Movesum-icon

Review: Movesum confronteert je met kilocalorieën in populaire gerechten

Movesum is de nieuwe app van de makers van Lifesum, die op een originele manier probeert om jou meer te laten lopen. De app confronteert je namelijk met de hoeveelheid stappen die je moet zetten om gerechten er af te lopen.

Movesum-icon

Voor mensen die bewust omgaan met voeding is Lifesum (link) al jaren een uitkomst. De iOS-app is een gevestigde naam in de App Store en laat precies zien hoe (on)gezond het is wat je eet en drinkt. Movesum is de nieuwste app uit de keuken van de Lifesum-makers en gaat zijn best doen om jou meer te laten bewegen. Heeft de app dat bij ons ook voor elkaar gekregen?


Movesum wil het anders aanpakken dan andere populaire stappentellers in de App Store, door het vooral simpel te houden. Geen uitgebreide statistieken dus, maar een overzichtelijke app waarin je direct kunt zien hoeveel stappen je vandaag al gezet hebt.

Movesum stelt je een wekelijks doel

In Movesum zie je dan ook direct de hoeveelheid stappen, samen met een kleine staafgrafiek die laat zien hoe ver je bent met het behalen van je wekelijkse doel. Dit doel kan Movesum zelf instellen, maar is ook naar eigen smaak te verhogen of verlagen. Door slimme notificaties motiveert de app je geregeld om even een blokje om te lopen.

Movesum Movesum

Een ander (veel succesvoller) motivatiemiddel is de grote cirkel die bovenin beeld te vinden is. Hier staan tekeningen van eten en drinken in, samen met het aantal calorieën dat je hebt verbrand. Een halve hotdog bijvoorbeeld, of twee sinaasappels.

Jammer genoeg is het aantal hapjes en drankjes dat Movesum laat zien wel wat beperkt. Er staan slechts twintig verschillende producten in de app, al zijn ze wel verschillend genoeg om een globaal beeld van ieders eetpatroon te kunnen geven.

Movesum confronteert met kilocalorieën

Door op deze vrolijk gekleurde icoontjes te tikken, verschijnt het aantal stappen dat je moet zetten om het product er weer uit te lopen en meer info over onder meer het vetpercentage.

Zo bevat een hamburger 479 kcal en moet je 9599 stappen zetten om deze weer kwijt te raken. Als je van plan bent om vanavond een wijntje te drinken kun je de loopschoenen beter aanhouden; na een glas moet je namelijk 2352 stappen zetten om de 117 kcal te verliezen.

Omdat Movesum te koppelen is met Apple’s Gezondheid-app hoef je niet bij nul te beginnen als je de app wilt gaan gebruiken. Zo vulde de app zich bij ons meteen met alle stappen die we afgelopen week gezet hadden, zodat we direct aan de slag konden om onze wekelijkse streak van 5000 stappen per dag te behouden.

Movesum Movesum

Conclusie Movesum review

Tijdens het testen van Movesum merkten we direct het effect van de gerechten die bovenin beeld staan. ‘s Avonds op de bank denk je misschien dat je heel wat bewogen hebt, maar Movesum drukt je vervolgens meteen met je neus op de feiten door te laten weten dat je nog geen twee hamburgers zou kunnen verbranden. Door het op deze manier te visualiseren wordt meer bewegen een stuk tastbaarder dan een grafiekje, en omdat Movesum gewoon samenwerkt met Apple’s Gezondheid-app kun je hem prima naast die van de Apple Watch gebruiken. Uiteraard is het ook een mooie aanvulling op Lifesum. Wij lopen nog even een rondje, want we hebben pas een halve pizza aan stappen gezet.

Pluspunten

  • Simpel en recht voor zijn raap
  • Werkt samen met Apple's Gezondheid-app
  • Stel zelf een weekdoel in, of laat Movesum dit doen

Minpunten

  • Aantal gerechten aan de beperkte kant
  • Misschien te simpel voor fitness-freaks

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2016, 10:23
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerp stappenteller
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.