The Target

The Target: Belgische locatiegame speel je met vrienden

De Belgische locatiegame The Target kun je met vrienden spelen. De game is een kat-en-muisspel tussen politie en misdadigers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

The TargetOok met de iPhone kun je prima buitenspelen. Dat bleek vorige week al toen we schreven over de bijzondere locatiegame GotchApp. In België is nu ook zo’n spel ontwikkeld: met The Target! kun je samen met vrienden een politieavontuur beleven, waarbij je door de stad moet banjeren om opdrachten uit te voeren. Je speelt een politieagent of misdadiger, waarna je in een kat-en-muisspel de omgeving gaat verkennen.


Het idee van The Target doet een beetje denken aan het recent besproken GotchApp. Toch weet dit Belgische spel zich op een paar manieren te onderscheiden. Ten eerste duurt ieder potje hooguit twee uur, wat betekent dat er aan het einde van de dag een winnaar en verliezer zijn. Deze twee uur kun je over twaalf uur verspreiden, zodat je van een sessie een dagje uit kunt maken.

The Target 2

Het verdienmodel achter The Target is ook wat meer recht voor zijn raap. De app zelf is gratis, maar voor het starten van een potje moet je betalen. Een speelsessie kost je 60 euro. Relatief duur vergeleken met andere iOS-spellen, maar The Target is gemaakt om met maximaal 18 mensen te spelen. Het idee is dat je de kosten splitst met je medespelers, zodat je tussen de 3 en 4 euro per persoon moet neerleggen. De totaalprijs ligt alleen wat hoger dan in andere locatiespellen die je in Nederland kunt spelen. Zo betaal je bijvoorbeeld voor de historische game Lost in Time 11 euro per stad. Twijfel je door de prijs? Dan kun je het spel gratis proberen, door vanuit de app een link op je Facebook-pagina te delen.

Ontwikkelaar La Mosca biedt al langere tijd begeleide spellen aan. Dit zijn spellen waarbij je een instructeur inhuurt, die uitleg geeft over het spel en ook iPhones en iPads te leen heeft om te kunnen spelen. Je betaalt hiervoor 18 euro per speler in België, of 25 euro per speler in Nederland.

Inmiddels zijn er flink wat spelletjes die met de locatie van je iPhone werken. Naast de hierboven genoemde games The Target, Lost in Time en GotchApp is er bijvoorbeeld ook Ingress, een locatiespel van Google waarin je om territorium moet strijden. Een iPhone-versie van Geocaching biedt speurtochten in jouw omgeving, waarbij je op zoek gaat naar verborgen schatten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 mei 2015 om 12:46
Onderwerp
Categorie
Apps
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.