iPhone 4 update: Steve Jobs, locatie-tracking, microscoop en magnetron

Een kleine update rondom de iPhone 4: de politiek stelt vragen over Apple's locatietracking in Nederland, Duitsland en de VS, de iPhone 4 gaat in de magnetron en onder de microscoop. En Steve Jobs mailt over update.

iphone breed
Een paar korte nieuwtjes over ontwikkelingen rond de iPhone, zodat je meteen weer over een hoop onderwerpen bent bijgepraat. De politiek bemoeit zich in de VS, Nederland en Duitsland met locatie-tracking, de iPhone gaat in de magnetron en onder de microscoop. En Steve Jobs mailt weer eens met een gebruiker.

Ontvangstproblemen: Steve Jobs zegt ‘stay tuned’

E-mailen met Steve Jobs is een populaire bezigheid. Eerder wimpelde Jobs het ontvangstprobleem van de iPhone 4 weg met de opmerking dat je je toestel anders moet vasthouden. Nu is er een nieuw mailtje van een klager, die een gratis Bumper-case probeerde los te praten (“want een vriend van mij kreeg wel een gratis case!”). Jobs zou daarop hebben geantwoord: “There is no reception issue. Stay tuned.” In een eerdere officiële verklaring van Apple werd gezegd dat er wel degelijk sprake is van een ‘issue’ maar dat dit voorkomt bij alle telefoons. De verwachting is nu dat Apple een software-update uitbrengt waarin het probleem met frequenties wordt opgelost.

iPhone 4 in de magnetron

De komende dagen zullen onderstaande filmpjes het internet blijven overspoelen: mensen die hun iPhone op één of andere wijze kapotmaken in de hoop op 15 minutes of fame. Onderstaand filmpje is wat ons betreft dan ook voorlopig de laatste: daarin wordt de iPhone 4 in de magnetron gestopt. Wil je meer filmpjes zien dan kan YouTube je de komende dagen verder helpen.

Tip: zet het geluid uit bij onderstaand filmpje.

Amerikaanse klachten over locatie-tracking

De Amerikaanse volksvertegenwoordigers Edward J. Markey en Joe Barton hebben bij Steve Jobs opheldering gevraagd over de nieuwe voorwaarden van iTunes. Het gaat daarbij specifiek om privacybezwaren: Apple verzamelt locatiegegevens van gebruikers die volgens het bedrijf anoniem worden verzameld. De Amerikanen willen opheldering over het feit dat de opt-out-regeling wel voor iAds geldt, maar volgens hen niet voor locatiegegevens in het algemeen. Ze willen weten wat Apple doet met de gegevens en welke garanties er zijn dat de gegevens daadwerkelijk anoniem zijn. Jobs moet vóór 12 juli reageren.

Kamervragen over gegevensopslag

Ook in Nederland is ophef over de locatiegegevens ontstaan. Tweede Kamerleden Ton Elias en Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) willen weten hoe het zit met opslag, gebruik en doorverkopen van locatiegegevens door Apple. Hen lijkt demissionair minister Maria van der Hoeven (Economische zaken) de geknipte kandidaat om daarop te antwoorden. Beide kamerleden willen weten of de minister op de hoogte is van het probleem en of zij het ermee eens is dat de verzamelde informatie niet te herleiden is tot individuele gebruikers. Ook willen ze weten welke maatregelen de minister gaat nemen als de locatie-tracking volgens haar niet deugt.

Privacy-discussie in Duitsland

In Duitsland is de Minister van Justitie al een stuk verder. Sabine Leutheusser-Schnarrenberger wil dat Apple uitleg geeft over het soort gegevens en met welk doel ze bewaard worden. Apple zou moeten voldoen aan voorwaarden van transparantie, zoals Steve Jobs openbaar heeft verkondigd. Ze wil dat Apple de databases openstelt voor Duitse privacybewakers, zodat zij kunnen volgen wat er precies met de gegevens wordt gedaan.

Retina Display onder de microscoop

Onderzoeker Bryan Jones van de Universiteit van Utah wilde wel eens bevestigd zien dat het Retina Display van de iPhone 4 daadwerkelijk kleinere pixels heeft dan het menselijk oog kan waarnemen. Hij legde het toestel onder de microscoop en constateerde rechthoekige pixels van 78 x 102 micrometer. Bij de iPhone, iPhone 3G en iPad waren de pixels veel groter en bij de oudere iPhones was er ook sprake van wazigheid omdat er ruimte zit tussen glas en pixels.

pixels

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 juni 2010 om 19:00
Categorie
iDevices
43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.