Reacties voor: iPhone 4 update: Steve Jobs, locatie-tracking, microscoop en magnetron

Een kleine update rondom de iPhone 4: de politiek stelt vragen over Apple's locatietracking in Nederland, Duitsland en de VS, de iPhone 4 gaat in de magnetron en onder de microscoop. En Steve Jobs mailt over update.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 43 reacties

  1. Even over dat laatste stukje over de Retina Display. Hoe zit het met de pixels van de iPad? Die zien er heel anders uit, andere vorm en grotere ruimte tussen de pixels, dan de iPhone? (1G, 3G en 4)

  2. Ik ben best gesteld op mijn privacy en heb dan ook de opt out functie gebruikt welke Apple naar mijn mening voldoende wereldkundig heeft gemaakt. Ik vind het een beetje hypocriet van de VVD omdat ze zelf ook alle data van de VVD website bezoekers verzamelen. Tevens ben ik er vrij zeker van dat Google met Android precies hetzelfde doet.

  3. Origineel geplaatst door Rian
    Ik ben best gesteld op mijn privacy en heb dan ook de opt out functie gebruikt welke Apple naar mijn mening voldoende wereldkundig heeft gemaakt. Ik vind het een beetje hypocriet van de VVD omdat ze zelf ook alle data van de VVD website bezoekers verzamelen. Tevens ben ik er vrij zeker van dat Google met Android precies hetzelfde doet.

    Het feit dat Google hetzelfde doet rechtvaardigt het natuurlijk niet.

  4. Over locatie-tracking: Zei Jobs niet dat het hiervan de bedoeling is om betere service en op maat advertentie’s naar de gebruiker te geven o.i.d.? Als de gegevens dan anoniem verzamelt worden, hoe kan Jobs mij persoonlijk dan betere service en op maat advertentie’s geven? 😉

  5. Ik sla deze iPhone 4 generatie over, een basebandcalibratie kan niet zomaar ontvangstproblemen oplossen. Het enige wat ze hiermee doen is in de software ervoor zorgen dat er niet naar no service modus gezet wordt wanneer er een te slechte verbinding is met een slechte SNR… Oké, je kan dan nog “bellen”, maar met welke kwaliteit dan… is een zeer kortzichtige oplossing…

  6. Kan de politiek zich niet beter druk maken over Google en FB dan Apple?

  7. jou conclusie is kortzichtig, waarom wacht je niet op de update en trek je hierna de conclusie?

    Origineel geplaatst door Dbr
    undefined

  8. Als je niet wil dat apple je locatie traceert: http://oo.apple.com

  9. Over privacy gesproken, de redenen waarom verschillende instanties om opheldering vragen is omdat ze er nog niet voldoende over weten. Dat lijkt mij in dit geval ook wel zo verstandig. Echter, dan krijg je op dit forum allerlei mensen die een mening hebben over het privacy beleid van Apple waar ze nog niks van afweten. uhmm. Laten we het gewoon afwachten en zien wat voor informatie er over de dagen word vrijgegeven.

    @Rian
    Wat voor een drogredenatie is dat? Ten eerste kan de VVD de identiteit afleiden van de gegevens die op hun website worden gelogd? Als je mijn locatie wilt opzoeken via mijn ip-adres dan kom je niet bij mij uit.

    En net wat Dirk adequaat zegt, het feit dat Google hetzelfde doet rechtvaardigt het natuurlijk niet. Je had beter uit kunnen zoeken of Google dit ook doet en dan het punt maken hoe de privacy daar gewaarborgd word en hoe dat enigszins verschild van de manier waarop Apple dat doet.

  10. Waar blijven de kamer vragen over Google met Android?

  11. @Dbr:

    Onzin reactie, ze kunnen mogelijk ervoor zorgen dat het frequentie management beter wordt, waardoor je wel signaal houdt.

  12. Dat is de IPS technologie die in het scherm van de iPad zit!@Michael:

  13. Origineel geplaatst door Sasf
    @Dbr:Onzin reactie, ze kunnen mogelijk ervoor zorgen dat het frequentie management beter wordt, waardoor je wel signaal houdt.

    Geen onzinreactie, de update voorkomt waarschijnlijk dat het signaal geheel wegvalt. Wat die management doet is kiezen voor een minder snel signaal op een lagere frequentie. Dit is standaard zo bij telefoons, wanneer het signaal verzwakt. Maar waar het grote probleem hierbij is, is dat door het design van het toestel het signaal verzwakt als de gebruiker het toestel vasthoudt, waardoor er vaker problemen gaan voorkomen wanneer je met je linkerhand je toestel vastneemt, misschien na de update zal het signaal niet meer geheel wegvallen, maar de kwaliteit vermindert, wat al onacceptabel is…

  14. Origineel geplaatst door SdB
    Over locatie-tracking: Zei Jobs niet dat het hiervan de bedoeling is om betere service en op maat advertentie’s naar de gebruiker te geven o.i.d.? Als de gegevens dan anoniem verzamelt worden, hoe kan Jobs mij persoonlijk dan betere service en op maat advertentie’s geven?

    Door je niet ads bestemd voor een ander werelddeel te laten zien? Lijkt me logisch dat je het geen reet uit maakt of een restaurant in amerika deze maand extra frietjes bij de bestelling doet toch?

  15. Origineel geplaatst door Rian
    Ik ben best gesteld op mijn privacy en heb dan ook de opt out functie gebruikt welke Apple naar mijn mening voldoende wereldkundig heeft gemaakt. Ik vind het een beetje hypocriet van de VVD omdat ze zelf ook alle data van de VVD website bezoekers verzamelen. Tevens ben ik er vrij zeker van dat Google met Android precies hetzelfde doet.

    Opt out geld alleen voor iAds en zorgt ervoor dat je ads gericht op jouw lokatie gestopt worden, ALLE andere ads ontvang je dus nog steeds. Privacy is dus niet echt gewaarborgd imho ook al is die opt out voldoende wereldkundig gemaakt.

  16. Opt out werkt niet bij mij, hij zegt dat mijn 3GS niet op ios4 draait? Heb wel ios4 geïnstalleerd en werkt prima, afgezien van veel Appa die vast lopen. Herkenbaar voor iemand? Bij wie is de opt out wel gelukt?

  17. Eenmaal op internet ingelogd, en men weet alles van je, ongeacht het type of merk smartphone. Facebook, Hyves of Twitter is vele malen linker dan wat ook, en natuurlijk mobiel bankieren, dat is vragen om problemen.

  18. Origineel geplaatst door Sander
    Opt out werkt niet bij mij, hij zegt dat mijn 3GS niet op ios4 draait? Heb wel ios4 geïnstalleerd en werkt prima, afgezien van veel Appa die vast lopen. Herkenbaar voor iemand? Bij wie is de opt out wel gelukt?

    bij mij is het gelukt. heb iphone 3g.

  19. Geen commercial voor de Ipad dit! Ik wilde dat ding kopen maar begin nu toch te twijfelen… Flash ontbreekt en dat schijnt volgens gebruikers ook ene groot probleem te zijn…

  20. Ik begrijp het frame van de iPhone 4 niet. De achterkant is toch niet van metaal? Waarom dan niet de antennes aan de achterzijde zoals de 3GS? Waarschijnlijk komt er wel een oplossing voor de iphones. Alleen zal dat voor de nieuwere iphones gelden.

  21. Privacy? Heb je al niet meer als je na je geboorte een BSN (burger service nummer) krijgt.

  22. Origineel geplaatst door Joep
    Geen commercial voor de Ipad dit! Ik wilde dat ding kopen maar begin nu toch te twijfelen… Flash ontbreekt en dat schijnt volgens gebruikers ook ene groot probleem te zijn…

    We hadden het over de iPhone, niet over de iPad.
    En ik mis flash nog niet vaag op de iPad.

  23. Origineel geplaatst door blablaman
    Origineel geplaatst door SanderOpt out werkt niet bij mij, hij zegt dat mijn 3GS niet op ios4 draait? Heb wel ios4 geïnstalleerd en werkt prima, afgezien van veel Appa die vast lopen. Herkenbaar voor iemand? Bij wie is de opt out wel gelukt?bij mij is het gelukt. heb iphone 3g.

    Hier is het gelukt met 3GS

  24. Voor zover ik weet, werd er tijdens de introductie van iOS4 door Apple gezegd, dat de privacy van de gebruiker bovenaanstaat. En dat er bij elk programma dat de locatiegegevens gebruikt, er een paars emoticon in de statusbar komt.
    Ik zou het best ernstig vinden, als Apple zichzelf als uitzondering hiervan ziet. (laat staan, deze gegevens door te zenden naar advertentie bedrijven!)

  25. @Dbr:
    Iedere telefoon die geen externe antenne heeft, heeft hier last van… Logisch, want je blokkeert de antenne, de softwarebug die ze nu hebben zorgde er alleen voor dat het meer opviel dan bij andere telefoons…
    Je weet niet wat de softwareupdate precies gaat doen dus wacht even af, voordat je alleen maar loopt te brullen dat het allemaal kut is…

    Overigens deel ik je mening wel dat het raar is dat zoiets kan voorkomen en je de telefoon maar in de goede hand moet houden, zoiets hoort met testen naar buiten te komen en dat ze dat al (softwarematig) oplossen voor de def versie naar buiten wordt gestuurd.

  26. Leuk plaatje onderin van de Iphone 4G… toekomst plaatje??

  27. Origineel geplaatst door Hans
    Leuk plaatje onderin van de Iphone 4G… toekomst plaatje??

    Ze bedoelen natuurlijk de iPhone 4, bijdehandje 😛

  28. Origineel geplaatst door Maarten
    @Dbr: Iedere telefoon die geen externe antenne heeft, heeft hier last van… Logisch, want je blokkeert de antenne, de softwarebug die ze nu hebben zorgde er alleen voor dat het meer opviel dan bij andere telefoons… Je weet niet wat de softwareupdate precies gaat doen dus wacht even af, voordat je alleen maar loopt te brullen dat het allemaal kut is…

    Onlogisch, want de antennes zijn extern op de iPhone 4…
    Het is duidelijk een probleem dat veroorzaakt wordt door twee problemen, enerzijds wordt er niet goed geschakeld tussen frequenties, anderzijds een hardwareprobleem dat vroegtijdig een frequentieschakeling probeert op te starten om ervoor te zorgen dat de verbinding niet wegvalt. Het signaal vermindert duidelijk wanneer je alle drie de antennes vasthoudt, in de zogenaamde death grip… Gewoon een geval van conductie en duidelijk een hardwareprobleem… Wat de software update doet, volgens appleinsider althans, is toch switchen naar de frequentie als er geen goede frequenties beschikbaar zijn. Normaalgezien zorgt dit voor een klein hoorbaar verschil in het gesprek, maar tegelijkertijd ook voor een merkbaar verschil in de dataoverdracht… Een kleine opsteker in Europa is dat we op een veel lagere frequentieband zitten dan Amerika & Azië, dus de problemen zullen hier dus veel minder voorkomen. Maar hoe dan ook, als ik een telefoon koop met een prijskaart van boven 600 EUR, dan verwacht ik dat zulke problemen ook volledig opgelost zijn, en niet enkel op softwarevlak.

  29. Toni Elías in de Tweede Kamer? Dan had ik wellicht toch anders moeten stemmen 😛

  30. @marc3l: Dat klopt ook en is ook duidelijk te zien aan de huidige voorwaarden. Deze zijn namelijk duidelijker in wat er met je gegevens gebeurd, leggen restricties op aan 3rd party’s en ook aan Apple zelf. Voorheen was dit niet het geval en mocht je gewoon alle gegevens opvangen en gebruiken, iets wat ook letterlijk zo in de voorwaarden stond. Daardoor kon destijds een zeker bedrijf gewoon z’n gang gaan. Ik heb Apple hierover toen gemaild en kreeg als antwoord terug dat dit gewoon keurig volgens de voorwaarden was. Die nagelezen en ze hebben inderdaad gelijk.

    De huidige commotie is dus ontstaan doordat mensen domweg alles maar hebben geaccepteerd zonder ook maar verder te lezen dan “I accept”. De politiek is dus gruwelijk laat qua reactie, deze vragen hadden ze namelijk ruim 2 jaar geleden moeten stellen en niet nu. De reden waarom ze het nu doen is vrij simpel: het staat nu op diverse plaatsen op de politieke agenda omdat er inmiddels steeds meer weerstand vanuit de bevolking komt. Dit is dan ook niets meer dan het oude bekende politieke spelletje van zieltjes winnen door mensen naar de mond te praten.

    Die situatie wordt alleen nog maar pijnlijk duidelijker wanneer we naar de voorwaarden van Palm en Google (Android) kijken. Daar staan eenzelfde voorwaarden in en ook zij verkopen in de USA en de EU. Dit soort voorwaarden limiteren zich niet aan de mobiele telefonie, Google en diverse anderen maken er al langer gebruik van. Inmiddels zien we dat OS X Snow Leopard location awareness heeft net als webbrowsers als Safari en Firefox. Dit reflecteert zich dan ook in de voorwaarden die je moet accepteren. Ook dit is al een tijdje aan de gang en ook hier hult de politiek zich in massaal stilzwijgen.

    Ondertussen loopt er in de EU wel een voorstel om allerlei gegevens richting de USA te gaan sturen, lekt de overheid allerlei gegevens en moeten vingerafdrukken die ondanks het feit dat ze simpel te vervalsen zijn in je biometrische paspoort komen te staan. Maar nee, Apple die haar voorwaarden aanscherpt in het voordeel van de gebruikers is natuurlijk een zeer gevaarlijke actie die direct onderzocht moet worden. Schijnheilig gedoe op z’n topst. Vooral in geval van de UK, de USA en de VVD gezien hun grootse bijdrage aan de immense inperking van privacy en rechten van burgers de afgelopen 9 jaar. Ik mag dan ook hopen dat ze zich niet tot Apple zullen beperken en ook eens naar zichzelf gaan kijken i.p.v. alleen naar anderen.

  31. Stay tuned . . . just don’t stay tuned holding your phone like this otherwise you won’t hear what I have to say

  32. Kan dat filmpje van een iPhone 4 in een magnetron er tussen uit? Ik vindt het infantiel en slecht gemaakt. Ik werd ziek van de commentaarstem die om een of andere reden ook nog steeds vervormd moest worden. Het filmpje doet absoluut geen recht aan de rest van het artikel dat serieuze problemen behandeld.

  33. Het filmpje laat naar mijn mening een ander uiterste zien, n.l. dat van de iPhone haters.
    Zoals je gasten hebt die koste wat kost hun liefde voor het toestel willen verdedigen (lees het antenne stukje) zo heb je er ook die het toestel om de een of andere reden haten.

    Zo zie je dat beide groepen een flink aantal schroeven los hebben zitten, en dringend psychologische bijstand verdienen.

  34. Ä°k snap niet dat hetzelfde kamer in elke auto km heffing box wil installeren

  35. “hardwareprobleem”

    Had me voorgenomen niet te mengen in de “hard/soft-ware discussie tot ik zelf een iPhone 4 zou hebben, maar kan het toch niet laten.
    Je bent zo stellig in de veronderstelling dat het een hardware probleem is, even 2 simpele vraagjes.
    1: Niet iedereen heeft te kampen met deze storing, als het hardware matig is zou het percentage toch erg dicht bij de 100% moeten komen, nu minder dan de helft, hoe verklaar je dit?
    2: Mensen die een iPhone 3 of 3GS hebben ge-update naar IOS4 hebben te maken met het zelfde verschijnsel. Voor de duidelijkheid, ik bedoel dus enkel een software update, hoe verklaar je dit verschijnsel?

    Ik kan en wil nog geen uitspraken doen tot ik ofwel zelf de iPhone 4 heb kunnen testen (div. providers etc..) ofwel er een degelijke oplossing blijkt uit de opkomende update. Toch moet ik zeggen dat met bovengenoemde argumenten mijn inziens de meest logische conclusie ligt bij de software en niet de hardware.

  36. @Aydin

    hoe irrelevant kan een reactie zijn?

  37. @Redchilly
    Bij half-brakke HW en brakke SW kan je met debuggen nog wel wat bereiken, hoor.

  38. Dit is gewoon hun business strategie!

    Laten we niet naïef zijn, dit is een soft/hardware probleem waarbij Apple waarschijnlijk de antenne niet optimaal wordt gebruikt door de firmware.
    Met de nieuwe update zullen ze de baseband unlock teniet maken en Jobs’ ‘I told you to stay tuned’ zal weer primeren.

    Alles wordt gepland mensen, het is hun business!

  39. Origineel geplaatst door Jens Kortmeijer
    @Redchilly
    Bij half-brakke HW en brakke SW kan je met debuggen nog wel wat bereiken, hoor.

    Klopt, maar dit zegt natuurlijk helemaal niets over dit probleem bij de iPhone. Als een klein deel wel problemen heeft en de rest niet is de HW dus niet per definitie brak, dat ook mensen met een ouder type iPhone na een FW update deze problemen ondervinden versterkt het vermoeden dat i.d.d. de SW ge-debuged moet worden. Of waren de iPhone 3G en 3GS in jou ogen ook brak?

    kortom, je bent of anti iPhone of je onderschrijft mijn vermoeden dat het probleem software matig is, in beide gevallen voel ik mij versterkt in mijn aanname, thnx daarvoor 😉

  40. @Redchilly
    Ik ben niet anti-iPhone maar wel anti-hype.
    Dat die 2 elkaar de laatste tijd nogal in de wegzitten, valt mij niet te wijten.
    De antenne-constructie van de 3G & 3GS is niet super (dat is vanwege de component-dichtheid en strenge FCC normen bij zowat geen enkele smartphone zo) maar denk ik toch wel beter dan bij de iPhone 4.
    Daar is dus echt geen “form follows function” toegepast maar eerder het omgekeerde.
    Met de wisselende signaal-kwaliteit van de providers breekt dat Apple nu op. Dat verklaart ook het wel/niet optreden vh probleem.
    Jouw SW-only theorie doet dat helaas niet.
    Uiteraard kan je het frequency band-hoppen e.d. softwarematig beïnvloeden maar dat blijft toch behelpen. Dus reken maar dat er in Cupertino aardig wat afgewogen wordt rond een betere antenne. Lastige keuze, want (hoe) stel je de early adopters schadeloos ?
    Goede kans dus dat Steve eerst even het iOS update lapmiddel probeert (“Stay tuned !”)
    Ik wacht dus idd. nog eventjes zoals je begrijpt.
    Verder geen dank, hoor.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.