iPhone 13 in roze naast de iPhone 14 in blauw

Reacties voor: iPhone 14 vs iPhone 13: 6 redenen waarom het 2021-model de betere keuze is

Twijfel je tussen een iPhone 14 of iPhone 13? De twee modellen lijken heel erg op elkaar, waardoor je misschien wel beter voor het 2021-model kunt kiezen. Wij geven je daarom zes redenen waarom je beter voor de iPhone 13 kan kiezen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. reden #6: de 13 heeft een mini versie

  2. Een omissie in dit verhaal is dat je bij de iPhone 14 voor de Plus kan gaan met een groter scherm. Bij de 13 is dit niet mogelijk.

  3. Origineel geplaatst door B0H1C4
    reden #6: de 13 heeft een mini versie

    Dat heeft alleen weinig met een vergelijking met de 14-serie te maken.

  4. @B0H1C4: inderdaad heel blij mee! Dat hoop ik weer mooi meer richting 2028 te komen, destijds met de eerste se was t ook zien hoever weer komen, gelukkig kwamen de mini’s. Maar nu is t helaas weer afwachten……

  5. En een goede deal doen was ook gelukt! De mini 13 voor 640€ , als ex demo. En mijn mini 12 kon ik mooi inruilen, die heeft slechts tien euro gekost, die had ik gebruikt om heel scherp gekocht. En daar moest inmiddels een nieuwe batterij in. Dat gaat de telefoon winkel doen wat ik m inruilde

  6. @B0H1C4: Helemaal mee eens. Kom van de Iphone 7 en vind de verschillen tussen de 13 en de 14 veel te klein voor mijn gebruik. Dan heeft de mini ook nog eens het voordeel van een groter scherm, maar zelfs nog iets compacter als mijn huidige 7.

  7. @B0H1C4: Inderdaad. Ben juist van de 11Pro Max naar de 13 mini overgestapt wegens het baksteen formaat van de Max. De Mini ligt fijner in mijn handen dan een Pro/Max versie.

  8. Ja ik ben ook overstapt van de XR naar de 13. En vind het een geweldig toestel. Vooral het geheugen is een verbetering

  9. Niet vergeten “waarde toestel” – na 3 jaar gaat wel iets harder omlaag.

    Jaartje minder qua ondersteuning (wanneer je toestel wilt gebruiken tot afschrijven ervan).

    Als je laatste toestel om de 3 j wilt zou ik eerder voor 14 gaan. Qua budget is 13 uiteraard super koopje wat je als kwaliteit en prestaties voor terugkrijgt. Ik zou nu bijv ook voor 13 gaan.

    Ben nog super content met 11 pro (ben afgestapt van om de jaar nieuwe iPhone consumptie). Software werkt hier nog heel soepel en meeste core functies zitten erop.

  10. @Pascal: Daar denkt ook iCulture kennelijk anders over, al slaan ze de plank wel volledig mis met

    #3 Design: zelfde behuizing, zelfde formaten

    Dat is nou juist hét verschil, de 13 biedt meer (zinnige) keuzes in formaat!
    Voor mij, en aan de reacties te zien (veel) meer mensen, was dat dé reden om voor een 13 te gaan toen vrijwel zeker werd dat er echt geen 14 mini zou komen.

  11. @B0H1C4 @Mr. Element @Wout2morrow: Voor de duidelijkheid: het gaat in deze vergelijking niet om de iPhone 13-serie en iPhone 14-serie, maar om de 6,1-inch iPhone 14 vs 6,1-inch iPhone 13. De iPhone 13 mini (en ook de iPhone 14 Plus) zijn buiten beschouwing gelaten, omdat dat modellen zijn voor mensen met een specifieke wens (namelijk een klein scherm of een groot scherm). De 6,1-inch modellen zijn de standaarduitvoeringen en daarom voor de meeste mensen het meest interessant.

    Wil je een zo klein mogelijke iPhone, dan koop je gewoon de iPhone 13 mini. Daar is geen vergelijking voor nodig.

  12. @Benjamin Kuijten | iCulture.nl: Same niets meer aan toe te voegen. Naast dat mensen slecht kunnen luisteren wordt goed lezen ook al een opgave.

    In de meeste gevallen is de iPhone 13 standaard de beste optie. De iPhone 14 is is totaal niet aan te raden. Want ook de 15 SoC die in de iPhone 14 zit zit ook in de 13 en gaan qua update sessies idem mee. Beide toestellen staan garant tot 2027. Maar mocht de iPhone 13 geen update meer krijgen weet je ook dat de iPhone 14 (niet Pro)ook gelijk weg valt.

  13. @Lemco: dat was wel zo, maar dat lijkt Apple wat in te veranderen. Zie de iPhone 7 zelfde chip als bepaalde iPad, maar de iPad gaat door de iPhone niet. Nu ze meer en meer nauwelijks chips beginnen te vernieuwen vermoed ik dat ze naar kaarten gaan kijken. Sowieso doen ze per generatie hetzelfde, als de 14 stopt met updates stoppen alle 14 s met updates, pro plus Max een standaard.

  14. @Leo: kaarten is jaren

  15. @Leo: De iPad waar jij het over hebt heeft een A10X Fusion Chip, die chip is opgevoerd ten opzichte van de A10 Fusion die in de iPhone 7 zit. Alle iPads Pro krijgen ook iPadOS 16 dus ook de eerste iPad Pro uit 2015 met een A9X.

    Met andere woorden die vlieger van jou gaat niet op, en betekend als iPhone 13 niet meer ondersteund wordt ook de normale iPhone 14 wegvalt enkel de iPhone 14 Pro met zijn A16 Bionic blijft krijgt wel de ondersteuning.

    Resumé

    De iPhone 13 en iPhone 14 worden ondersteund tot iOS 19 en de iPhone 14 Pro krijgt iOS 20. Helder.

  16. @Lemco: klopt toch niet kijk naar de iPhone 7 en de 7 Max verschillend maar ze vlogen er beide uit. En de laatste uitspraak slaat helemaal nergens op want je weet het nooit zeker bij Apple, de ene krijgt 4 grote updates ( zoals 5c) de andere bijna twee keer zoveel het blijft altijd wat afwachten.we zullen het in de toekomst zien, ik zeg alle 14 knallen er op t zelfde moment uit. Ook helder ( Apple heeft ook wel verschillend de nieuwste update, ik had destijds de 5c kreeg wel de update maar mooi geen Night shift)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.