Reacties voor: iPad wereldwijd uitverkocht in online Apple Stores

Landen waar de eerste lichting van de nieuwe iPad verschijnt, kampen met levertijden van twee tot drie weken wegens de massale interesse. Dit zou voor extra drukte bij de Apple Stores kunnen zorgen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Gelukkig heb ik em in die nacht van de Keynote gelijk besteld. Komt 16e binnen op mn UK adres, ff betalen en hij wordt doorgestuurd naar NL. Als alles volgens plan gaat voor de 23e in huis hehehe.

    Ben trouwens benieuwd of de iPad in NL te bestellen is zodat je op 23e in huis krijgt, zeker gezien de levertijden nu al en dat naast NL er nog eens 20 andere landen bij komen…

  2. Kvraag mij eigenlijk af waarom ze niet beter een maandje langer wachten om de keynote te houden en zo een miljoentje meer ipads te produceren en dan….BAM, de dag nadien beschikbaar….

  3. @Davey:

    Dat heet nou marketing. Natuurlijk kunnen ze dat doen, alleen creer je op deze manier een buzz en veel meer vraag op de lange termijn. Het lijkt niet zo te zijn maar reken maar dat dit al lang bedacht is door Apple. Schaarste zorgt voor nog meer vraag en de verkoop resultaten van Apple bewijzen dat denk ik wel.

  4. @Fer, denk je niet dat Apple liever ja verkoopt, dan nee ?
    Ze hebben totaal geen baat bij schaarste, anders dan teleurstelling en dat je potentiële klant een ander apparaat koopt.

    Schaarste als hype creëren werkt voor fabrikanten die niet veel afnemen. Apple kan simpelweg de vraag niet aan.
    Als je deze hoeveelheden moet produceren (100.000+ per dag) dan ben je afhankelijk van veel factoren (wat ook de reden dat Foxconn 1 van de weinige is die dit voor ze kan doen), tevens kan ik me voorstellen dat het produceren van de nieuwe schermen lagere yields opleveren en daarmee gepaard gaat met lagere leveringen.

  5. Duurt toch nog wel even voor vakantiegeld of eventuele belastingteruggave binnen is, dus heb de tijd 🙂

  6. Kan iemand mij vertellen waarom Zwitserland toch wel opvallend in het rijtje van 16 maart-landen voorkomt?
    Dat land telt niet zo veel inwoners en ik weet voor een feit dat Nederland relatief gezien (in verhouding tot het aantal inwoners) in de top 3 ipad-landen ter wereld voorkomt.

    Dan zou Nederland logistiek gezien toch een veel logischerw keuze zijn 😛

  7. @bakman:

    een friend van mij werkt in apple store hongkong. en daar hadden ze duidelijk nee verkoop voor de iphone 4S om de hype te blijven. (in de magazijn zaten er 200+ iphone 4S maar ze mochten per dag 30a 50 stuks verkopen)

  8. @Mikio:

    Zwitserland is heeft kwa land 1000x betere reputatie dan NL, dus wil apple Zwitsers eerder te vriend houden dan Hollanders. 🙂

  9. Origineel geplaatst door Ilja
    @Mikio:Zwitserland is heeft kwa land 1000x betere reputatie dan NL, dus wil apple Zwitsers eerder te vriend houden dan Hollanders.

    Betere reputatie? Op welk vlak dan? Afname? Te vriend houden? Gast, als je niet wee waar je het over hebt, post dan niets…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.