‘iPad Pro krijgt gevoeliger scherm voor Force Touch-druksensor’

De iPad Pro krijgt een gevoeliger scherm met een AgNW-coating. Hiermee kan de iPad Pro meerdere drukniveaus op het scherm detecteren.

iPad Pro Martin HajekHet scherm van de iPad Pro is extra gevoelig dankzij een speciale coating. Dit schrijven bronnen van ETNews. Apple is weggestapt van de ITO-coating die op het iPad-scherm werd gebruikt, om over te stappen op AgNW. Hierdoor kan de iPad met meer precisie aanrakingen detecteren. Ook zou de iPad Pro hiermee onderscheid maken tussen meerdere drukniveaus, zodat je bijvoorbeeld met precisie kunt tekenen.


Het (druk)gevoelige scherm van de iPad Pro past erg goed bij de eerder gelekte plannen. Een Force Touch-sensor in de iPad Pro detecteert hoe hard je op het scherm drukt. Deze technologie wordt op het moment al gebruikt in het scherm van de Apple Watch en de trackpad van de nieuwe MacBook. De coating van de iPad Pro zorgt er niet alleen voor dat er nog meer drukniveaus worden herkend. Omdat het scherm ook preciezer is, zou de iPad zich beter lenen voor tekeningen en handgeschreven berichten.

Lees ook: Force Touch: zo werkt het op Apple Watch en MacBook

De nieuwe AgNW-coating bevat minder kostbare materialen, waardoor de productie van het iPad-scherm ook goedkoper zal worden. Dat betekent echter niet dat de iPad zelf per se goedkoper wordt. Kiest Apple ervoor om bijvoorbeeld een saffierscherm te introduceren, dan zal de productieprijs stijgen. We weten daarnaast niet of Apple mogelijke wijzigingen in de productieprijs doorvertaalt naar de verkoopprijs.

Volgens de bronnen verschijnt de iPad Pro ergens in 2016. Er zouden geen plannen zijn om de grotere iPad met 12,9-inch-scherm dit jaar al uit te brengen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 mei 2015 om 14:45
Onderwerp
Categorie
Geruchten

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.