Apple Cork

‘Apple wil nog meer in Ierland produceren’

Apple wil de fabrieken in het Ierse Cork uitbreiden, om zo nog meer iPhones, iPads en Apple Watches te produceren in het land.'

Apple CorkApple’s fabrieken in Ierland kunnen binnenkort wel eens flink gaan groeien. Volgens bronnen van de Ierse Independent overweegt Apple om de fabrieken in Cork binnenkort uit te breiden, om zo de fabrieksgrootte te verdubbelen. Dit moet ervoor zorgen dat Apple ieder jaar meer producten in Ierland kan produceren. Dat terwijl de fabriek in Ierland al vrij groot is: op het moment werken daar vierduizend mensen.

Apple’s fabriek in Cork staat daar al 34 jaar, maar anderhalf jaar geleden werd er ineens 300 miljoen dollar in geïnvesteerd. Breidt Apple de locatie nog verder uit, dan kan dit miljoenen euro’s opleveren voor de industrie in de regio.

De geruchten zijn interessant voor het Ierse Cork, maar het kan ook een groot effect hebben op Apple’s productieproces. Voor lange tijd werden de iPhone, iPad en andere Apple-producten vooral gemaakt in China. Sinds 2011 horen we echter dat Apple steeds meer produceert in andere landen, waaronder bijvoorbeeld Brazilië. De Mac Pro wordt inmiddels volledig in de Verenigde Staten gefabriceerd. In Ierland lag ook al een deel van de productie – en dat segment zou met de uitbreiding steeds groter worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2015, 16:57
Categorie Geruchten
Onderwerp productie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.