4s! 😀

  46. Ben ik blij dat ik in Zwitserland woon: bij Swisscom gebruik ik al een jaar tethering. Super handig om te werken in de trein!

  47. In het Nederlands loop je toch continue met een 4S (klinkt als virus) op zak..
    Four us, klinkt een stuk vriendelijker niet?…

  48. @Koen: Ik maak me nergens druk om. Ik snap alleen niet dat er zoveel mensen alleen zeuren over het feit dat er geen nieuw design is en er mijn inziens te weinig aandacht is voor de vernieuwde hardware. Zo te lezen ben ik daarin ook niet de enige. Ik ga hem zeker aanschaffen! Prima upgrade na mijn huidige 3GS. Blijkbaar voel je je wel zeer aangetrokken tot mijn verhaal toch..?

  49. als de deathgrip niet is opgelost, dan hoef ik em niet. duhh

  50. wat een gezeik allemaal over die iphone 5, ben juist blij dat het design hetzelfde is gebleven superstrak…..
    En al die jankerds moeten maar lekker een android gaan halen…. Goed=goed en de 4s is beter…
    Snap echt die negatieve reacties niet ze hebben nog niet eens die iphone 4s in hun handen gehad….
    Als die jankerds persee willen pochen met een iphone 5 koop lekker zo’n nepding uit china voor 25dollar kan je lekker showen….

  51. @Marco: Wat had je verwacht, een iPhone met teleportatie. Niks is kennelijk voldoende.

  52. De iphone for steve R.I.P.

  53. Wanneer kan ik de witte iPod Touch verwachten in Nederland?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.