Reacties voor: Apple verkocht nog nooit zo weinig iPads, sinds de eerste generatie

De neerwaartse trend in het aantal iPad-verkopen zette ook afgelopen kwartaal door, blijkt uit Apple's cijfers. Het is voor het eerst sinds de introductie van de iPad dat Apple in één kwartaal zo weinig iPads weet te verkopen.
Michel Lusthof -

Reacties: 17 reacties

  1. Vind ik niet zo gek, de iPad is al enige jaren “af” alle echte innovaties zijn al achter de rug, daarbij komt nog dat de tablet makt verzadigd is en iPads over het algemeen minder vaak vervangen worden dan een telefoon (2-3 jaar tegenover 4-6 jaar voor een iPad)

    Dit is niet iets wat alleen Apple aangaat, ook bij Samsung en Sony lopen de verkopen terug.

  2. Tegenwoordig worden er veel meer phablets verkocht. Dan heb je eigenlijk geen ipad meer nodig.

  3. Idd een tablet of nou ipad of of android wordt minder vaak vervangen, voor effe op de bank iets opzoeken of iets afkijken.
    Ik heb zelf ook de Ipad Air 1 sinds 2013 en doet het nog meer dan prima, hij krijgt ook nog IOS updates dus ik zie geen nut erin om hem te vervangen.

  4. Onze iPad 4 hebben we ook sinds 2012.
    Werkt nog prima dus waarom vervangen.
    Daarnaast kijk ik net zo lief op mijn “grote” iPhone 7 Plus.

  5. Hardware is niks mis mee. Alleen het IOS is slecht geprogrammeerd sinds 7. Traag en instabiel = geen nieuwe iPad kopen. Zover mijn beleving.

    (onder iOS6 wist ik niet eens dat apps er uit konden knallen, nu bijna dagelijkse kost)

  6. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  7. Ja gek he, iedereen wacht op de nieuwe Pro’s. En mijn iPad Air van een jaar of 3,5 oud werkt elke dag voor de 100%, hij is gewoon te goed om t e vervangen.

  8. Mijn iPad 2 werkt nog redelijk. Alleen een beetje traag maar ga hem zeker niet vervangen.

  9. Ik ben blij met mijn ipad mini 4 cellular. Navigon werkt er prachtig op. Kavaj hoes, lus van tuindraad met foam om ventilatieroosters in de auto, daar de hoes omheen hangen, klaar. Ik hoef echt niet elk jaar een nieuwe ipad. De markt is inderdaad verzadigd, maar dat zat er aan te komen. Hetzelfde gaat gebeuren met iphones. Bovendien, de rat race van nieuwe devices, shares, devices, shares, dat houdt ook eens op.

  10. Origineel geplaatst door Wiknie
    Tegenwoordig worden er veel meer phablets verkocht. Dan heb je eigenlijk geen ipad meer nodig.

    Mwoa, niet helemaal waar. Er is wel degelijk een markt naast die kleine phablet schermpjes. Ik heb een 9,7″ iPad Air2 naast de iPhone6plus. Dat kleine iPhone schermpje is prima voor wanneer je onderweg bent maar ik pak toch echt wel de iPad wanneer ik thuis ben.

    Maar iPads zijn simpelweg zo degelijk gemaakt dat ze het na 3 jaar gebruik nog steeds prima doen. En zoals @David Wouters al zei, er zit niet heel veel innovatie in de iPads. Het wordt een beetje sneller en kent wat meer geheugen. Tja .. niet echt een motivatie om maar weer een paar honderd euro neer te leggen. iPads zijn daarmee, qua vervanging, meer vergelijkbaar met laptops/notebooks.

  11. Had graag een MacBook gekocht ter vervanging van m’n desktop zodat ik meer zou kunnen dan met m’n iPad maar de prijs van een iPad sprak mij meer aan

  12. Ik wacht op een echt nieuwe versie iPad.
    Wil graag mij iPad air vervangen.

  13. Sinds ze bij ons in huis met de plus versie van de iphone’s lopen, liggen de ipad’s in een la onbenut…
    De plus versie van de iphone knabbelt dus flink wat van de ipad markt af…

  14. Meer geld vragen voor een beperkt apparaat is natuurlijk niet populair. De wijze waarop ios in elkaar steekt wordt een iPad echt niet Pro.

    Voor consumenten is zo’n ding te duur om te vervangen. Die gebruiken hem toch alleen voor web, mail, netflix en eens een app.

  15. Mede vanwege een iPad, ben ik qua telefoonformaat bewust terug gegaan van een iPhone6 naar de SE.
    Ik vond de 6 vooral bij het sporten te groot en te glad en zie maar een hardloopbroek te vinden met een kontzak waar dat grote ding in past. Die zijn er nagenoeg niet en die armbanden vind ik totaal niet fijn. Dus gekeken naar de SE. Grote twijfel hoe me dat kleinere scherm zou bevallen. Nu 5 maanden verder: totaal geen spijt.
    Om qua e-mail en WhatsApp bij te blijven en even snel iets op internet op te zoeken is het scherm groot genoeg en door de kleinere omvang van de SE is hij veel fijner mee te nemen in je broekzak. Met hardlopen past mijn telefoon weer in elke kontzak van een hardloopbroek.
    Ja, ik beaam dat lezen op een groter scherm fijner is, maar nogmaals voor het even opzoeken hadden we vroeger op een ipohone met 4″ scherm al geen geklaag en voor langer leeswerk en surfen en emails tikken pak ik thuis en in de trein of vliegtuig lekker de iPad. Na 5 jaar een iPad3 gebruikt te hebben, net de nieuwe iPad 2017 gekocht en die gebruik ik doordat deze enorm veel lichter is en ook wat smaller nog veel meer dan de iPad3 die het overigens nog steeds doet maar die me steeds vaker qua gewicht ging irriteren. De apparatuur is technisch goed om vele jaren mee te gaan. Het is meer dat apps steeds zwaarder worden en iOS op gegeven moment niet ondersteund wordt. Ik zie mijn ouders waarschijnlijk nog vele jaren hun iPad3 gebruiken als mail en turfapparaat. Wie het ding zoals zovelen alleen daarvoor gebruikt heeft niet snel reden zijn tablet te vervangen.

  16. Mijn 4 jaar ouwe air werkt nog perfect..

    Ik zie geen rede om een nieuwe te kopen, conclusie, de ipad is gewoon te goed

  17. Mijn iPad Pro 9,7″ 128 GB werkt perfect. Gebruik hem voornamelijk om draagbaar te gamen want heb er een SteelSeries Nimbus controller bijgekocht. Hopelijk worden de 12″ iPad goedkoper in de toekomst, dan zou ik eventueel overstappen op een nog groter scherm. Maar voorlopig hou ik deze bij totdat de batterij echt uitgeput is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.