‘iPhone niet zo nauwkeurig als stappenteller, mist 21% van de stappen’

De iPhone is niet zo nauwkeurig met het meten van stappen, zo blijkt uit een onderzoek. Bij normaal dagelijks gebruik mis je 21% van de stappen, maar dat komt vooral door gebruikers zelf.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone mist 21% van de stappen

Gebruik je de Activiteit-app op je iPhone als stappenteller, dan klopt het aantal waarschijnlijk niet. Uit onderzoek van de universiteit van British Columbia blijkt dat de iPhone het aantal stappen te laag inschat, met een verschil van maar liefst 21,5%. Het goede nieuws is dat je er zelf iets aan kunt doen door niet te treuzelen en je iPhone altijd mee te nemen, ook naar de wc.

iPhone meet te weinig stappen

Gebruik je een stappenteller-app op je iPhone of ga je graag op pad met een wandelapp, dan ben je misschien gewend om telkens even te kijken of je wel aan de aanbevolen 10.000 stappen per dag toe bent gekomen. Maar de meting die je met de iPhone hebt gedaan is waarschijnlijk te laag, zo blijkt uit het onderzoek waarbij de metingen werden afgezet tegen de ‘gouden standaard’: een stappenteller die je om je middel draagt. Het team keek ook in een laboratorium of het aantal stappen op een loopband wel klopte met een handmatige meting.

Vooral bij hoge wandelsnelheden wijkt de iPhone zo’n 5% af. Loop je langzamer, dan wijkt het aantal stappen 9,4% af. In dagelijks gebruik miste de iPhone 21,5% van de stappen, ongeveer 1.340 per dag. Dit wordt volgens de makers veroorzaakt door een aantal factoren. Zo nemen mensen hun iPhone niet altijd mee als ze naar het toilet gaan of opstaan om een kop koffie te pakken, waardoor je een aantal stappen mist. Ook is bij sloom wandelen het aantal stappen niet altijd goed te meten.

Bekijk ook

Handige stappenteller-apps voor de iPhone

Met deze stappenteller-apps meet je hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Kom in beweging met je iPhone!

Toch zit er ook een positieve kant aan het verhaal: als je het aanbevolen aantal van 10.000 stappen aanhoudt als advies, zet je met de iPhone in ieder geval nooit te weinig stappen. “Vanuit het oogpunt van publieke gezondheid, is het beter dat [de iPhone] onderschat in plaats van overschat”, aldus onderzoeksleider Mark Duncan.

Wil je toch een nauwkeurige meting, dan kun je beter een Apple Watch kopen of kiezen voor een stappenteller zoals een Fitbit. Of neem wat vaker je iPhone mee als je van je stoel opstaat.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.