Newton Calendar app

Wordt Newton Calendar-app jouw nieuwe agenda-app?

Newton Calendar is een gloednieuwe agenda-app van de makers van Newton Mail. Makkelijk nieuwe afspraken toevoegen en synchroniseren met de mail-app, dat is wat de makers beloven.

Newton Calendar app

De makers van de Newton Mail-app hebben iets nieuws gemaakt: een agenda-app. Beide werken nauw met elkaar samen. Zo kun je afspraken uit Newton Mail automatisch synchroniseren met je agenda, zonder dat je iets hoeft in te stellen. Ook werkt Newton Calendar met bestaande Google- en Exchange-agenda’s.

Newton Calendar: jouw nieuwe agenda-app?

Volgens de makers was een agenda-app die goed samenwerkt met Newton Mail het meest gehoorde verzoek dat ze vanaf dag één hebben gekregen. Het resultaat is Newton Calendar:

Onderstaande video’s laten zien hoe het werkt:

Twee jaar geleden begon het Android-team aan Newton Calendar, terwijl het Apple-team druk was met de Mac-app voor Newton. Aanvankelijk ging het om een losstaande app, maar gaandeweg realiseerde het team zich dat samenwerking met Newton Mail logischer was. Je zou moeten multitasken, door tijdens het schrijven van een e-mail je agenda te raadplegen (en andersom). Van de ervaringen op Android heeft het team nu geleerd om een zo goed mogelijke agenda-app voor iOS, Mac, Android én Windows te maken.

Newton Calendar is simpel

Het idee achter Newton Calendar is dat het aanvullend moet zijn op de e-mailapp en dat je gemakkelijk heen en weer kunt bladeren. De traditionele agenda-interface heeft wat aanpassingen gekregen zodat het makkelijker in gebruik is. Met de ‘Schedule View’ kun je snel zien hoe vol je agenda is en over nog ergens een gaatje is.

Newton Calendar voor iPhone

Ook zit er een optie in om snel een afspraak toe te voegen: tik op een datum, kies het tijdstip en vul een titel in. Dit scheelt het invoeren van een heel formulier. Verder is de app geoptimaliseerd voor gebruik onderweg, zodat je anderen snel kunt waarschuwen als je te laat dreigt te komen voor een afspraak. Met één tik breng je de overige deelnemers op de hoogte.

Uiteraard zitten er in de app ook notificaties in en werkt het samen met een onbeperkt aantal Gmail-, Google Apps- en Exchange (EWS)-agenda’s. De huidige versie van de app is nog maar het begin; het idee is dat de app zich steeds verder gaat ontwikkelen. De eerste 14 dagen is gratis, daarna moet je betalen: voor €49,99 per jaar kun je gebruik maken van beide apps. Newton werkt met een abonnementenmodel, waar we eerder over schreven: ‘Heb jij 50 euro per jaar over voor een betrouwbare mailserver?’

Om de nieuwe Calendar-app te kunnen gebruiken moet je een Newton-account hebben, die je binnen de app gemakkelijk kunt aanmaken. Mensen die al Newton Mail voor iPhone hebben kunnen de nieuwe agenda-app meteen installeren en betalen niets extra voor het gebruik van deze app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2017, 15:00
Categorie Apps
Onderwerpen agenda, calendar, newton
Device iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.