iPhone 4 constant verbonden met internet

Een Belgische website heeft ontdekt dat je dataverbinding op de iPhone 4 constant open staat. Het probleem doet zich alleen voor bij de iPhone 4 en niet bij oudere toestellen.

pdf exploitGisteren kon je op iPhoneclub al lezen over de PDF-exploit, waardoor het mogelijk is om via de browser toegang tot je iPhone te krijgen. Alleen mensen die een jailbreak hebben uitgevoerd kunnen zich er momenteel tegen beschermen, door gebruik te maken van de PDF Loading Warner. Apple is op de hoogte van het probleem en heeft via een woordvoerster laten weten dat ze aan een oplossing werken. Dat zal ook wel moeten, want nu het lek in de openbaarheid is gebracht maken gebruikers zich ongerust, zeker nu uit informatie van een Belgische website blijkt dat de iPhone 4 een constante internetverbinding onderhoudt.mobiele dataTipgever Martin stuurde vanmiddag het hiernaast afgebeelde screenshot, omdat hij een PDF-waarschuwing binnenkreeg bij het openen van de standaard klok-applicatie. De Belgische website Belgium-iPhone heeft nu iets anders ontdekt: de iPhone 4 is continu verbonden met internet. Zodra de APN-instellingen aanwezig zijn en het mogelijk is om gegevens van internet te ontvangen of te verzenden, staan de verbinding steeds open. Ook als je het systeem van push notificaties en het automatisch synchroniseren van e-mail hebt uitgeschakeld, blijft er een verbinding bestaan. Bijzonder is dat het probleem zich alleen lijkt voor te doen op de iPhone 4 en niet op andere toestellen zoals de 3G (met iOS 4).

Belgium iPhone stelde dit vast op het netwerk van Proximus en vroeg woordvoerster om opheldering. Zij zegt: “Ik ben niet bewust van deze situatie op het netwerk. Maar als er inderdaad een dergelijk probleem bestaat, is dat eerder een specifiek probleem van het apparaat zelf.” Mocht je je zorgen maken over de internetverbinding, dan is er maar één oplossing: het uitschakelen van de dataverbinding. Dit doe je via Instellingen > Algemeen > Netwerk > Mobiele data.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2010, 16:00
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen Internet, iPhone 4, verbinding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.