Vintage iPod U2 Edition

Vintage iPods zijn meer geld waard dan je denkt

Je oude Apple-producten zijn meer geld waar dan je denkt! Een eerste generatie iPod mini verkoop je voor $2500 en ook andere iPods leveren honderden of soms duizenden euro's op.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Heb jij nog allerlei oude Apple-producten liggen? Dan zit er een kans in dat je hier behoorlijk wat geld aan kunt verdienen. iPods uit de beginjaren van deze eeuw gaan nu voor recordprijzen over de toonbank, mits in originele verpakking of (voor minder geld) met alle, originele toebehoren en (netjes) geopende verpakking.


Vintage iPod U2 Edition

Zo word je rijk van oude Apple-producten

Verzamelaars zijn van alle tijden. Sommigen verzamelen honkbalkaartjes uit de jaren ’60, anderen poppetjes uit Star Wars uit de jaren ’80. Maar nu is er een nieuw ‘collectors’ item’ bijgekomen: de iPods uit de vroege 2000’s. Op eBay gaan de apparaten voor gigantische bedragen over de toonbank, zeker sinds Apple geen nieuwe modellen meer maakt. We vroegen ons in 2014 dan ook al af: is het iPod-tijdperk voorbij?

Wil je een derde generatie iPod shuffle nog in de doos? Dat kost je dan zomaar $999,95. Een vijfde generatie, witte iPod Classic in goede staat? Voor $1394,99 heb je er één. Een eerste generatie iPod mini? Die koop je voor $2499,99. En dit zijn dan nog de goedkope producten. Heb je nog ergens een eerste generatie iPod classic rondslingeren in de originele verpakking? Dan kun je zomaar tienduizend dollar verdienen.

Andere producten leveren ook veel op
Overigens hoef je niet eens echte apparatuur te hebben liggen als je geld wilt verdienen aan oude Apple-producten. Memorabele en promotionele materialen zijn ook voor astronomische bedragen te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan de advertentie voor de allereerste iPod, die nu voor bijna 9000 dollar te koop staat, of een display voor de ruiten van de Apple Store die ongeveer 5600 dollar kost.

De display wordt verkocht door Hermie Brieto uit Los Angelos, die oude spullen via eBay verkoopt sinds zijn dochter geboren werd. Op deze manier kon hij vanuit huis werken en voor haar zorgen. Volgens hem willen steeds meer mensen vintage Apple-producten hebben omdat Apple al een tijd bestaat. “Veel mensen vinden Apple een goed bedrijf”, vertelt hij tegenover The Guardian. “Ik denk dat mensen het verzamelen vanwege Steve Jobs en de historie van Apple.”

apple newtonMocht je zelf een hele collectie Apple-producten hebben, dan kun je echt veel geld verdienen. Heb je alledrie de eerste generatie iPods, dan kun je hier maar liefst 50.000 dollar aan overhouden voor het setje. Voor hetzelfde geld krijg je overigens ook een set vierde generatie iPod classic-exemplaren. Heb je een aantal vintage computers van Apple en een handheld zoals de Apple Newton, dan kun je je complete collectie verkopen voor meer dan 100.000 dollar.

De meeste iPhones brengen dit soort bedragen helaas nog niet op, dus je oude toestel kun je beter recyclen of terugsturen naar Apple, die hem vervolgens op een milieubewuste manier afbreekt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 13 mei: Het artikel is verduidelijkt dat de betreffende iPods (en andere producten) wel in mint condition moeten zijn, dus vaak nog in originele verpakking.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 mei 2016 om 12:22
Onderwerpen
,
Categorie
iDevices
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.