iPadOS 14 nieuw

Reacties voor: Aftellen naar WWDC: Vooruitblik op iPadOS 15

In deze vooruitblik op iPadOS 15 lees je de verwachtingen, mogelijke verbeteringen en onze wensen voor de volgende update voor de iPad. We kijken naar de gelekte functies, maar ook naar waar we op hopen.
Lees het complete artikel → Aftellen naar WWDC: Vooruitblik op iPadOS 15
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Een simpele toevoeging zou zijn om applicaties die zijn geoptimaliseerd voor de M1 ook op de iPad Pro te kunnen draaien.

  2. Als we Scribble in het Nederlands krijgen bestel ik meteen een grote nieuwe iPad Pro.

  3. Zowel voor ios als ipados: de niet storen functie per dag apart kunnen instellen… hier wacht ik al jaren op….

  4. Gaan we nou echt serieus piepen over een rekenmachine en een weer app?, Apple’s eigen Rekenmachine app is sinds iOS 7 al een gedrocht van een app.
    De weer app,.. ach ik kan het zonder ook prima en er zijn toch betere alternatieven.

    Heb jaren geleden pCalc gekocht en er is werkelijk geen betere en mooiere rekenmachine app als deze.
    Inmiddels jaren later is hij wel flink aan de prijs helaas, dus ben blij dat ik deze een jaar of 5 geleden gekocht heb.

    Meerdere gebruikersaccounts is iets wat ik wel echt mis.

  5. Ik wordt maar van 1 ding blij en dat is dat het mirrorbeeld vanaf de iphone naar je atv met imessage eindelijk eens in landscape gaat en beeld vullend. In deze tijden zou met communicatie online is dit hoog nodig Apple.

    Ohja en een nieuwe calender, gedrocht is sinds ios 2 volgens mij niet meer verbeterd.

  6. Waar ik eigenlijk al een tijdje op zit te wachten is het gebruiken van verschillende Apple accounts op dezelfde iPad. Zoals ik het nu lees wordt die functionaliteit (nog) niet toegevoegd.

  7. Origineel geplaatst door Gert
    Zowel voor ios als ipados: de niet storen functie per dag apart kunnen instellen… hier wacht ik al jaren op….

    Niet 100% zeker, maar ik denk dat je dit met de opdrachten app kan realiseren. Minder ideaal dan echt uitgebreide instellingen, maar als je het echt wil moet het mogelijk zijn

    Edit: heb even gekeken en dit kun je idd via de opdrachten app bedienen. Dan maak je een opdracht die het inschakelt en een opdracht die het uitschakelt. Vervolgens bij automatiseren kun je er voor zorgen dat het aan en uit gaat op de momenten die jij wil. Succes!

  8. Laat ze maar eerst eens wat aan de belabberde widgets gaan doen. Een widget dat informatie weergeeft zoals een weerApp of een AandelenApp is allemaal prima.

    Maar widgets zijn niet interactief zoals op Android wel het geval is. Als je op iPadOS of iOS op een widget klikt start hij de app op. Maar rechtstreeks handelingen verrichten in een widget kan niet. Een voorbeeld hiervan is een Google widget. Dit werkt uiteraard vlekkeloos op Android.

    Als je iets wilt opzoeken op iOS en iPadOS dan opent hij een Google app. De widget is slechts een icoontje. Meer niet.

    Dit zou ik graag verbetert zien.

  9. Widgets gebruik ik niet. Ik verwacht zoals al vele jaren niet veel van de updates. Als ze zoals nu stabiel draaien is het ok voor mij. Ik hoop alleen op nog meer beperkingen van bv cookies en trackers. Internetten moet weer zoals vroeger zijn, ik ben teveel tijd kwijt om eerst alle cookies uit te zetten voor de websites. Echt walgelijk die troep.

  10. Ik heb sinds de herfst een iPad Pro met het idee om ‘iPad only’ te werken en m’n 8 jaar oude MacBook Air niet meer te gebruiken. iPadOs kan veel, maar ik mis nog wat dingen:

    – lang niet alle apps kan je 2 keer naast elkaar openen, zoals Evernote. Dit zou vanuit een besturingssysteem geregeld moeten worden
    – in de bestanden app kan ik op een hoofdmap niet zien hoeveel mappen hier onder zitten of hoeveel (Gb) erin zit. Het kopiëren van bestanden van SD kaart naar een usb C harddisk gaat goed, maar als ik hetzelfde doe vanaf m’n oude MacBook gaat dit veel sneller

    Verder zijn iPad apps uitgeklede versies van de ‘echte apps’ op m’n MacBook: in een meeting zien zij mij wel, maar als ik op de iPad het scherm kleiner maak zodat ik in Evernote aantekeningen maak gaat automatisch de camera uit en ziet men mij niet meer.
    Ik hoop, door de komst van de iPad M1, dat iPad apps veel beter worden dan ze nu al zijn. Ik ben erg tevreden over m’n iPad; hoop dat iPadOs 15 meer kan bieden.

  11. Aub. Geef ons Finder op iPad.

  12. En… weer (nog steeds) geen multi user support. Onbegrijpelijk en ongelooflijk.

  13. @Gert: Dat kan sinds iOS 14 ook al, via een omweg met een slaapschema: Niet storen per dag instellen.

  14. Wat graag zou zien op iPad en iPhone is dat je het toestel niet kunt uitschakelen zonder code of Face ID.
    Zou bij diefstal of verlies beter zijn om het terug te vinden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.