Reacties voor: iPad wordt vooral ‘s avonds en in het weekend gebruikt

De iPad wordt vooral 's avonds gebruikt, blijkt uit cijfers van ReadWriteWeb. Terwijl andere apparaten vooral tijdens werkuren worden gebruikt, heeft de iPad z'n piek 's avonds en in het weekend.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Kan ik helemaal inkomen. Vlak voor het slapen vind ik het ook erg fijn om even alles bij te houden met de iPad. Een laptop is dan toch erg log, en een telefoon simpelweg te klein.

  2. weer een stuk wijzer geworden…..

  3. Het enige wat je hieruit kunt concluderen is dat mensen doordeweeks vaker internetten op andere toestellen dan de ipad, wat ook wel logisch is gezien de omvang van zo’n apparaat. De aanname dat browsergebruik gelijk is aan apparaatgebruik vind ik ronduit onacceptabel, gezien er offline op de ipad ook dingen worden gedaan.

  4. De centrale aanname (“Ze gaan er daarbij vanuit dat browsergebruik gelijk staat aan apparaatgebruik”) is werkelijk niet vol te houden. Om mezelf maar even als voorbeeld te gebruiken: Juist overdag zal ik niet snel advertenties tegen komen op dat ding omdat ik 50% in Goodreader, 20% in mail en 20% in office-apps bezig ben.

    Baggeronderzoek vanaf het eerste moment, kortom.

  5. Ik ben het eens dat dit onderzoek niet representatief is. Ook ik zit best veel op de iPad. Dat overdag bijna iedereen op kantoor met een pc werkt is wel duidelijk. Daar zijn de applicaties nog niet op afgestemd en is nog veel werk te verzetten. Daarbij zullen de schermen van de iPad ook wel wat groter mogen wil het zakelijk aanslaan als vervanger van de PC. Het goede nieuws is dat veel mensen die een tablet hebben die dan ook als ze thuis komen veel gebruiken en dat geeft aan dat er wel degelijk grond is dat de iPad aan kan slaan in het bedrijfsleven. Mensen willen er graag mee werken. Dat de iPad nu pas een jaar op de markt al zo’n grote impact maakt moet goe benut worden met een uitbreiding met grotere tablets en meer proffesionele software. Het moet toch niet zo moeilijk zijn om een office te ontwikkeln waar de bedrijven wat mee kunnen. De meeste gebruiken de PC om een briefje te tikken, een spreadsheet te maken en gegevens in te voeren in een boekhoudprogramma. Dan heb je volgens mij al de grootste groep zakelijke gebruikers om, maar voordat je dit zover krijgt moet Apple toch wel een goede strategie opzetten en actief de doelgroep benaderen. Ik weet alleen niet of Apple dat wel wil.

  6. iPad is één keer met kleine letters geschreven

  7. Je zou het ook anders kunnen interpreteren: dat mensen hun iPad gebruiken buiten werktijd om toch even snel iets op te zoeken, te lezen (werkgerelateerd) of mail te checken…
    Zo doe ik het.

  8. Deze thuisblijfmoeder gebruikt de iPad de hele dag door, dus tussen het verschonen, spelen en eten geven door. Piektijden van mij iPadgebruik zijn tussen 10 en 11 uur, 13.30 en 15 uur en na 19 uur als Junior op bed ligt. De laptop gebruik ik nauwelijks nog, want vind ik te log om er zo bij te pakken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.