Reacties voor: iPhone 4 constant verbonden met internet

Een Belgische website heeft ontdekt dat je dataverbinding op de iPhone 4 constant open staat. Het probleem doet zich alleen voor bij de iPhone 4 en niet bij oudere toestellen.
Lees het complete artikel → iPhone 4 constant verbonden met internet
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 59 reacties

  1. Ik kan me echt niet druk maken om het hebben van een constante netwerkverbinding. M’n batterij doet het prima en ik heb unlimited data. Kan iemand mij vertellen waar ik bang voor zou moeten zijn?

  2. Elke iPhone met GPRS of 3G heeft een “constante internetverbinding”. Volgens mij wordt hier iets anders bedoeld: een constante verbinding met een bepaalde server.

  3. Als je “Mobiele data” uitschakeld, kan je wel geen MMS meer ontvangen ook niet, natuurlijk…

  4. @Michel: Als je niks zinnigs kan zeggen reageer dan gewoon niet

  5. Wil niet heel veel zeggen… maar mijn ipod touch 2ndgen is ook constant verbonden met internet sinds ios4. whats the deal….. behalve mn accu:(

  6. Lijkt me eerder een bug in het pdf warning systeem… Klok heeft nu niet bijzonder veel te maken met pdf’s…

    En wellicht draait er met multitasking nog het eea op de achtergrond?

  7. Kan dat dan? ‘Continue verbonden zijn met het internet’ als je T-Mobile hebt?

  8. @Leon: dat mag je niet zeggen van kaas omdat het niks zinnigs toevoegt 🙂

  9. Naja van het constante internet verbruik maak ik me nu geen zorgen. De batterij gaat nog steeds langer mee dan van me 3GS en dan heb ik ook nog eens de helderheid van me scherm op zijn hoogst staan.

    Van de klok van PDF kan denk misschien komen omdat Apple nog wel eens het PDF formaat gebruikt voor icoontjes, het zit zelfs in de safari voor de desktop (Al weet ik niet of het ook daadwerkelijk geladen wordt maar er zitten PDF icoontjes in de Package van Safari).

  10. Een simpele ‘netstat -a’ zou duidelijk maken waarmee en of hij wel verbonden is. Nu is het pure speculatie, mag een hamburgertje bij dit artikel :s.

  11. Origineel geplaatst door Rits Plasman
    Elke iPhone met GPRS of 3G heeft een “constante internetverbinding”. Volgens mij wordt hier iets anders bedoeld: een constante verbinding met een bepaalde server.

    Dat denk ik ook. Een constante verbinding is niks nieuws, dat is juist de bedoeling met zo’n apparaat.

    Wat ik alleen niet snap: als het inderdaad met een specifieke server is, waarom deze server er in het bronartikel dan niet bij staat vermeldt. Of is een constante verbinding in België iets unieks? Kan ik me toch niet voorstellen…

  12. Toevoeging bij die twitpic. Als ik cancel kies bij die PDF-waarschuwing worden de wijzers van de klok niet geladen.

    Zie dit screenshot..
    http://twitpic.com/2bjhti

  13. Toch maak ik we wel een beetje zorgen. Als je constant verbonden bent wil dit ook een constante stroom van gegevens betekenen. Zo kreeg ik eergisteren op de iphone van men vriendin een berichtje te zien: U bent reeds 5 uur verbonden met het internet. Om hoge rekeningen te vermijden bel naar 6000 (proximus dus).
    Dit is toch even schrikken als je weet dat een uurtje internet 5 euro kost (zonder data abo) en je niets hebt gedaan op internet.

  14. De wijzers van de Clock app zijn opgemaakt in aparte pdf bestanden. Om de wijzers te tonen opent de app deze pdf’s. Indien je de PDF waarschuwing heb geinstalleerd krijg je dus een waarschuwing.

    Niets aan de hand.

  15. Het is op dit moment voor mij nogal lastig om in te schatten in hoeverre dit een probleem of risico is. Wat ik wel weet, is dat mijn vertrouwen in Apple wel afneemt.

    Apple heeft een naam hoog te houden wat betreft high-end consumentenelectronica. Misschien zijn mijn verwachtingen wat te hoog gespannen (zoals ik ook hier soms hoor). Mocht dat al zo zijn, dan zou het prijsniveau van de iPhones daarop wat beter mogen worden afgestemd.

    Ik overweeg serieus een Blackberry ipv iPhone 4 straks in december.

  16. Het lijkt me dat op het moment dat je een sessie begint dat er een connectie over 3G wordt opgebouwd. Als de sessie afgelopen is kan de verbinding weer verbroken worden.

    Eens proberen of dat te testen is, kan ik mijn iPhone 3G pingen als er geen sessie is? Als deze wel online is zou je een iPhone leeg kunnen trekken met ping of een andere aanval.

    Kan iemand hier iets meer over roepen?

  17. Origineel geplaatst door Martin
    Toevoeging bij die twitpic. Als ik cancel kies bij die PDF-waarschuwing worden de wijzers van de klok niet geladen. Zie dit screenshot..
    http://twitpic.com/2bjhti

    Dat bedoelde ik dus dat Apple wel vaker het PDF formaat gebruikte bij icoontjes.

  18. Denk dat het meer gaat over de data die verstuurd wordt over die contante verbinding. Die is er natuurlijk niet voor niks. Als andere bij jouw iphone kunnen komen via die exploit. Dan kunnen ze vast ook allerlei privé data inzien.

  19. @Boembambats:
    In het buitenland is je databundel niet geldig. En je gebruikt wel data als je constant verbonden bent.

    Dat lijkt me (financieel) niet leuk.

  20. Dan denk ik dat dit IOS4 gerelateerd is, mijn 3Gs houdt het net 24 uur vol zonder al te veel gebruikers activiteit.

    Afgelopen weekend een weekend weg geweest, en oplaadkabeltje vergeten. na 24 uur was het toch echt gebeurd. Ik heb roaming uitstaan en wifi en 3G aan.

    continue verbinding zuigt je accu snel leeg!

  21. @Rodey Seijkens: Sorry, had je comment over het hoofd gezien. Zou een verklaring kunnen zijn inderdaad.

  22. Origineel geplaatst door Martin
    Toevoeging bij die twitpic. Als ik cancel kies bij die PDF-waarschuwing worden de wijzers van de klok niet geladen.Zie dit screenshot..http://twitpic.com/2bjhti

    Ik denk dat het een bug is in de pdf-software uit CYdia. Heb hetzelfde hier.

  23. Bijzonder om te zien dat alle reacties hier zijn van mensen die het niet erg vinden dat ze constant internet hebben omdat ze ‘toch unlimited internet hebben’ en ‘de batterij het goed doet’.
    Dat heeft toch totaal niks te maken met de strekking van het artikel? Dit probleem duidt aan dat er constant mogelijkheid is om een poging tot hack uit te voeren!

  24. @Wispelaar: Touche ….

  25. Voor mensen met Proximus zonder data abo kan dit iid een probleem zijn :p
    Standaard werken ze bij Proximus per tijdseenheid ipv per MB.

  26. Is dit ook van belang bij een iTouch?

  27. Origineel geplaatst door Wispelaar
    Kan dat dan? ‘Continue verbonden zijn met het internet’ als je T-Mobile hebt?

    😉 😉 😉

  28. Origineel geplaatst door Boembambats
    Ik kan me echt niet druk maken om het hebben van een constante netwerkverbinding. M’n batterij doet het prima en ik heb unlimited data. Kan iemand mij vertellen waar ik bang voor zou moeten zijn?

    Het is voor sommige (Belgische) operators nogal belangrijk naar de facturatie toe ja. Een familielid van mij heeft zo ongewenst een dikke duizend euro aan kosten bij gekregen omdat zijn pda (windows mobile) consequent online ging op de achtergrond omwille van een foutieve instelling (die uitgevoerd was door een Proximus medewerk notabene!)

    Het kan nogal snel doorrekenen dus… De oplossing is natuurlijk bij te gaan :p Dan maakt dat allemaal niets meer uit :p

  29. hahahaha @Wispelaar

    @Jelle inderdaad! de pdf-exploit en de continue i-netverbinding zijn niet voor niets in één nieuwsbericht neergezet.

  30. @Martin:
    Sorry, jij bent de gene die het bewijs heeft geleverd.

    Good Job 🙂

  31. en wat als je in het buitenland zit(zoals ik)? mijn dataroaming staat uit, kan er dan toch een verbinding gemaakt ondanks dat dataroaming uit staat?
    Lijkt me niet zo leuk…..

  32. Hey ik krijg ook zo’n PDF WARNING te zien bij het openen van mn klokapp. Het bericht verscheen meerdere malen (3x) en de wijzers van de klok zijn verdwenen.
    Zijn er nog met dit probleem ?
    Heeft klokapp messchien pdf nodig om die wijzers af te beelden ?

  33. @Puck84
    Bij Proximus mag je 2x in de fout gaan en hoef je helemaal geen hoge facturen te betalen.

  34. Voorlopig lijkt het me een gerucht, hoe controleer je of je inderdaad een constante internetverbinding hebt?

  35. Origineel geplaatst door Tripple
    @Puck84 Bij Proximus mag je 2x in de fout gaan en hoef je helemaal geen hoge facturen te betalen.

    Dat is nu mss dan wel zo, maar destijds (ik spreek 3 jaar terug), was die service er zeker nog niet!

    Toegegeven, ze hebben een toegeving gedaan. Hij heeft wel nog een goei 1000 euro moeten betalen, maar hij kreeg het terug als bel/sms/internet krediet! 3 jaar later en hij kan bijna Proximus verlaten omdat zijn krediet bijna op is é zijn contract vervalt op het einde van het jaar…

    @Pete:

    Als je bij Mobile Vikings zit weet dat ik je dat je dat zeer gedetailleerd kan zien wanneer je verbinding hebt gemaakt met het internet via het interne klantgedeelte van hun site. Ik neem aan dat de andere operatoren ook wel zoiets hebben?

  36. @Sander: Ik heb het klokapp programmatje eens bekeken (timerapp) en daar staan er 5 pdfs in:
    Hour.pdf
    Mins.pdf
    Pmhour.pdf
    Pmmins.pdf
    Secs.pdf
    Niks aan de hand dus gewoon op load drukken en wijzers zijn terug (sauriks programma werkt dus wel)

  37. Dat de exploit bestond is een fout van apple. Al een geluk anders was er ms nog geen jailbreak. Maar dat probleem met de klok is gewoon een waarschuwing dat je klok pdf gebruikt. Daar dient het waarschuwingssysteem dan ook voor. Maar dit wil niet zeggen dat elke waarschuwing een gevaarlijk bestand is! Het is zelfs zo dat de exploit van comex via dit pdf-systeem van apple werkt, volgens wat ik begrijp van de jailbreak (niet heel veel natuurlijk 🙂 ).

  38. Origineel geplaatst door jaeger1979
    en wat als je in het buitenland zit(zoals ik)? mijn dataroaming staat uit, kan er dan toch een verbinding gemaakt ondanks dat dataroaming uit staat?
    Lijkt me niet zo leuk…..

    Zit met hetzelfde probleem en weet eigenlijk niet echt een manier om dit te verifiëren behalve je data gebruik bij Indtellingen – Algemeen – gebruik in de gaten te houden. Bij mij staat het al dagen op een constant getal (zit nu op wifi)

  39. Hier een andere Martin… ik kreeg hetzelfde bij de klok. (3GS op iOS 4.0.1 jailbroken).

    Ga maar eens naar het tabblad wereldklok of stopwatch en je krijgt de PDF loader warning. Bug in PDF warning software imho.

  40. Wat hierboven al is gezegd klopt…

    Alle iPhones zijn constant verbonden met internet…Wanneer je de telefoon op lock zet, gaat 3G uit, maar GPRS aan…Zonder GPRS kan je niet bellen, dus GPRS staat altijd aan, dus ook internet…;)

  41. Origineel geplaatst door Leon: Wil niet heel veel zeggen… maar mijn ipod touch 2ndgen is ook constant verbonden met internet sinds ios4. whats the deal….. behalve mn accu:(

    Vervelend genoeg, zou ik zeggen.

  42. Bellen en internet gprs is iets compleet anders

    houd er overigens rekening mee dat het ‘unlimited’ data verkeer binnen 1 jaar weg is, alle providers zijn nu al aan het werken aan een goed ‘betaalmodel’ en de abbos gaan definitief begrensd worden

    privacy is niet meer te garanderen zo, tenzij je alles uitzet, maar ja, wat moet je dan nog met een iPhone? Gewoon geen gevoelige info erop zetten, dat geldt overigens al lang voor alle telefoons (ivm diefstal ook)

    slechte ontwikkeling maar helaas niet tegen te houden en 90% van de mensen weet het helemaal niet

  43. “zeker nu uit informatie van een Belgische website blijkt dat de iPhone 4 een constante internetverbinding onderhoudt”

    Well duh… hoe denken ze dat het push notification systeem werkt??

  44. Apple heeft allang aangegeven dat met de komst van iOS4 er continu verbinding is met internet. Eerder werd in standby wifi e.d. In slaapstand gezet. Dat is echter niet meer het geval

  45. Bla Bla Bla…

  46. Niks nieuws onder de zon. Een blackberry is ook contant verbonden met internet. Hoe komt een e-mail met push anders naar je mobiele telefoon…

  47. Vind het allemaal maar vaag… ik bevestig het batterij verhaal,normaal als je echt een verbinding hebt dan zie je dat toch aan het verbruik en ik merk er noppes van.
    heb trouwens juist effe mijn verbruik nagekeken en er is niks dat de aandacht trekt,alles normaal!
    Paniekzaaierij.

  48. ik herken de problemen totaal niet. bij mij werkt alles toppie. zelfs de death grip komt bij mij maar zelden voor.
    ik heb de geboden update naar 4.0.1 NIET geinstalleerd vanwegge al die meldingen over vastlopers en voorlopig ga ik dat ook niet doen lijkt me.
    if it aint broken ……

  49. Ik heb steeds minder spijt van mijn overgang naar de Android.
    Samsung Galaxy S oftewel de iPhonekiller.
    Op dit moment maakt ie dat zeker waar.

    Als alle problemen met de iPhone 4 zijn opgelost ga ik er nog eens over nadenken.
    Mijn 3G ligt nog standby in de kast.

  50. Origineel geplaatst door jaeger1979
    en wat als je in het buitenland zit(zoals ik)? mijn dataroaming staat uit, kan er dan toch een verbinding gemaakt ondanks dat dataroaming uit staat?Lijkt me niet zo leuk…..

    Ik snap het probleem niet ? Je zit in het buitenland dan zet je toch alles uit data en 3G zo spaar je ook nog de batterij.

  51. Nou, t viel bij mij ook op ( iPhone 3G) dat m’n internet niet uit wil. Ik kan roaming uitschakelen, maar mobiele internetverbinding niet, die schuift automatisch terug.. In NL geen probleem verder, in buitenland werkt de functie dan ook wel gewoon als je dataroaming ook aan hebt staan. Maar toch vreemd

  52. Dit probleem bestaat ook op de 3GS via Proximus!
    Ze beweerden dat ik in 5 dagen 111 u op hun 3G netwerk zat! Ze smeerden me 2 maanden na elkaar voor € 1500 verbruik dataverbruik aan. En dat terwijl ik thuis en op het werk steeds over een eigen WiFi verbinding beschik. Enkel na meer dan 10 keer hun klantendienst te bellen nadat ze mijn gsm nummer 3 keer hadden geblokkeerd en na een gepeperde brief van mijn advocaat lieten ze beide rekeningen vallen. Al bleven ze erbij dat ik het dataverkeer op hun netwerk wel degelijk had gehad.
    Het probleem bestaat dus ook op de 3GS! Maar Proximus ontkent het. Voortaan (sinds december ’09) staat mijn mobiel dataverkeer altijd uit!
    Wie ooit dit probleem ervaart bij Proximus, mag mij steeds persoonlijk contacteren voor alle gedetailleerde info (inclusief brief advocaat)!

  53. Ik denk dat er inderdaad in iOS4 continu een sessie opengehouden wordt met een of andere server. Ik heb een iTouch (niet jailbreak) en op mijn werk gaat hij altijd op de WIFI. De wifi op mijn werk is een open netwerk maar beveiligd met zo’n inlogscherm in je browser. In iOS 3.1.3 verloor de iTouch altijd de directe verbinding met het web, omdat de sessie op Cisco (de inlog beveiliging) verliep. Na een upgrade naar iOS4 gebeurt dat niet meer. Dat betekent dus dat de iTouch voortdurend iets over het internet communiceert en zo een sessie openhoudt op Cisco.

  54. @GJ: klopt, maar ik heb dataroaming uitstaan. Vakantie is vakantie, geen email, twitter, msn etc 🙂

  55. Heeft iemand er al over nagedacht dat dit helemaal niet zo vreemd is voor een iPhone4 en ook alléén voor en iPhone4…?

    mogelijk zou je het kunnen hepen om al die ‘multi-tasking’ apps eens uit te zetten?

  56. @Nico: Zeker geïnteresseerd als journalist en gebruiker. Contactgegevens: via twitter.com/mbargo Thx!

  57. @ Bart
    Voor meer info:
    devosnico@hotmail.com

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.