Flipboard en iPad Planet: nog geen gelukkig huwelijk

Flipboard toont de website iPadclub niet goed, omdat ze standaard CSS-code niet goed interpreteren.

flipboard ipadVia Twitter en e-mail krijgen we sinds de lancering van Flipboard regelmatig opmerkingen binnen, van mensen die onze site via Flipboard willen lezen. Dat lezen wordt vrijwel onmogelijk gemaakt, omdat je in plaats van het artikel zelf alleen de biografie van de auteur te zien krijgt. We weten wat de oorzaak daarvan is: in onze artikelen staat bovenin een linkje met uitklapbare informatie over de auteur. Volgens gangbaar gebruik op internet gebruiken we daarvoor de code display:none om te zorgen dat de biografie alleen zichtbaar is als je op het linkje klikt.

Display is een standaard CSS-eigenschap, gedefinieerd in de CSS1-specificatie van W3C, de organisatie die de standaarden op internet bepaalt. De eigenschap display wordt goed geïnterpreteerd door alle gangbare browsers, inclusief Opera, Firefox, Safari, Chrome en zelfs Internet Explorer. Flipboard interpreteert de eigenschap display echter niet goed, waardoor de app het commando display:none (oftewel: niet tonen) ook niet goed uitvoert.

Daardoor is het lastig om iPad Planet te lezen. Voor ons zouden we het probleem kunnen oplossen door de layout van de website aan te passen: in plaats van de auteursinfo bovenin tonen we de auteursinfo voortaan onderin het artikel. Maar dat stuit bij ons op twee bezwaren: wij moeten (met onze 100% correcte stylesheet) aanpassingen gaan doen om fouten te herstellen van een partij die slordig omgaat met standaard CSS-code. En wanneer we onze onze website aanpassen aan de ene partij (door standaard te vervangen door een workaround of door het auteursblok te verplaatsen naar onderaan het artikel), is er ongetwijfeld een andere app waarbij de weergave juist weer nieuwe problemen oplevert.

ipad planet flipboard

Wij hebben al een klacht hierover ingediend bij Flipboard en aangegeven dat ze gewoon aan de CSS-conventies moeten voldoen. Mocht je ook een bijdrage willen leveren om iPad Planet voortaan normaal op Flipboard te kunnen lezen, dan kun je je klacht op dit forum kwijt: Flipboard Community Support.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2010, 13:13
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.