BioLite Stove: koken op de camping en tegelijk je iPhone opladen

Met de BioLite Stove kun je koken op de camping en tegelijk apparaten zoals een telefoon opladen. Het apparaat komt in 2012 op de markt.

biolite-stoveHet gebeurt niet vaak dat we op iPhoneclub kampeerspullen bespreken. Maar deze keer hebben we iets gevonden, dat tóch nuttig voor je iPhone kan zijn. De BioLite Stove is een campingkookstel die geen kwalijke dampen uitstoot en die tegelijk geschikt is om je telefoon op te laden. Het werkt als volgt: het kookstelletje zet hitte om naar elektriciteit. Dit drijft een kleine ventilator aan, die 1 tot 2 Watt levert om een LED-lampje te laten schijnen of je telefoon op te laden. Er is daarvoor een USB-poort aangebracht. Het bedrijf achter de BioLite Stove heeft twee uitvoeringen gepland: een klein model kampeerders en een grotere uitvoering voor gezinnen in ontwikkelingslanden.


Voor kampeerders zal voorjaar 2012 de CampStove worden uitgebracht. Het geld dat dit oplevert is bedoeld om de ontwikkeling van de HomeStove voor thuisgebruik te financieren. De CampStove weegt nog geen kilo en is dus zeer geschikt in je backpack. Hij kan een liter water in nog geen vier minuten aan de kook brengen. Je kunt houtjes, dennenappels en ander materiaal uit de natuur gebruiken om een vuurtje te stoken. COO Jonathan den Hartog van het bedrijf achter de BioStove, legt in een filmpje uit hoe het werkt:

Omdat de BioLite gesloten is heeft hij half zoveel hout nodig als een open vuurtje. Ook worden rook en andere verbrandingsgassen met 95% gereduceerd. Vooral in landen waar alleen hout voorhanden is als brandstof om te koken, kan het apparaat nuttig zijn, omdat het minder ontbossing veroorzaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.