Reacties voor: iPhone 3G: onze brandende vragen aan T-Mobile

Nu T-Mobile bijna alle informatie over de iPhone 3G op de website heeft bekendgemaakt blijven er toch nog een paar vragen over, die we aan woordvoerster Priscilla Tomasoa hebben voorgelegd.
Lees het complete artikel → iPhone 3G: onze brandende vragen aan T-Mobile
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 105 reacties

  1. nja niet veel nieuws, ik zit vanaf volgende week 2x per week in Spanje. ik ben er 11 juli niet, maar wil wel graag de iPhone, kunnen ze dan ook al uitverkocht zijn? en zoja wat dan krijgen ze dan nieuwe binnen of wat moet ik dan? graag reacties, mvg

  2. helder verhaal

  3. Meerdere mensen vertellen dat ze in de winkel hun T-Mobile-contract al 4 maanden voor het einde van de contractduur konden verlengen, zodat ze op 11 juli op een iPhone-abonnement kunnen overstappen. Hoe zit dat?

    Nee, het verlengen van abonnementen kan standaard vanaf 3 maanden voor einde contractdatum.

    Ok, ik weet zeker dat een TMNL klant 4 maand voor het einde van hun contract kan verlengen, voor orange klanten is dit inderdaad 3 maanden. En ik kan het weten, ik werk immers al 2,5 jaar voor TMNL.

  4. Wel beter dat ze geen lelijke logos op de iphone’s plaatsen..
    Daarnaast dus ook bevestiging dat visual voicemail wel gaat werken.
    Beetje jammer dat ze nog weer gaan wachten met informatie wat betreft de verkoop kanalen, de hele tijd geheimzinnig te doen. Knal op met die informatie! 🙂

  5. @ jan: misschien “niet veel nieuws”, maar wel veel duidelijkheid vanuit de aanbieder zelf.

    Dank u iPhoneclub en T-Mobile.

  6. hehe gelukkig geen t-mobilelogo 😀

  7. Lekker, iets meer info, maar de meest brandende vragen zijn nog niet beantwoord: Wachtlijsten, verkooppunten, andere aanbieders.

    Ook mis ik vragen naar aantallen per winkel, verwachting over drukte en over totale voorraad, verwachting naleveringen etc…

    Misschien tijdens een volgende pers meeting?

    Goed werk iig tot zo ver. Alweer een paar geruchten en vermoedens de wereld uit 🙂

  8. Wel leuk trouwens hoe we bezig blijven..

    Eerst druk met alle geruchten over de nieuwe iPhone, en nu is het hele spel weer voorafaan begonnen betreft de prijzen, leveringen etc..

    Heerlijk 🙂

  9. -Off-topic (en al besproken)

  10. -Off-topic, graag even via chat/e-mail 🙂

  11. Hoezo? Tijdens de release? Zit ik op Malta 😀

  12. @Ironis: wachtlijsten zijn nu toch voldoende besproken? T-Mobile zegt ze officieel niet te hanteren, maar de shops doen het wel. “Dat moeten zij weten”.

    Wat de distributiepunten betreft: het is wel heel toevallig dat alleen Belcompany en de APR’s al intekenlijsten hanteren (en niet de Dixons, Pdashop, V&D, MyCom, etc. etc.) dus daar zal wel wat spelen. Over de aantallen per winkel, drukte en voorraden hebben de collega’s van andere websites al vragen gesteld (en geen antwoord gekregen), dus het leek me wat zinloos om nogmaals naar de bekende weg te vragen. Maar over die logo’s, wachtlijsten, activatie en “het KPN-gerucht” was nog veel onduidelijkheid, dus die hebben we met name gesteld.

  13. Mmm nogsteeds veel van dezelfde antwoorden!

    Ik hoop echt dat de Iphone 3G in elke t-mobile winkel op 11 juli te koop komt..
    maarja dat zullen we wel zien hoe ze dat gaan doen bij tmobile

  14. Prima zo. Ik zit 4 maanden ná aflopen van mijn huidige twee jaarsabonnement dat ik bij T-mobile heb. Ik kan zo instappen, en geen aansluitkosten. Ik ben al 6 jaar vaste klant. Zeg hé: krijg ik voorrang???

  15. Even een vraagje,
    Van 17 juli tot 13 aug zit ik in het buitenland, dit betekend dat als ik 11 juli een abo afsluit ik de eerste maand voor niks betaal. Is het mogelijk om het abonnement een maand later te laten ingaan? En kan dit ook als ik hem bij belcompany aanschaf?

  16. @spinvis

    Dan kan jij vast mijn vraag beantwoorden,
    Ik heb een t-mobile abonnement en wil ook eentje afsluiten voor de Iphone,
    Kan ik mijn huidige nummer overlaten zetten op dat iphone abonnement?

    zal wel makkelijk zijn, en ook niet veel moeite voor t-mobile.

  17. @hierboven

    Daar heb ik toevallig over gebeld vandaag:

    is pas mogelijk na einddatum van je huidige contract. afkopen is niet mogelijk volgens de mevrouw van t-mobile. dus dan maar het bedrag op de spaarrekening zetten

  18. @stefan
    gewoon later afsluiten?:P

  19. had vandaag een t-mobile medewerker aan de lijn en die kon mij nog niet vertellen of er gebruikt gemaakt kan worden van de lost & stolen regeling..

  20. “@Ironis: wachtlijsten zijn nu toch voldoende besproken? T-Mobile zegt ze officieel niet te hanteren, maar de shops doen het wel. “Dat moeten zij weten”.”

    Dat zal best, maar bij T-Mobile in Maastricht kon ik niet meer op een wachtlijst, want die was al zo overvol dat ze de mensen op de lijst niet allemaal meteen een iPhone kunnen leveren. Benieuwd wat T-Mobile HQ daarvan zegt…

  21. Ik had gisteren een t-mobile medewerkster aan de lijn en die vertelde me juist om dat wel te doen. Gebruik maken van de lost and stolen regeling. Ik ga er dus van uit dat dat kan. Dan kun je zeker niet je oude nummer behouden?

  22. @ Rob
    als het wel kan dan word je ‘ nieuwe iphone contract’ achter je huidige geplakt. De resterende tijd van je huidig abbo kan je dan niet gebruiken maken van alle nieuwe ‘leuke’ extra’s.

  23. @Svan: Daar zegt T-Mobile HQ waarschijnlijk over: “Jammer dan, niet ons probleem”. Als de shops ondanks de gegeven instructies wel wachtlijsten hanteren en daarbij in de problemen komen is dat toch het probleem van de shop zelf? In hun eigen FAQ zeggen ze:

    Hoeveel exemplaren van de iPhone zijn op 11 juli beschikbaar?
    Wij kunnen niets melden over aantallen. Wel verwachten we dat de vraag naar dit toestel het aanbod zal overstijgen en dat men rekening moet houden met levertijden.

    Dus iedereen is al gewaarschuwd dat er wel eens te weinig voorraad kan zijn. Dat is niet T-Mobile aan te rekenen, maar het feit dat Apple niet voldoende voorraad aan ze levert. Uiteindelijk is het allemaal de schuld van Foxcon…

  24. Toch nog ff een vraagje over de abbonementen…
    Het is toch gewoon 150 min OF 150 smsjes? (dat is toch standaard?)
    Ik ben ook heel veel berichten tegen gekomen van 150 min EN 150 smsjes, maar dat lijkt mij niet logisch…

  25. Litberen,.. het is 150 minuten EN 150 sms, zeg maar op de T-mobile relax manier + een belbundel.

  26. Dat zou echt geniaal zijn.
    150 smsjes is krap, maar met nog is 150 belminuten er bij kom ik de maand wel door..

  27. Het is 150 belminuten EN 150 SMS-berichten zoals HSL zegt.

  28. @Spinvis dan weet je wel of jij als TMNL werknemer korting nog krijgt op dit abootje en toestel?? Scherpe prijzen hoor, vooral benieuwd naar de snelheid…Leuk dat er een fotootje is geplaatst van mevr… Nu zien miljoen Nederlanders haar opeens….

  29. T-Mobile exclusieve rechten vervallen na drie maanden…

    Net aan de tel met KPN Klantenservice, mijn provider.
    ik heb nu een iPhone eerste generatie en wilde overstappen met nummerbehoud naar T-Mobile.

    Ik werd verteld dat T-Mobile alleen gedurende de eerste drie maanden na 11 juli exclusieve rechten op de iPhone 3G zal hebben en dat KPN en “andere providers” na die periode ook de iPhone zullen aanbieden.
    Na wat vragen en geen antwoorden over visual voicemail, mobiel internetsnelheid en of de iPhone 3G dan ook meteen na afsluiting van het abbonement simlock vrij wordt gemaakt werd ik wel verteld dat KPN de iPhones uit de VS zal importeren.

    Op de T-Mobile site wordt ook gezegd dat er geen kortingen worden aangeboden voor bestaande klanten, KPN vertelde mij dat het mogelijk zou zijn om als bestaande klant wel korting te krijgen en om een contractsduur van 1 jaar te krijgen. Prijzen waren uiteraard niet bekend.

    Ik was skeptisch na het telefoontje maar de toenmalige nieuwsberichten over gesprekken met T-Mobile en KPN komen dan wel meer tot hun recht.

    Omdat ik mijn nummer wil behouden zou ik dan toch tot 2 oktober moeten wachten, eigenlijk omdat ik de optie tot opzegging niet 3 maanden geleden had ingediend….
    Dus ik wacht af en kijk wie de iPhone 3G na de zomer gaat aanbieden.

    deze info komt dus van een random KPN klantenservice dude, maar ik denk dat er wel een kern van waarheid in zit.

  30. Bij ATT kan je vooraf in de winkel een credit-check doen. Kan dit bij T ook vooraf??
    en moet dat bij dezelfde dealer als waar je m koopt?
    wat moet je allemaal meenemen?????

  31. Hoe zit het met internet (data verkeer). Is dit met het abonnement-prijs meegerekend of moet je alsnog voor ieder Mb-tje gaan betalen?
    Hier is niets duidelijks over te lezen…

  32. @John: Er staat bij de Iphone abonnementen toch heel DUIDELIJK :
    Datagebruik in NL Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt ….

  33. Wacht hier al zo lang op, in april/mei kon of wilde TMNL nog nix zeggen en heb ik op hun advies m’n Orange abo, die in augustus afloopt, maar opgezegd. Maar als ik bovenstaande lees, moet ik nu wel of niet al in een tent voor de TMNL shop gaan liggen…

  34. @ iBlaze

    Thanks voor deze info! Een 1 jarig contract klinkt een stuk leuker! Ik weet nu wel zeker dat ik ga wachten tot na de zomer. Niet zozeer omdat KPN de iPhone (misschien) gaat aanbieden, maar ook omdat de grootste drukte rond de 3G wel voorbij zou zijn (hoop ik). En mijn huidige iPhone heb ik ook maar net 😛

  35. @utregcity

    Heb nog wel een 2persoons tentje voor je 🙂

    Maar wel leuk om er nu een (leuk) gezicht bij te zien.
    Eigenlijk wisten we het allemaal al wat ze verteld. Maar goed leuk om het nu officieel te horen.

    Ben erg benieuwd hoeveel er nu de deur uitvliegen op dag 1.

  36. BTW: wat er niet instaat en ik wel gevraagd heb.

    Ik heb t-mobile gebeld voor de regel “Lost & broken”. Dat wil zeggen dat als je toestel gestolen is of dood is dat je je contract vroegtijdig mag verlengen en daarbij een ander toestel mag uitzoeken.

    Een medewerker wist me te vertellen dat dat NIET geld voor de iphone…

    Klote zooi..moet nog tot februarie namelijk en zit met een dooie mda…en wil die iphone…

    iemand nog een oplossing?

    – 1 nee je kan je contract niet afkopen.
    -2 nee je kan je contract niet verlagen of iets.
    – 3 enige oplossing die ik kan bedenken is een dubbele abbo:S – zonde van mn geld…
    -4 ik kan eventueel nog terug bellen na 11 juli om te kijken of de regel nog toepasbaar is.

    btw als ik mensen op ideeen breng 😛 maak er gebruik van zou ik zeggen 😛

  37. is er ook iets bekend over dat de belcompany ook 11 juli begint met verkoop?

  38. Dan kan jij vast mijn vraag beantwoorden,
    Ik heb een t-mobile abonnement en wil ook eentje afsluiten voor de Iphone,
    Kan ik mijn huidige nummer overlaten zetten op dat iphone abonnement?

    zal wel makkelijk zijn, en ook niet veel moeite voor t-mobile.

    Dat kan pas nadat je huidige TMNL abonnement is afgelopen (en opgezegd), migreer naar een prepaid simkaart en daarna zet je het nummer over op het al lopende iPhone abonnement. Je hebt nu wel te maken met dubbele kosten voor beide abonnementen dus.

    @Spinvis dan weet je wel of jij als TMNL werknemer korting nog krijgt op dit abootje en toestel?? Scherpe prijzen hoor, vooral benieuwd naar de snelheid…Leuk dat er een fotootje is geplaatst van mevr… Nu zien miljoen Nederlanders haar opeens….

    Ik weet het niet zeker of wij als werknemer een bepaalde korting krijgen op het abonnement of de contante kassa betaling, waarschijnlijk niet. Hier is nog geen woord over gerept…

    Op de T-Mobile site wordt ook gezegd dat er geen kortingen worden aangeboden voor bestaande klanten, KPN vertelde mij dat het mogelijk zou zijn om als bestaande klant wel korting te krijgen en om een contractsduur van 1 jaar te krijgen. Prijzen waren uiteraard niet bekend.

    Het is natuurlijk onzin dat er geen kortingen worden gegeven aan bestaande klanten, als de iPhone op dezelfde manier verkocht gaat worden als nu alle andere telefoon icm een verlenging (dus geen nieuwe klant) krijgt de klant op basis van zijn of haar klantwaarde korting. Dit is wederom een schreeuw van KPN om niet bij hun weg te gaan.

    Bij ATT kan je vooraf in de winkel een credit-check doen. Kan dit bij T ook vooraf??
    en moet dat bij dezelfde dealer als waar je m koopt?
    wat moet je allemaal meenemen?????

    Elke klant bij TMNL doet een credit check, alleen heeft de klant dit niet door. Tijdens een nieuwe aanvraag en soms bij een verlenging wordt er altijd gekeken naar bepaalde financiele zaken (vraag met niet welke zaken precies). Op basis van deze analyse wordt er door het systeem zelf bepaald of de klant een abonnement mag of niet. Bij het afsluiten van een abonnement (nieuw of vernieuwing/verlenging) heb je altijd een legitimatiebewijs en bankpas nodig.

    Wacht hier al zo lang op, in april/mei kon of wilde TMNL nog nix zeggen en heb ik op hun advies m’n Orange abo, die in augustus afloopt, maar opgezegd. Maar als ik bovenstaande lees, moet ik nu wel of niet al in een tent voor de TMNL shop gaan liggen…

    Als jij de iPhone wil hebben kan je migreren naar TMNL, hou er wel rekening mee dat je pas gebruik kan maken van je iPhone als je TMNL abonnement is ingegaan, omdat de iPhone gelockt is op TMNL (dus in augustus). Over die opzegging doen ze niet moeilijk, die gaat er gewoon uit als je besluit te migreren van Orange naar TMNL.

  39. En toch blijf ik bij me 16 gig iphone, de verschillen zijn zo klein dat het overstappen weinig voordeel met zich meebreng + dat je aan en duur abbo vast zit.

  40. Als je internet via hs?? gaat dat van je belminuten af ????

  41. @ Spinvis

    Dus als ik het goed begrijp heeft drie maanden van te voren je nieuwe abo afsluiten, voor dat je huidige afloopt nog niet veel zin? Ik moet tot 21 januari met mijn Orange abo en was van plan om 21 oktober naar T-Mobile te gaan met een iPhone abo. Wat zou je me aanraden en kan ik mijn huidige nummer behouden in de tussenliggende drie maanden?

  42. Ik heb net een paar telefoon winkels gebeld en er zijn er toch een aantal die zeggen dat ze de iphone direct via apple kopen. Ze bieden hem dan aan via andere providers?!?

    Eén bedrijf kon mij zelfs vertellen dat ik hem gratis (8Gb) kreeg bij een hi 40 abbo…

  43. Ik heb trouwens even contact gehad met de klantenservice van Vodafone NL met de vraag of zo de iPhone ook gaan leveren. Antwoord was:

    De I Phone van Apple heeft voor gebruik op ons netwerk enkele
    aanpassingen nodig die helaas niet mogelijk blijken te zijn. Vandaar dat
    Vodafone heeft besloten de I Phone niet in haar assortiment op te nemen.
    Wij adviseren u om te kiezen voor de I Phone van HTC. Dit toestel werkt
    wel perfect op ons UMTS netwerk.

    Klanten die een iPhone hebben, kunnen deze wel gewoon op het Vodafone
    netwerk gebruiken. De enige functie die niet werkt, is Visual Voicemail.
    Deze functie wordt niet door ons netwerk ondersteund.

    Ik hoop u voldoende te hebben geinformeerd.

    Met vriendelijke groet,

    Vodafone Sales Support

    De iPhone van HTC.. laat me niet lachen.. 😉 Die Diamond is wel leuk, maar niet zo leuk als de iPhone.. (door de medewerker stellig de I Phone genoemd ;))
    Maargoed, helaas helaas.. ik hoop echt dat Vodafone inziet dat ze hun best moeten om hun netwerk gereed te maken..

  44. ik wil ook graag de iphone 3G.
    MAAR WACHT NOG EVEN TOT DE GEKTE VOORBIJ IS.
    maar wat een lachertje,de prijzen vallen mee hoor ik steeds!! ??!!&&
    goedkoopste abbo = 29,95 p/m {66gld}
    het zijn juist de mensen die het geld niet kunnen missen en maar zeuren dat ze ééntje gaan halen.Zoals bij alle nieuwe speeltjes{lees MONOPOLIE} is het in het begin vreselijk duur.
    GEWOON EVEN WACHTEN TOT NA DE ZOMER OP NIEUWE PROVIDERS{DIE ZULLEN ZEKER KOMEN}. LET MAAR OP HOE DE PRIJZEN PER TOESTEL EN ABBO OMLAAG ZULLEN GAAN.
    ER IS NU GEEN CONCURRENTIE

  45. @eric:

    Wie na 7 jaar nog in guldens rekent is in mijn ogen ook een zeurdertje..

    30 euro is gewoon 30 euro, en dat is goedkoop. Voor wat moois moet betaald worden, zo is het leven en met een iPhone gaat dat ook zeker niet veranderen.

  46. @spinvis

    Thx voor je antwoord!

  47. @Gekkie: Miljoenen nederlanders? :-p ik zag net dat de iphoneclub 20.000 leden had dus dat zal nog wel een beetje meevallen 😉

  48. Ik vraag me af, komt er ook een sim-only variant van het abonnement? Zonder 3G iphone? Ik heb nu al een iphone en weet nog niet heel zeker of ik die straks wel wil vervangen, maar het abonnement spreekt me best wel aan… Met een leuke korting zou het extra leuk zijn…

  49. Overigens mag T-Mobile wel wat aan de zinsopbouw doen.. Sommige dingen klinken een beetje raar:

    Vóór 11 juli is het helaas niet mogelijk een voorinschrijving
    voor de iPhone te doen.

    Dus.. Daarna kun je wél een voorinschrijving doen? Maar dan is ie toch al uit? 😛

    Van oneigenlijk gebruik is onder meer sprake wanneer de iPhone of de simkaart wordt gebruikt in combinatie met een computer of laptop.

    Ehm, dus als ik mijn iPhone aan mijn computer hang (om bijvoorbeeld gewoon te synchroniseren) is er sprake van oneigenlijk gebruik? “De iPhone of de simkaart” wordt dan immers “in combinatie met een computer of laptop” gebruikt!

    Ik snap natuurlijk dat dit niet bedoeld wordt, maar het staat er wel!

  50. @ maus: 8 juli heb je je antwoord. 🙂

  51. Het toestel is in Nederland alleen bij T-Mobile verkrijgbaar. Specifiekere informatie over verkoopkanalen volgt volgende week. Als andere winkels lijsten bijhouden, dan moeten zij dat zelf weten.

    Vreemde uitspraak. Het beleid van T-Mobile is heel duidelijk dat er geen inschrijvingen worden gedaan. Toch zijn er filialen die dat wel doen, en T-Mobile weet er zelfs vanaf. En dan zeg je “dat moeten ze zelf weten”? Lijkt me niet toch? Als T-Mobile nee zegt tegen hun filiaalhouders, dan is het toch nee? Als er namelijk klachten of problemen ontstaan door inschrijvingen, dan zal de klant toch naar T-Mobile stappen, en is het toch hun probleem. Of trekken ze gewoon hun handen er vanaf op dat moment?

  52. het is geen lost & broken, maar lost & stolen. lol. kies je voor de iphone speciale abo, dan kan je geen gebruik maken van aanbod. kies je voor je huidige abo, dan kan dat weer wel. alleen zou ik liever een 2e abo erbij nemen van 29,95 i-abo (ibo)als je nog een lange weg hebt te gaan. anders kun je niet optimaal gebruik maken van je iphone. tenzij je genoegen neemt met pocket internet totaal plus.

  53. even vergeten te vermelden. je zou ook dan je huidige abo om kunnen gooien naar een flex. spaart ie op. en als je huidige abo bijv een sim only is onder de 15 euro, dan moet je hem zeker omzetten, ook al is het duurder bellen.

  54. het is geen lost & broken, maar lost & stolen. lol. kies je voor de iphone speciale abo, dan kan je geen gebruik maken van aanbod. kies je voor je huidige abo, dan kan dat weer wel. alleen zou ik liever een 2e abo erbij nemen van 29,95 i-abo (ibo)als je nog een lange weg hebt te gaan. anders kun je niet optimaal gebruik maken van je iphone. tenzij je genoegen neemt met pocket internet totaal plus.

    Dankjewel piet voor de correctie. Ik vraag me af hoe je dat weet dat je hem ook bij je gewoon abbo eventueel ook kan nemen bij de lost en stolen regel? omdat de iphone ALLEEN verkocht wordt bij de speciale abbo’s ! Heb je hier bewijs van en waar haal je dat vandaan? Werk je bij T-mobile ? Zo jah dan wil ik het wel met jouw op een akkoortje gooien ^_-.

    groetjes stef!

  55. http://www.blijfposief.nl

    het is maar een telefoon, wat een gekte……….

  56. als je nou gewoon rustig wacht tot na 11 juli, zal alles duidelijk zijn,, wordt je ook neit verward met slechts speculaties 😉

  57. Toelichting op aansluitkosten: dit zijn kosten die niets te maken hebben met het toestel, maar met de aansluiting. Dus kosten die je maakt voor een nieuwe aansluiting. Dat is een algemene post die vaker in rekening wordt gebracht. De standaardprijs hiervoor is euro 52,50. Regelmatig vallen deze kosten weg door promotionele kortingen die de dealer hierop kan geven

    Dat is echt zo’n onzin he..
    Ja het klopt dat alle providers aansluitkosten van 52,50 EUR hanteren (NMA: Prijsafspraken anyone???) ECHTER, deze kosten betaal je *nooit*. Geen enkele winkel brengt deze kosten in rekening, het is min of meer een permanente netwerkactie van alle netwerken. Het is en blijft gewoon een ordinaire verhoging van de toestelprijs, niets meer en niets minder.

  58. @sjenkie
    ja, type foutje……..

  59. Kun je ook een losse iPhone kopen denk je? Is dat al bekend?

  60. Net gebeld met T-mobile over het nieuwe iphone abbo. Het komt NIET simonly alleen icm de iphone.

    Dus voor de huidige iPhone bellers met een tmobile sim helaas.

  61. @stef: ja, ik zit bij een onafhandelijke retailer. Die abo wordt WEL verkocht met alle abo’s van TM, lees eerdere berichtgeving. 8 julie wordt het weer allemaal duidelijker. Ik zou zeggen, ga bij ELKE grote retailer langs die in de reatailerlijst bekend gemaakt gaat worden. Misschien zit er bij de een wel een betere aanbod die de retailer uit zijn eigen zak zou moeten betalen (klantenbinding). Succes.

  62. @ kraan79: “Onbeperkt” wil nog niet zeggen dat dat verder zonder kosten is!!!!!
    Dus het kan zeer zeker betalen worden voor elk Mb-tje dat je aan data binnen haalt.

    En dat bedoel ik, dat is niet duidelijk beschreven. Nergens overigens. Ook niet in al dit soort forums…
    Het lijkt wel of niemand dit gedeelte interessant vind.!?
    Dus wie weet dit heldere antwoord???? Ja,ja T-Mobile bellen, maar dat heeft voor de grote massa niet zo veel zin als ik dat doe. Hier zou een redactie zich op moeten storten en publiceren. Dan heb je er wat aan… Nu worden er alleen wat vage vragen gesteld, over waar kan je hem ophalen en hoe laat zijn jullie open… Lekker boeiend…

  63. @ John: Natuurlijk betekend onbeperkt dat je onbeperkt zonder extra kosten kan internetten.

  64. @ Litberen: Nee hoor, dat is geheel en al niet zeker. Onbeperkt kan ook bedoeld zijn aan de hoeveelheid data per maand. (afgezien in de voorwaarden dat je hem niet aan een pc of laptop mag hangen). maar dat het verder gratis is binnen het abonnement is niet gezegd. Dit is wel bij Visual Voicemail gemeld, maar niet bij Data verkeer…

    Data gebruik binnen Nederland1: Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt
    Gebruik T-Mobile Hotspot binnen Nederland: Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt
    Visual Voicemail gebruik binnen Nederland: Gratis Gratis Gratis

  65. Schijnt op 11 juli om 0.01 in Rotterdam te koop te zijn, 500 stuks??? Bron binnen bij T-mobile…

  66. @ John: als je het zo letterlijk neemt zou het kunnen ja, maar ze geven ook geen tarieven voor internetten (wat ze zelfs doen voor mms’en, wat de iPhone niet eens kan)

  67. is onbepert internetten bij het iphone abo echt onbeperkt???

  68. Ik heb mijn iPhone 16GB gereserveerd bij mijn Apple reseller, was geen probleem.

  69. Zouden we hier dan ook Amerikaanse praktijken krijgen waar mensen al vanaf 05:00 voor de winkel liggen te kou-kleumen? 🙂

  70. Al een nacht eerder!

  71. Ja shit zeg, zo graag wil ik er nou ook weer geen een 🙂

  72. In de wat uitvoeriger PDF prijslijst van T-Mobile staat:” Je betaalt faxen en databestanden versturen en ontvangen, inclusief faxmailbox en aparte fax- en datanummers Beltarief + eenmalig € 15,00 aansluitkosten”
    Het is wat ongelukkig Nederlands maar hieruit kan toch begrepen worden dat voor dataverkeer moet worden betaald.

  73. Dus je betaalt EN activatiekosten EN 15 EUR aansluitkosten voor databestanden ontvangen/versturen maar dit gebruik is dan wel onbeperkt?

    Dit maakt het er allemaal niet veel helderder op.

  74. Een ander nadeel van deze abonnementen is dat voor bellen vanuit het buitenland apart moet worden betaald. Op dit moment heb ik een sim only abo van KPN uitgedrukt in geld waaruit ook geput wordt bij het bellen/smssen vanuit het buitenland, bovendien blijft het overblijvende geld een jaar lang beschikbaar. Bij deze abo’s is dat maar 2 maanden.

  75. Fillem,
    Je leest het niet goed je betaald ook nog het beltarief wat dat ook moge zijn. Buiten de bundel is dat € 0,25/ min.

  76. Pffft.
    Ik wacht wel tot in de winkel ofzo.
    Ik dacht dus dat internetten via het mobiel internet (dus niet wifi) gewoon gratis zou zijn.
    Nu begrijp ik dus uit berichten hier dat je EN je beltarief betaalt EN voor dataverkeer? (terwijl dat laatste onbeperkt zou zijn).

    Me is confuuuuuused 🙂

  77. @Gekkie: En jij heb de info uit je grote duim?

  78. Voor alle duidelijk over het internetgebruik binnen NL:
    Is onbeperkt dataverkeer [2048/384 Kbps] Tevens onbeperkt gebruik van Hotspots. Dus inderdaad geen extra kosten. Enige is dat het toestel niet als modem gebruikt mag worden.
    Ga je echter in het buitenland internetten dan worden er wel extra kosten berekend, de 3G iPhone geeft echter wel een duidelijk melding indien er geroamd gaat worden.
    Hoop dat dit een hoop onduidelijkheid wegneemt.

  79. Ik zelf had er aan gedacht omdat het erg in is bij enorme hypes speciale nachtopeningen te hebben. Meest recente voorbeeld de htc diamond bij de pdashop en ik ook nog de c&c games lanceringen. Het lijkt wel makkelijk om dat in rotterdam aan te vragen. Info heb ik van een kennis die bij tmobile werkt. Afwachten of er nog meer mensen dingen weten. En de nacht ervoor zal je weten dat ik gelijk had.

  80. Is onbeperkt dataverkeer [2048/384 Kbps] Tevens onbeperkt gebruik van Hotspots. Dus inderdaad geen extra kosten. Enige is dat het toestel niet als modem gebruikt mag worden.
    Ga je echter in het buitenland internetten dan worden er wel extra kosten berekend, de 3G iPhone geeft echter wel een duidelijk melding indien er geroamd gaat worden.

    hehe, eindelijk duidelijkheid. Dank je wel!
    Ik dacht ook al dat het zo werkte.
    In het buitenland gewoon lekker alleen via wifi internetten en geen extra kosten dus.
    Nu maar hopen dat ze 11 juli om 09:30 nog in Tilburg te krijgen zijn 🙂

  81. T-Mobile mag eerst wel eens haar personeel op het callcenter een opleiding geven. Ik belde vandaag over mijn lopende abbonement en toen vertelden ze dat je binnen 6 (!!) maanden voor afloop van je huidige abonnement al kon overstappen naar de iPhone met abonnement. Vreemd trouwens, ik heb een SIM only zakelijk abbonement al jaren lang en dan zou ik niet kunnen overstappen naar een (duurder) iPhone abbonement nu, maar moet ik wachten tot 3 maanden voordat deze SIM only afloopt.

  82. @ marcel je kan bij tmobile 1 malig je contract verbreken op gewenste tijd en een nieuwe telefoon (kopen/uitkiezen) en dan wordt je abo verlengt met 2 jaar extra.

  83. @Beaux: Contract verbreken is niet het geval, Binnen een lopend contract is het echter wel mogelijk om een zogenaamd ‘Lost en Stolen’ aanbod te krijgen. Voorwaarde is echter wel dat na je bestaande contractperiode 1 of 2 jaar weer bijgetekend wordt.

  84. Wanneer je op deze site van T-Mobile kijkt: http://www.t-mobile.nl/iPhone/index.html daarna naar “abonnementen”. daar klik je “Meer informatie en voorwaarden (pdf)” aan en vervolgens krijg je alle prijzen te zien. En daarin staat zoals ik eerder schreef dat je voor data, ook in Nederland, moet betalen. Daar is dus geen grote duim voor nodig. Slechts een kwestie van lezen.

  85. @batyka: Als je inderdaad goed leest blijkt dat datagebruik binnen NL onbeperkt is. Enige waar je tegen aanloopt is wat ik al eerder vermelde: Voor data gebruik geldt dat bij een oneigenlijk gebruik T-Mobile beperkingen kan stellen. Van oneigenlijk gebruik is onder meer
    sprake wanneer de iPhone of de simkaart wordt gebruikt in combinatie met een computer of laptop, dus je toestel laten fungeren als modem.
    De kosten die extra vermeld worden gelden echter voor het gebruik in het buitenland.
    Dus nogmaals: Binnen NL onbeperkt dataverkeer met hoge snelheid zonder bijkomende kosten!

  86. Wat dan te denken van het geschrevene onder de 5e zwarte balk dit gaat over Nederland want verderop staan de kosten uitgedrukt in MB voor het buitenland. Denk er om de pdf bestaat uit 3 bladen.

  87. Misschien dat toch volgende week maar ff vragen bij T-Mobile

  88. Kosten dataverkeer gaat over Fax en Data Service.
    Het is mogelijk om een apart faxnummer te verkrijgen op je SIM waardoor je een fax kan versturen en ontvangen via je mobiel. Daarmee wordt dataverkeer gemaakt waar je dan inderdaad wel voor betaald. Dus dataverkeer via fax wel met kosten.
    Internetten onbeperkt zonder datalimiet en geen extra kosten.

  89. Zou je ook eenjarige abonnement kunnen afsluiten? Er wordt wel indruk gewekt van wel.:

    “In feite kun je elke T-Mobile abonnementssimkaart in het toestel stoppen.”

    Wat zouden dan de prijzen van toestel zijn??

  90. @Marcel:
    Het is inderdaad juist, T-Mobile zélf (dus geen shop) biedt het volgende:

    —-
    Wij hebben uw verzoek per e-mail ontvangen, waarin u aangeeft dat u uw contract went te vernieuwen in combinatie met een Iphone.

    U kunt uw contract vernieuwen vanaf het moment dat uw contract voorbij is of vanaf het moment dat uw contract nog minder dan zes maanden duurt. blablabla…

    Neemt u na deze datum alstublieft opnieuw contact op met T-Mobile Klantenservice Zakelijke Markt: 0800 – 7112. U kunt uw contract alleen direct via T-Mobile vernieuwen tijdens de laatste zes maanden van uw contract.

  91. Ik mis de vraag:
    ‘Waarom hebben jullie besloten jullie bestaande klanten, circa 2,5 miljoen, buiten te sluiten. Zij kunnen immers geen iPhone aanschaffen tenzij hun abonnement verloopt of als zij een extra abonnement afsluiten’

  92. Hierbij wil ik de discussie voortzetten met Fritsie betreffende het al of niet moeten betalen voor datagebruik. Fritsie zegt:
    “Kosten dataverkeer gaat over Fax en Data Service.
    Het is mogelijk om een apart faxnummer te verkrijgen op je SIM waardoor je een fax kan versturen en ontvangen via je mobiel. Daarmee wordt dataverkeer gemaakt waar je dan inderdaad wel voor betaald. Dus dataverkeer via fax wel met kosten.
    Internetten onbeperkt zonder datalimiet en geen extra kosten.”

    Hoe hij er bij komt dat het om data service gaat is niet duidelijk. Er staat in de prijslijst “Je betaalt voor het versturen en ontvangen van data het beltarief”.
    Aan het begin van de prijslijst staat dat het data gebruik en het gebruik van hotspots binnen Nederland onbeperkt is. Maar direct daaronder staat dat het gebruik van Visual Voicemail binnen Nederland gratis is. Waarom in het eerste geval te praten over onbeperkt en in het 2e geval over gratis dan moet er toch een verschil zijn. We weten dat bij abonnementen voor data verkeer vaker beperkingen worden gesteld in het aantal MB dat mag worden gebruikt, het lijkt mij dan ook logisch dat onbeperkt dus daarop slaat.
    Wanneer ik gelijk heb en je betaalt met belminuten voor data verkeer, dan kan e.e.a. een zeer dure grap worden. Voor 40 minuten dataverkeer betaal je dan €10 en dat is ondanks de hoge snelheid gauw gebeurd. 40 minuten hoeven overigens geen 40 minuten te zijn omdat voor iedere verbinding ook al duurt hij maar een paar seconden, even het weerbericht opvragen b.v., een minuut in rekening wordt gebracht.
    We worden vaker getild door grote bedrijven vooral via de kleine lettertjes het lijkt me dus wenselijk zeer goed op te letten. Dat brengt me op de vraag wie er achter de naam Fritsie schuil gaat? Hij blijft steeds keihard beweren dat onbeperkt gratis inhoudt zonder argumenten daarvoor aan te dragen. Natuurlijk willen we allemaal dat hij gelijk heeft, ik ook, maar ik kijk toch als geboren Amsterdammer liever even de kat uit de boom.

  93. @ Batyka:
    Precies wat ik al eerder schreef. Er wordt zo lang al schimmig en onduidelijk over gedaan dat je kunt stellen dat Data verkeer niet gratis is! Heel goed omschreven Batyka!!!
    Wie dit addertje nu nog niet begrijpt…

  94. Ik heb zojuist mijn iPhone besteld bij mijn Apple store.
    Zij gaven aan dat er op dit moment niet duidelijk was hoeveel iPhones ze binnen kregen. En dat dat ook nog niet duidelijk was bij elke ander verkooppunt. (incl. T-Mobile) Hangt af van een of andere interesselijst die weer door Apple bekeken wordt… (beetje vaag verhaal, maar dat was wat hij me vertelde) Voor de 11 zou ik terug gebeld worden of ik nog geïnteresseerd zou zijn.
    Ik wil hem natuurlijk wel, maar dan maar beter niet internetten… dat wordt een beetje duur…

  95. Nou, zelf maar eens de telefoon gepakt, en gevraagd over het data verkeer.
    En de Servicemedewerker wist me te vertellen dat het dataverkeer gratis was!! 😀
    Dus als dat inderdaad zou kloppen zou dat goed nieuws zijn.
    Nog extra gevraagd dat er dus geen bijkomende kosten zouden zijn door uren te internetten, en nee dat zou dus niet het geval zijn…
    Wel even gemeld dat er wel een en ander onduidelijk is door iets onbeperkt te noemen en het andere gratis. En dat onbeperkt niet per definitie inhoud dat het gratis is. Maar de servicemedewerker wist me te vertellen dat T-Mobile het spannend wist te houden voor klanten en medewerkers… tja, of hij nu juist op de hoogte was weet ik niet, maar het klinkt in ieder geval beter dan wat er te lezen staat.
    Geeft weer wat hoop… 😉 Meer duidelijkheid zal er wel niet komen, denk ik…

  96. @John
    zojuist uitgerekend via bellen.com wat een abo bij t-mobile kost uitgaande van:

    Uitleg berekening T-Mobile Relax 200 Sim only
    U heeft opgegeven dat u per maand 130 minuten belt, 150 sms-jes en 0 mms-jes verstuurt, 25 MB mobiel internet en uw voicemail 0 keer beluistert. Van alle gesprekken vindt 53% in piekuren plaats en 30% naar vaste nummers. Gespreksduur: 1,49 minuut (voicemail: 40 sec.).
    Bij T-Mobile Relax 200 Sim only betaalt u de 1e minuut volledig, waardoor uw totaal uitkomt op circa 153 belminuten (incl. voicemail). Elk gesprek korter dan een minuut wordt namelijk gefactureerd als een gesprek van een volle minuut. De gemiddelde beller krijgt hierdoor 18% meer minuten in rekening gebracht dan hij of zij werkelijk heeft gebeld.
    Met uw opgegeven verbruik wordt geadviseerd Relax SMS Maximaal en Pocket Internet Totaal als extra bundels te nemen. Al uw verbruik valt hierbij binnen de bundels, waardoor u geen extra verbruikskosten heeft. Samen met de vaste kosten van T-Mobile Relax 200 Sim only zullen uw totale kosten over 24 maanden uitkomen op € 646,80. Per maand is dit gemiddeld € 26,95.

    Het betreft hier een sim only abo. Er blijft dus uitgaande van een abo van € 29,95voor het toestel over €3 per maand, dat x 24 komt neer op is € 72 + €160 als extra betaling voor een 16GB toestel komt neer op € 232 voor de IPhone. Het blijft daarmee zeer onwaarschijnlijk dat het klopt wat de medewerker zegt temeer omdat T-Mobiel voorlopig het alleen recht heeft op de verkoop.

  97. @ batyka:
    Je rekent met een Relax 200 sim only abonnement, dat kan waarschijnlijk ook met de iPhone, maar Visual Voicemail zal dan niet mogelijk zijn met dit type abonnement, en data verkeer wordt dan oppassen. Maar dit laatste is heel misschien ook zo bij een iPhone abonnement, al werd dit net ontkracht door de T-Mobile servicemedewerker.
    Voor de duidelijkheid, ik had het met de servicemedewerker over de speciale iPhone abonnementen. Volgens hem zijn dat speciale abonnementen waar data verkeer inbegrepen zit binnen de prijs van het abonnementsgeld.

  98. Tja, blijft heen en weer gesteggel en ik twijfel nu ook, zal dat zeker eerst vragen voor ik een abbo afsluit vrijdag.
    Dat is nl. wel een hele grote pluspunt en iets waarom ik dit wil.
    Maar ga het sowieso vragen.

  99. Ik had een vraag gesteld of er bij het abonnement van i-150 ook nog mogelijkheden waren voor sms-voordeelbundels/sms-verdubbelaars o.i.d, dat is momenteel niet zo en er is ook nog geen zicht op dat dat wel zou gaan komen.
    Wel stond er onderstaande in het antwoord.. daaruit kun je duidelijk herleiden dat onbeperkt internet is opgenomen in het maandbedrag en dus gratis is.

    ”Wij adviseren u in dit geval te kiezen voor het duurdere abonnement van 44,95 euro. U betaalt dan 44,95 per maand voor 300 minuten en 300 sms’jes, onbeperkt mobiel internet en visual voicemail”

  100. Bovenstaande was een vraag gesteld aan T-mobile, vergeten te vermelden

  101. heb zo’n maand geleden een 1jarige verlenging van zakelijk abonnement aangevraagd en dat is 21-06 ingegaan. Er was nog niets bekend over de iphone, nu wel en heb dus gebeld om verlenging as vrijdag te ‘annuleren’ om een iphone abonnement 500 aan te schaffen. NEE was het antwoord want het was onmogelijk om die verlenging aan te passen. Heb daar nog 3 keer contact over gehad maar nee, niets meer mogelijk. Iemand ervaring hiermee?

  102. Zoals ik al eerder gemeld heb in deze feed:

    T-Mobile –

    U kunt alleen uw contract vernieuwen als uw contract nog minder dan zes maanden duurt. U kunt uw contract alleen direct via T-Mobile vernieuwen tijdens de laatste zes maanden van uw contract.

    Dus je zit er nog tot eind januari aan vast… en ik denk dat je in die 6 maanden ook nog een afkoopsom moet betalen.

  103. @Spinvis: Klopt, ik heb zelfs met Tmobile hierover gebeld, en jah. Vanaf 4 maanden voor het einde van je abonnement kun je je contract verlengen, en dus volgens de medewerkster kun je dan je Flex ook naar een iPhone abonnement verlengen.

  104. Wie oh wie………

    Zou je het 3G kaartje van T-Mobile iPhone abo ook in een iPhone 2G mogen gebruiken ??

    (dat die er ingaat en werk is logisch, maar MAG het ook ??)

    Ik ben best wel happy met mijn “oude” iPhone en lees zoveel ellende over de nieuwe iPhone dat ik mijn a.s. woensdag te ontvangen iPhone maar gelijk lekker VIRGEN doorverkoopt.

    Ik kan niets vinden op het internet, alvorens mijn contract te weigeren, geef ik mijn abo nog een kansje, de telefoon dus NIET !!

    reacties graag naar 018@gmx.net

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.