Reacties voor: iPad voor fotografen: 5 redenen om een iPad te kopen

Is de iPad een handig apparaat voor fotografen? Fotograaf Elja Trum heeft 5 excuses op een rijtje gezet, waarom je als fotograaf een iPad nodig hebt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. In de trend van er valt altijd wel wat te zeuren: En waar blijft de ingebouwde SD-Card reader? 🙂

  2. RAW bestanden lijkt me moeilijk, daar iedere camera,
    ook vaak binnen één merk, een ander RAW bestand heeft.
    iPhoto heeft er veel problemen mee.
    Maar het lijkt me niet zo’n probleem, daar de meeste mensen simultaan RAW/JPG schieten.
    GEO

  3. en toch weer zeuren:
    als de ipad (zoals iedereen verwacht had) gewoon een mac zonder keyboard was geweest hadden we er adobe’s koffiesjop op kunnen draaien, als het ook een kaartlezer (en usb poort etc. etc.) had dan was het helemaal mooi geweest. nu kan die fotograaf natuurlijk netzogoed zijn iphone meenemen met zijn portfolio of als het dan echt groter mot voor een paar tientjes een digitaal fotoframe (dat WEL een ingebouwde kaartlezer heeft) natuurlijk.
    en sorry hoor gonnie maar je kan volgens mij echt beter jp’s macbook air gebruiken om een artikeltje te tikken dan op een glazen plaat, gaat ieg een stuk makkelijker en ookal heeft dat ding ook zijn makkes (een hoop) heb ik die toch liever,
    trouwens artikeltje tikken op een eeeeeeeeeeeeeee-pc is ook een goeie natuurlijk maarja je bent een appelfan of je bent het niet geloof ik (ikke nie, sorry)
    het blijft een teleurstelling hoor dat ding.. net de grammy’s gezien, een grote ipadreclame ook jammer want het hielp nix.

  4. Ik kan ook wel een aantal redenen bedenken waarbij ik een iPad kan gebruiken als leraar.

  5. blijf erbij ik ga hem halen mooi op vakantie of onderweg mijn foto’s erop zetten en meteen kijken hoe ze zijn, internetten mailen agenda etc ideaal vervanger voor mijn laptop. Oja en die camera die kan me gestolen worden aangezien ik nu ook geen webcam heb. toetsenbord op de iphone werkt ook goed dus hier ook.

    En een vergelijking met de iphone is toch raar met een A4 bellen slaat nergens op.

    Als ik hem vergelijk met een e-pc heb ik toch liever de Ipad,

  6. Vergeet de fotograaf die dat stukje geschreven heeft dat vele DSLR-camera’s niet eens een SD slot hebben, maar het moeten doen met het (meestal) veel snellere CF. Oeps! 🙂

  7. @Dviate; vergeten was ik dat niet, Apple biedt naast die SD cardreader ook een USB add-on aan waarmee je een camera rechtstreeks aan kunt sluiten op de iPad.

    En wellicht dat daarop ook gewoon een CF reader is aan te sluiten.

  8. Jammer dat na 2x legen van je SD kaartje je iPad vol zit…

  9. .@sjowol: Zo’n iPad is veel gemakkelijker als een e-PC. Want zo’n iPad steek je natuurlijk zo in je binnenzak. Ook is het schermpje van 1024 x 768 (4:3!!!?) natuurlijk ideaal voor je portfolio. En natuurlijk de “ultieme Internet experience”, zonder flash surft het nu eenmaal een stuk beter. Waarom een toetsenbord gebruiken als het ook op het scherm kan? Het scherm is immers groot zat! Geen cardreader, geen (standaard) usb, geen (standaard) simcard, allemaal niet nodig. Ga je straks met je iPad op pad met een Dirk tas vol met kabeltjes en verloopjes om iets te kunnen doen met dat ding.

    Tof!

    Wonderlijk dat mensen zo gemakkelijk te hersenspoelen zijn door religieuze fanatiekelingen of in dit geval door de sectariërs van Apple

  10. Ik denk dat als het meer een mac was, dat het bijna niet te gebruiken was. De interface van de iphone software is veel beter te gebruiken. ik ben het wel eens dat er een aantal dingen missen om hem te kopen maar ja wachten op de update. het is een stap vooruit.

  11. @JanG:
    Ik heb een olympus camera en die werken met het “four thirds” systeem dus een 4:3 scherm is ideaal! De Ipad heeft een fantastische foto applicatie en nee ik ben niet lid van de apple sekte maar ze maken gewoon de mooiste producten. Als je alleen al de Nexus vergelijkt met de Iphone . .echt een wereld van verschil .. die Nexus ziet er erg lelijk uit .. ook de specs met de Iphone4 zijn beter

  12. @Arnoud van Houwelingen: Het gaat hier dus niet over de iPhone, wat een goed product is en waar ook ik met veel plezier gebruik van maak.

    Je foto’s vertonen kun je ook op een wat groter digitaal fotolijstje. Dat ziet er ongeveer net zo lullig uit als zo’n opgeblazen iPod touch. Wat is er mis met een netbookje?

    Fijn dat je foto’s 4:3 zijn. Helaas hanteren veel camera”s een andere verhouding om nog maar van video te zwijgen. En dan blijven er wel wat weinig functionele pixels over op zo’n xga schermpje.

    Je zou kunnen zeggen dat de iPad een fantastisch goed uitziende prul is.

  13. Zit er tegenwoordig niet op nieuwere camera’s gewoon bluetooth, of is dat op de ipad weer zo erg afgeschermd? Grote kans dat grote camera merken gewoon een app in de appstore gooien waarmee je bluetooth foto’s met je camera kan uitwisselen. Zou ideaal zijn, inderdaad voor op vakantie of als je het als ‘werk/hobby’ doet, gelijk op groot scherm bekijken

  14. @Elja Trum: Oww, ok… Dacht dat er alleen een insteekkaartje kwam voor SD-kaartjes. My bad!

    @dannyy: Dat zal (Althans op DSLR) niet komen omdat het dan eeuwen zal duren om een foto te transporten, helemaal wanneer je je zaakje in RAW geschoten hebt. Daarentegen is er wel wifi, google maar eens naar Eye-Fi :)…

  15. Stelletje zeurpieten -.-
    Waarom altijd naar de negatieve dingen kijken?
    iPad != prul
    “Je kan er niet mee bellen >:” zeurt iedereen, maar denk eerst eens na, ga jij met ‘n A4-formaat aan je oor lopen? SD-kaart slotje -.-
    SD is onhandig en niet voor de toekomst, gewoon uitlezen via bluethooth etc..
    En wat maakt de 4:3 verhouding uit als een foto een andere verhouding heeft zie je een zwart balkje, “ooh daarom ga ik geen iPad kopen!” Dat heb je toch bij elk apparaat xD Ook zoiets, zeggen dat het niet lekker typt op een scherm, al uitgeprobeerd? En kijk naar de iPhone, typt als een trein, heb dit op me iPod getypt.

  16. @Chocomize:

    Dit soort stukjes is gewoon bedoeld om zo’n apparaat ook eens zonder de bekende roze applebril te bekijken en dus ook voor jou goed om een juiste afweging te maken voordat je 600-800 euro uitgeeft. Het is natuurlijk fijn dat de iPhone “typt als een trein”, zelf gebruik ik mijn iPhone ook wel eens voor een berichtje, maar met een gewoon fullsize toetsenbord gaat het toch wel een factor 5 sneller. A propos, over toetsenbord gesproken. Zag ik het goed dat zelfs op de iPad geen cijfertoetsen boven de letters zitten?

  17. Wat een gezeur over de zogenaamde nadelen. Probeer het toestel toch eerst eens uit vooraleer het te beoordelen ! Ik op mijn beurt kan niet wachten, aaaaargh I want my iPad now !

  18. Ja, blind vertrouwen is een belangrijk kenmerk van een sekte. Apple doet daar al jaren z’n voordeel mee.

  19. De Microsoft sekte is groter hoor 🙂
    9:1 schat ik..

  20. Als je alle gebruikers er toe rekent, zeker! Ik bedoel eigenlijk meer bijvoorbeeld dat in een volle zaal met volwassen mensen een nieuwe “feature” van de iPhone, namelijk knippen en plakken, met gejuich en luid applaus wordt ontvangen. Ik bedoel: wie is nou gek…

  21. Zodra hij in Nederland te krijgen is is hij voor mij!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.