Samsung probeert iPhone 4S in Frankrijk en Italië te verbieden

Samsung probeert de verkoop van de iPhone 4S in Italië en Duitsland te verbieden. De telefoon zou van technologie gebruikmaken die Samsung heeft gepatenteerd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 4SSamsung gaat aan rechters in Italië en Frankrijk vragen om de verkoop van de iPhone 4S te verbieden. De nieuwe iPhone zou volgens Samsung gebruik maken van twee van Samsung’s patenten op het gebied van mobiele internetverbindingen. Nieuws over deze verzoeken van Samsung komt nog geen dag nadat Apple in Cupertino de iPhone 4S aankondigde.

De door Apple gebruikte technologie zou te maken hebben met de WCDMA-technologie in de iPhone, ook wel bekend als UMTS. Samsung verklaart het volgende:

De geschonden technologie is essentieel om een telefoon stabiel op een telecomnetwerk te gebruiken. Samsung gelooft dat Apple [de patenten van Samsung] te zwaar schendt en dat de iPhone 4S de verkoop uit gehaald moet worden.

Apple blijft onze de rechten omtrent onze intellectuele bezitten schenden om gratis gebruik van onze technologie te maken. Wij geloven dat het nodig is om juridische actie te ondernemen om onze innovaties te beschermen.

Samsung zegt het verzoek bij de rechter vandaag in te dienen in Parijs en Milaan. Het is dan afwachten hoe er op gereageerd zal worden. Wordt het verbod ingewilligd, dan zou deze waarschijnlijk totdat het patentgeschil is opgelost van kracht blijven.

Eerder wist Apple nog een verbod op de Samsung Galaxy Tab af te dwingen. Ook de Galaxy S en andere Galaxy-producten liepen gevaar.

De iPhone 4S verschijnt op 14 oktober in verschillende Europese landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en Engeland en 28 oktober in meer Europese landen, waaronder Nederland en België. Of soortgelijke actie ook tegen de Nederlandse verkoop van iPhone 4S genomen is moet nog blijken. Tijdens de rechtszaak in Den Haag beweerde Samsung nog wel dat octrooien op het gebied van 3G stelselmatig door Apple waren genegeerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2011, 16:19
Categorie Apple
Onderwerpen duitsland, iPhone 4s, italië, rechtbank, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.