ChromePad: Google’s Chromium OS op een iPad

Hacker Hexxar heeft Google Chromium OS op een iPad geïnstalleerd. In een video laat hij zien dat het echt werkt.

chromepadEerder deze week werd al bekend dat een hacker met de naam Hexxeh erin was geslaagd om Google’s nieuwe Chromium OS op een iPad te zetten. De ChromePad was werkelijkheid geworden. Toch waren er nog wat sceptische geluiden: je kunt het wel beweren, maar laat het dan ook maar eens zien! Hexxeh heeft nu een korte video gemaakt waarin hij probeert aan te tonen dat zijn hack echt is. Je ziet in het filmpje hoe hij een Spotify-extensie installeert. Op het scherm is zelfs een muispijltje te zien.

Helaas is daarmee nog niet het ultieme bewijs geleverd, want Hexxeh legt op zijn blog eigenlijk niet uit hoe hij het voor elkaar heeft gekregen, zodat anderen het kunnen nadoen.

En voor wie zich afvraagt: is het nou Chrome OS of Chromium? Google kondigde in juli 2009 aan dat ze aan Chrome OS werkten, een open source besturingssysteem gericht op het web. In november vorig jaar stelde Google het besturingssysteem als open source beschikbaar als Chromium OS. De juiste naam, voor ontwikkelaars die zelf met de code aan de slag willen gaan, is dus Chromium OS (Chrome OS is Google’s eigen niet-opengestelde variant, die dit najaar op apparaten beschikbaar komt).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2010, 11:28
Categorie iOS
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.