Reacties voor: iPad slokt 25 procent van notebookverkoop op

De iPad heeft 25 procent van de markt voor notebooks opgeslokt, zo blijkt uit analyses van Morgan Stanley. Volgens een analist zijn er nog steeds geen goede iPad-concurrenten.
Lees het complete artikel → iPad slokt 25 procent van notebookverkoop op
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Zijn er echt mensen die hun iPad als vervanging van hun laptop gebruiken?

  2. Ik heb idd mijn Netbook verkocht maar dit gaat over notebook maar denk dat netbooks ook enorm naar beneden zijn gegaan…. Ga volgende maand ipad kopen had ook al geruchten gehoord over een Macbook air 11.6inch dus nog even afwachten deze maand.

  3. Neem laptop al nooit meer mee buiten de deur en verwacht dat ik er geen meer ga kopen (heb ook een iMac), dus ja, hij is mijn laptop absoluut aan het vervangen…

  4. Vervangen doet hij niet, maar ik heb me macbook bijna niet meer nodig. Gewoon een ipad in combinatie met een imac is perfect!

  5. Origineel geplaatst door Marc
    Neem laptop al nooit meer mee buiten de deur en verwacht dat ik er geen meer ga kopen (heb ook een iMac), dus ja, hij is mijn laptop absoluut aan het vervangen…

    Idem hier, notebook is naar vriendin gegaan. Dus geen gsleep meer met notebook draagtas etc. Alleen iPad en voor sommige zaken remote desktop. Als systeembeheerder kan ik mijn beheertaken perfect regelen met de iPad (+RDP).

    Ik kan me echter goed voorstellen dat andere vakgebieden niet aan een notebook ontkomen.

    Wel blijft het storend dat door een gebrek aan flash (en alternatieve browsers) een hoop sites niet volledig benut kunnen worden. Dit zal vast minder worden door HTML5, maar loop er toch nog geregeld tegenaan. En flash via RDP is ook niet optimaal.

  6. En wacht maar tot de senioren de iPad of andere tablets gaan ontdekken; ideaal om te internetten en met de kleinkinderen en kinderen te mailen. Zakelijk hebben ze hem toch niet meer nodig…. Mijn schoonmoederen mijn vader hadden wel interesse in ieder geval 😉

  7. Hier is mijn laptop de deur uit gegaan en doe nu of werk op desktop en rest op ipad.
    was eerst desktop en laptop.

    prima mee te doen wat ik wil voor onderweg.

  8. Ik heb mijn laptop de deur uitgedaan en als de software de komende tijd verbeterd wordt zal ik ook geen nieuwe Pc kopen. Ik start de pc alleen nog op voor taken die ik niet op de iPad kan. Dat is bijna niet. Ik heb nog wel een pc staan voor downloaden en films kijken.

  9. Mijn Macbook word bijna niet meer gebruikt, iPhone ook alleen nog voor het bellen. iMac gebruik ik wel, voor internetten, msn en school enzo, maar op dat school na zou het eigenlijk ook op de iPad kunnen, de iPad kan je echt wel als vervanger zien.

  10. Voor mij is mijn MBP onmisbaar.
    iPad is leuk speeltje en handig voor bij de TV even snel iets opzoeken maar daar blijft het bij.

  11. Hoezo gààn ontdekken!!!

  12. Ik heb dan toch nog steeds liever een Macbook als “vast” toestel thuis… Dan kan ik tenminste nog bepalen waar ik wil werken… Achter mijn bureau met een extern 27 inch scherm of gewoon gezellig op het terras of in de salon…

    Maar ik vermoed dat eens ik een iPad aanschaf (wacht op de volgende generatie) ik mijn volgende Macbook eerder ga kopen als een “inhouse” toestel en dus mogelijk ga afstappen van een 13 inch model dat ik voordien altijd koos omdat ik er ook makkelijk op de baan mee wou….

    Feit is en blijft: zeker met zo een bluetooth toetsenbord erbij is een iPad al een serieuse concurrent voor de meeste notebooks (zeker die voor mobiel gebruik).

    Eens de nieuwe iOS er is en het multitasken erin zit gaat dat alleen maar erger worden voor notebooks… En dan nog eens een nieuw model met de frontface camera….

    Enigste waar ik nog op zit te wachten is MS Office for iPad (het is van moeten om praktische redenen wel 🙂 )

  13. Groet gemis is dat ik bestanden die ik maak met bijv pages niet vanuit de iPad in dropbox kwijt kan
    Als Apple iets makkelijker om zou gaan met dit soort concurerende aanbieders naast mobile me dan ben ik helemaal content

  14. Alles wat ik met m’n iPad kan, kan ik eigenlijk ook met m’n iPhone. M’n iPhone heb ik altijd bij de hand, met als resultaat dat ik m’n iPad nauwelijks gebruik.

    Persoonlijk zie ik dus wel zeker nut voor een laptop ipv een iPad.

  15. @Paul van Dijk:

    Ja ikke, vooral nadat de VLC player is uitgekomen, breng ik meer tijd achter mijn ipad dan achter mijn MAC.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.