iPhone 15 Pro knoppen

Reacties voor: ‘Dit weten we over de knoppen op de iPhone 15 Pro’

Lange tijd leek het erop dat de iPhone 15 Pro geen normale knoppen zou krijgen, maar zogenaamde solid-state knoppen. Die plannen lijken te zijn geschrapt, maar toch heeft Apple een vernieuwing gepland: een zogenaamde actieknop.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Persoonlijk vind ik knopjes beter.

  2. “….minder bewegende onderdelen….” Een knopje eruit, een motor erin. Een motor is een bewegend onderdeel. De logica ontgaat me.

  3. Een solid state knop lijkt me niet handig voor de aan/uit knop. Een solid state knop (+haptic feedback) werkt niet als toestel uit staat, dus dan moeten ze met wat kunst en vliegwerk de aan/uit knop + haptic feedback altijd laten werken, ook als het toestel uit staat. Dat lijkt mij meer gevoelig voor defecten dan een fysieke aan/uit knop.

  4. Ik ben het met der mensen hier boven eens.
    Ik vraag me bijvoorbeeld af, hoe dat dan gaat werken als de iPhone in een case zit….?
    Dan gaan er dus openingen in zitten, waardoor de “knop” je vinger moet “voelen”?
    In deze openingen gaat vuil zitten, dit gedeelte van deze telefoon is niet beschermd en dus kras gevoelig.
    Van mij mogen de afstand gaan doen van de notch, zodat 100% van je scherm, display is.

  5. Altijd leuk al speculeren over de volgende iPhone als de huidige niet te krijgen is…

  6. Even een correctie iPhone heeft 2 zijknoppen en een mute schakelaar. En mocht het zo zijn dat de iPhone geen fysiek knoppen meer krijgt zullen ze op gebied van covers ook wel een oplossing verzinnen.

  7. Ik heb net 2 maanden mijn 14 Pro Max en ga daar minimaal twee jaar mee doen. We gaan zien of dat wat is een iPhone zonder fysieke knoppen

  8. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwe afbeelding van mogelijke nieuwe knoppen.

  9. Ik denk dat je moet schuiven. Dat met naar boven schuiven de volume harder gaat en naar beneden schuiven de volume zachter gaat. Hoe dan ook, de knop krijgt een werking des Apple.

  10. Volkswagen heeft alle fysieke klopjes uit haar ID e-auto’s gehaald. Na veel commentaar komt er nu snel een facelift waarna de knopjes terugkomen op het dashboard en stuur….

  11. Yea me 2 denk ik knopjes zijn heel chill ook lekker gevoel met haptic feedback

  12. Origineel geplaatst door Snippje
    Volkswagen heeft alle fysieke klopjes uit haar ID e-auto’s gehaald. Na veel commentaar komt er nu snel een facelift waarna de knopjes terugkomen op het dashboard en stuur….

    En maand in de auto van m’n zoon kunnen rijden, reed prima maar wat een irritante bediening van het dashboard, dat wilde niet wennen!

    Origineel geplaatst door Julian
    Yea me 2 denk ik knopjes zijn heel chill ook lekker gevoel met haptic feedback

    Echt irritant!

    Origineel geplaatst door Pieter
    “….minder bewegende onderdelen….” Een knopje eruit, een motor erin. Een motor is een bewegend onderdeel. De logica ontgaat me.

    Ze moeten wat veranderen om de mensen tot kopen te verleiden
    En wij moeten inzien dat we nog wel een jaartje met die”oude” door kunnen.🤗

  13. (Red.) Artikel bijgewerkt met informatie over handschoenen en hoesjes.

  14. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwe info dat de iPhone 15 Pro toch traditionele knoppen krijgt.

  15. (Red.) Nieuw gerucht: toch een enkele volumeknop, we hebben het artikel hierop aangepast.

  16. Camera bump afmeting is zorgelijk (mits geruchten kloppen) ! 🧐

  17. Als dit waar is…dan is zelfs dit kleine beetje innovatie wederom de kiem gesmoord. Wat is er met je gebeurd Apple? Hoe vaak kun je je iPhone kopieëren ? Kom eens met een echte innovatie. Want op deze manier ben je niet meer de Apple van vroeger en waar mensen trots op zijn!

  18. Hoezo ‘helaas’ ? Mij lijken gewone knoppen toch prettiger. Alleen voor de volumeknop zou een ‘solid’ knop prettig kunnen zijn, waarover je gewoon omhoog en omlaag kunt ‘sliden’. Daarvoor lijkt me een Taptic Engine ook niet nodig. Vervangen van de mute-knop door iets handigers lijkt me wel goed. Dat is altijd een lastig ding.

  19.  zou dit niet op tijd afkrijgen… waarom moet er steeds ELK jaar een nieuw toestel uitkomen? Om de rest van de meute te volgen..

    Ik vind het al lang de moeite niet meer om elk jaar een nieuw toestel te kopen. Ik wissel voorlopig enkel nog als de software geen nieuwere iOS-update meer kan ontvangen.

    Na die 5-6 jaar heb ik tenminste nog eens iets vernieuwend in de handen. Qua design blijf ik precies op mijn honger zitten… toestellen zien er al jaren hetzelfde uit… rechte kanten, afgeronde kanten en dan terug rechte kanten…

    Ieder zijn ding maar Tim Cook is de ideale man voor de cijfers. Steve Jobs toch de man van inventieve dingen. Benieuwd hoe het gelopen zou zijn met hem er nog bij.

  20. Origineel geplaatst door Stephan
    Als dit waar is…dan is zelfs dit kleine beetje innovatie wederom de kiem gesmoord. Wat is er met je gebeurd Apple? Hoe vaak kun je je iPhone kopieëren ? Kom eens met een echte innovatie. Want op deze manier ben je niet meer de Apple van vroeger en waar mensen trots op zijn!

    Het is toch gewoon een keer goed? Innoveren om te innoveren is niet echt een reden lijkt me.
    De iPhone met al z’n functies zoals hij die hedendaags heeft is toch al meer dan voldoende, want laten we eerlijk zijn, gebruiken we al die functies? Ik niet, en jij vast ook niet.

    Als ze de accu nu eens verbeteren, zodat hij net de ouderwetse Nokia 3310 een week mee kan, dát is daadwerkelijk een verbetering waar iedereen wat mee kan.😏
    Al het overige is marking nonsense, leuk om je buurman 2 weken de ogen mee uit te steken, maar daarna biedt het vaak al geen meerwaarde meer.

  21. (Red.) Gerucht van Cirrus Logic toegevoegd.

  22. @Genesis: precies daarom kunnen ze ook wel ophouden met die onzin van elk jaar nieuwe uitbrengen. Juint mensen alleen maar op om weer nieuw te kopen en daar is het milieu niet bij gebaat .

  23. Origineel geplaatst door Koen Proost
    …Ik vind het al lang de moeite niet meer om elk jaar een nieuw toestel te kopen. Ik wissel voorlopig enkel nog als de software geen nieuwere iOS-update meer kan ontvangen…

    Ik doe dit ook al een tijdje. Mijn Xs Max zal denk ik in 2024 nog een update naar iOS 18 krijgen, maar daarna zal het waarschijnlijk einde verhaal zijn. iPhone 17 Pro Max zal dan wel m’n volgende worden (tegen die tijd verwacht ik dat ik zo’n €1.800 mag neertellen…)

  24. Ik denk dat de iPhone 15 pro gewoon wel knoppen krijgt, maar dat we ook een iPhone ultra krijgen met een action knop en of touch volumeregelaar

  25. Sinds de iPhone 4, heb ik vijf jaar elk jaar een nieuw model gekocht. De iPhone 6 was wel een beetje ‘het’. Daarna was er niks spannends. De iPhone 8, waar ik 5 jaar heb gedaan, was voor mij kwalitatief de beste iPhone ever. Het wireless laden was ook wel echt handig. Ook qua capaciteit was die niet snel verouderd, dankzij iCloud. Sinds 8 maanden heb ik de 14 Pro en tja, groter scherm, home knop foetsie, face id, verbeterde camera’s, maar verder… het is eigenlijk niks spannends. Het is wel eens tijd voor iets echt nieuws. Wellicht is er al iets nieuws in gebruik in de aerospace/defense markt? Laat de normale gebruiker maar wachten…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.