iPad wordt vooral ‘s avonds en in het weekend gebruikt

De iPad wordt vooral 's avonds gebruikt, blijkt uit cijfers van ReadWriteWeb. Terwijl andere apparaten vooral tijdens werkuren worden gebruikt, heeft de iPad z'n piek 's avonds en in het weekend.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad gebruikToen Apple de iPad aankondigde, waren er mensen die zich afvroegen wanneer ze zo’n apparaat zouden gaan gebruiken. Het was geen smartphone en geen laptop. Zouden mensen de iPad vooral tijdens kantooruren gebruiken? Of thuis op de bank? Op basis van Bitly-kliks ontdekte ReadWriteWeb wanneer mensen verschillende apparaten zoals de smartphone, laptop en tablets gebruiken. Gebruik van smartphones en computers vindt voornamelijk plaats tijdens werktijd.


Vanaf het begin van de werkdag neemt het gebruik tijdelijk toe, totdat het tijd is om weer naar huis te gaan. Het minst worden de apparaten gebruikt tijdens de vroege uurtjes van de dag. Pas na 10 uur ‘s ochtends groeit het gebruik. Android-smartphones volgen een soortgelijk patroon, terwijl BlackBerry- en iPhone-gebruikers iets eerder opstaan en al vanaf 9:00 uur met hun toestel aan de slag gaan. Maar de echt interessante cijfers zijn te vinden bij de iPad.

Daar is de piek namelijk veel later op de dag. Het gebruik tijdens het weekend is ook veel hoger dan op andere apparaten. Uit de cijfers zou je kunnen concluderen dat de iPad vooral als recreatief apparaat wordt gebruikt, in de vrije tijd. Mensen zien het veel minder als een werkhulpmiddel. Na het ontbijt daalt het gebruik van de iPad en tijdens de traditionele werkuren wordt het apparaat ook niet zoveel gebruikt. Pas ‘s avonds nemen mensen massaal de ipad ter hand. Ook valt op dat het gebruik van de iPad tijdens het weekend tussen 8:00 en 15:00 uur hoger ligt dan op werkdagen. De iPad wordt gebruikt als entertainment-apparaat, concluderen de mensen van ReadWriteWeb. Ze gaan er daarbij vanuit dat browsergebruik gelijk staat aan apparaatgebruik.

Zou er nog wel behoefte zijn aan een iPad HD met zakelijke apps?

iPad-usage

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.